This HTML5 document contains 54 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n12http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027162%3A_____%2F07%3A%230000217%21RIV08-MZE-00027162/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n14https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n6http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027162%3A_____%2F07%3A%230000217%21RIV08-MZE-00027162
rdf:type
n9:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Cílem práce bylo ověřit možnost náhrady živočišné bílkoviny v dietě brojlerových kuřat amarantem ve formě zrna nebo sušené nadzemní biomasy a posoudit vliv na užitkovost, ukazatele metabolismu, jatečnou hodnotu a kvalitu masa. Pokusné skupiny brojlerů byly krmeny krmnými směsmi s obsahem surového (AM) a tepelně ošetřeného (AP) amarantového zrna nebo sušené nadzemní biomasy (AÚ), kontrolní skupiny (K) dietou s obsahem živočišné bílkoviny. Konverze krmiva byla v rozmezí 1,80 kg u kontrolní skupiny kohoutků po 1,91 kg u experimentální skupiny kohoutků AÚ. Ve složení prsní a stehenní svaloviny nebyly zjištěny signifikantní rozdíly mezi kontrolní a pokusnými skupinami slepiček a kohoutků. Hodnoty vybraných biochemických ukazatelů se pohybovaly v rozsahu fyziologického rozmezí. The objective of our study was to test amaranth grain or dried biomass in the diet for broiler chickens as a resource of protein replacing animal protein. Further, the effect of amaranth on broiler performance, carcass characteristics and meat quality were assessed in a feeding trial. The experimental groups of broilers were fed feed mixtures with crude amaranth grain (AC), heat processed amaranth grain (AP) or dried above-ground biomass (AB). Control groups (C) received the diet containing animal proteins. Feed conversion ranged from 1.80 kg in control group of male broiler chickens to 1.91 kg in experimental group of male broilers (AB). Percentage yield in female broiler chickens ranged from 70.8 (AB) to 72.4 (AC) or 72.4 (C), and in male broilers from 72.8 (AP) to 75.1 (AB). Our results showed that amaranth can fully replace meat-and-bone meals in the diets for broiler chickens. Cílem práce bylo ověřit možnost náhrady živočišné bílkoviny v dietě brojlerových kuřat amarantem ve formě zrna nebo sušené nadzemní biomasy a posoudit vliv na užitkovost, ukazatele metabolismu, jatečnou hodnotu a kvalitu masa. Pokusné skupiny brojlerů byly krmeny krmnými směsmi s obsahem surového (AM) a tepelně ošetřeného (AP) amarantového zrna nebo sušené nadzemní biomasy (AÚ), kontrolní skupiny (K) dietou s obsahem živočišné bílkoviny. Konverze krmiva byla v rozmezí 1,80 kg u kontrolní skupiny kohoutků po 1,91 kg u experimentální skupiny kohoutků AÚ. Ve složení prsní a stehenní svaloviny nebyly zjištěny signifikantní rozdíly mezi kontrolní a pokusnými skupinami slepiček a kohoutků. Hodnoty vybraných biochemických ukazatelů se pohybovaly v rozsahu fyziologického rozmezí.
dcterms:title
The use of amaranth (genus Amaranthus L.) in the diets for broiler chickens Možnosti využití laskavce (Amaranthus L.) ve výkrmu kuřecích brojlerů Možnosti využití laskavce (Amaranthus L.) ve výkrmu kuřecích brojlerů
skos:prefLabel
Možnosti využití laskavce (Amaranthus L.) ve výkrmu kuřecích brojlerů Možnosti využití laskavce (Amaranthus L.) ve výkrmu kuřecích brojlerů The use of amaranth (genus Amaranthus L.) in the diets for broiler chickens
skos:notation
RIV/00027162:_____/07:#0000217!RIV08-MZE-00027162
n3:strany
102;105
n3:aktivita
n18:P n18:Z
n3:aktivity
P(QF3112), Z(MZE0002716201)
n3:dodaniDat
n6:2008
n3:domaciTvurceVysledku
n4:2563177 n4:7402864 n4:8347107 n4:8003149
n3:druhVysledku
n13:D
n3:duvernostUdaju
n21:S
n3:entitaPredkladatele
n20:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
435444
n3:idVysledku
RIV/00027162:_____/07:#0000217
n3:jazykVysledku
n7:cze
n3:klicovaSlova
animal protein; amino acids; fatty acids; performance; carcass characteristics; meat quality
n3:klicoveSlovo
n5:meat%20quality n5:performance n5:fatty%20acids n5:amino%20acids n5:carcass%20characteristics n5:animal%20protein
n3:kontrolniKodProRIV
[73700854733B]
n3:mistoKonaniAkce
České Budějovice
n3:mistoVydani
České Budějovice
n3:nazevZdroje
Aktuální problémy šlechtění, chovu, zdraví a produkce drůbeže
n3:obor
n11:GH
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:projekt
n19:QF3112
n3:rokUplatneniVysledku
n6:2007
n3:tvurceVysledku
Písaříková, Bohumila Trčková, Martina Kráčmar, S. Zralý, Zdeněk Herzig, Ivan
n3:typAkce
n17:EUR
n3:zahajeniAkce
2007-02-14+01:00
n3:zamer
n16:MZE0002716201
s:numberOfPages
5
n12:hasPublisher
Scientific Pedagogical Publishing
n14:isbn
80-85645-57-2