This HTML5 document contains 44 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027162%3A_____%2F07%3A%230000188%21RIV08-MZE-00027162/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027162%3A_____%2F07%3A%230000188%21RIV08-MZE-00027162
rdf:type
n12:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Average iodine content in broiler breast and leg muscles was 18.9 ug I/kg and 38.19 ug I/kg, respectively, and coefficient of variation was 35.5% and 52.0% respectively. Iodine concentration in leg muscles was statistically significantly higher relative to breast muscles. Statistical significance of correlation between average iodine levels in breast and leg muscles was confirmed in respective flocks. It is necessary to accept the iodine content in broiler meat in the balance of iodine supply in the shopping basket of consumers. Provided that the average annual consumption of poultry meat is 23.9 kg with the iodine content of 18.9 ug/kg and 38.19 ug/kg in breast and leg muscles, respectively, the annual iodine intake is 452 to 911 ug, that represents 0.8 to 1.7% of the requirement per year, which is 150 ug/day for an adult person. Průměrná koncentrace jodu byla ve svalovině prsní 18,9 ug/kg a variační koeficient 35,5 %, ve svalovině stehenní 38,19 ug/kg, variační koeficient 52,0 %. Koncentrace nalezené ve svalovině stehenní byly statisticky vysoce významně vyšší oproti svalovině prsní. Byla potvrzena statistická významnost korelace mezi průměrnými hodnotami jodu ve svalovině prsní a stehenní v jednotlivých chovech (r = 0,91). Obsah jodu v mase brojlerových kuřat je důležité akceptovat v bilancích příjmu jodu v potravním koši spotřebitelů. Při roční spotřebě 23,9 kg drůbežího masa, s obsahem jodu ve svalovině prsní 18,9 ug/kg a 38,19 ug/kg ve svalovině stehenní to představuje roční přísun 452 až 911 ug jodu a zajištění 0,8 až 1,7% roční potřeby člověka, která je pro dospělého člověka udávána 150 ug/den. Average iodine content in broiler breast and leg muscles was 18.9 ug I/kg and 38.19 ug I/kg, respectively, and coefficient of variation was 35.5% and 52.0% respectively. Iodine concentration in leg muscles was statistically significantly higher relative to breast muscles. Statistical significance of correlation between average iodine levels in breast and leg muscles was confirmed in respective flocks. It is necessary to accept the iodine content in broiler meat in the balance of iodine supply in the shopping basket of consumers. Provided that the average annual consumption of poultry meat is 23.9 kg with the iodine content of 18.9 ug/kg and 38.19 ug/kg in breast and leg muscles, respectively, the annual iodine intake is 452 to 911 ug, that represents 0.8 to 1.7% of the requirement per year, which is 150 ug/day for an adult person.
dcterms:title
Content of iodine in broiler meat Content of iodine in broiler meat Obsah jodu v mase brojlerových kuřat
skos:prefLabel
Content of iodine in broiler meat Content of iodine in broiler meat Obsah jodu v mase brojlerových kuřat
skos:notation
RIV/00027162:_____/07:#0000188!RIV08-MZE-00027162
n3:strany
137;141
n3:aktivita
n16:Z
n3:aktivity
Z(MZE0002716201)
n3:cisloPeriodika
1
n3:dodaniDat
n5:2008
n3:domaciTvurceVysledku
n15:7402864
n3:druhVysledku
n6:J
n3:duvernostUdaju
n13:S
n3:entitaPredkladatele
n11:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
414909
n3:idVysledku
RIV/00027162:_____/07:#0000188
n3:jazykVysledku
n7:eng
n3:klicovaSlova
Iodine levels; breast and leg muscles; iodine requirement
n3:klicoveSlovo
n10:Iodine%20levels n10:iodine%20requirement n10:breast%20and%20leg%20muscles
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[A474987A399A]
n3:nazevZdroje
Acta Veterinaria Brno
n3:obor
n17:GH
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:rokUplatneniVysledku
n5:2007
n3:svazekPeriodika
76
n3:tvurceVysledku
Řezníček, J. Kursa, J. Kroupová, V. Trávníček, J. Herzig, Ivan
n3:zamer
n14:MZE0002716201
s:issn
0236-6290
s:numberOfPages
5