This HTML5 document contains 47 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n3http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n10https://schema.org/
shttp://schema.org/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027162%3A_____%2F06%3A%230000292%21RIV08-MZE-00027162/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027162%3A_____%2F06%3A%230000292%21RIV08-MZE-00027162
rdf:type
skos:Concept n17:Vysledek
dcterms:description
Liposomální derivát vitaminu E byl připraven a charakterizován. Liposomy byly připraveny hydratací lipidního filmu, lyofilizací z isopropanolu a metodou proliposom-liposom. Pro redukci velikosti liposomů (200 nm) byly použity sekundární techniky: vysokotlaká homogenizace a proces extruze. Metodou proliposom-liposom byl získán homogenní liposomální preparát s vhodnou distribucí velikosti liposomů (200 nm, PDI 0,2) a následné použití sekundárních technik nebylo nutné. U technik vysokotlaké homogenizace a extruze byl testován a srovnáván vliv na distribuci velikosti liposomů. Proces extruze byl vhodnější než vysokotlaká homogenizace ve vztahu k hodnotám polydisperzit a velikosti liposomů. Lyofilizace je procesem zajišťující stabilitu liposomálních preparátů při jejich skladování. Testovány byly různé molární poměry lipid:sacharosa. Minimální poměr zajišťující stabilitu liposomálního preparátu byl lipid:sacharosa (1:5). We prepared and characterized liposomal derivative of vitamin E. Liposomes were prepared by hydration of lipid film, lyophilisation from isopropanol and proliposome-liposome method. Secondary techniques, high pressure homogenisation and process of extrusion, were applied to reduce size of liposomes to 200 nm. Proliposome-liposome method was modified to produce homogenous liposomal preparation of suitable size distribution (200 nm, PDI 0.2) in one step, so application of secondary processing techniques was not needed. We tested also effect of extrusion and high pressure homogenisation on size distribution. We found that application of extrusion was superior to high pressure homogenisation in terms of polydispersity index and final size of liposomal preparations. Lyophilisation is a process, which stabilizes liposomal preparations during storage. The different molar ratios of lipid:sucrose were tested. The minimal ratio for stabilisation of liposomal preparation was lipid:sucrose (1:5). Liposomální derivát vitaminu E byl připraven a charakterizován. Liposomy byly připraveny hydratací lipidního filmu, lyofilizací z isopropanolu a metodou proliposom-liposom. Pro redukci velikosti liposomů (200 nm) byly použity sekundární techniky: vysokotlaká homogenizace a proces extruze. Metodou proliposom-liposom byl získán homogenní liposomální preparát s vhodnou distribucí velikosti liposomů (200 nm, PDI 0,2) a následné použití sekundárních technik nebylo nutné. U technik vysokotlaké homogenizace a extruze byl testován a srovnáván vliv na distribuci velikosti liposomů. Proces extruze byl vhodnější než vysokotlaká homogenizace ve vztahu k hodnotám polydisperzit a velikosti liposomů. Lyofilizace je procesem zajišťující stabilitu liposomálních preparátů při jejich skladování. Testovány byly různé molární poměry lipid:sacharosa. Minimální poměr zajišťující stabilitu liposomálního preparátu byl lipid:sacharosa (1:5).
dcterms:title
Liposomal derivative of vitamin E characterization Charakterizace liposomálního derivátu vitaminu E Charakterizace liposomálního derivátu vitaminu E
skos:prefLabel
Charakterizace liposomálního derivátu vitaminu E Charakterizace liposomálního derivátu vitaminu E Liposomal derivative of vitamin E characterization
skos:notation
RIV/00027162:_____/06:#0000292!RIV08-MZE-00027162
n6:strany
141;147
n6:aktivita
n18:Z
n6:aktivity
Z(MZE0002716201)
n6:dodaniDat
n9:2008
n6:domaciTvurceVysledku
n16:5467489 n16:1858955
n6:druhVysledku
n11:D
n6:duvernostUdaju
n20:S
n6:entitaPredkladatele
n13:predkladatel
n6:idSjednocenehoVysledku
468467
n6:idVysledku
RIV/00027162:_____/06:#0000292
n6:jazykVysledku
n14:cze
n6:klicovaSlova
Liposomes; vitamin E derivative; high pressure homogenisation; extrusion; lyophilisation
n6:klicoveSlovo
n7:Liposomes n7:high%20pressure%20homogenisation n7:extrusion n7:vitamin%20E%20derivative n7:lyophilisation
n6:kontrolniKodProRIV
[B8DD4DC38401]
n6:mistoKonaniAkce
Mladkov
n6:mistoVydani
Pardubice
n6:nazevZdroje
Monitorování cizorodých látek v životním prostředí
n6:obor
n12:FR
n6:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n6:pocetTvurcuVysledku
3
n6:rokUplatneniVysledku
n9:2006
n6:tvurceVysledku
Turánek, Jaroslav Vrublová, E. Koudelka, Štěpán
n6:typAkce
n19:CST
n6:zahajeniAkce
2006-04-12+02:00
n6:zamer
n15:MZE0002716201
s:numberOfPages
7
n3:hasPublisher
Univerzita Pardubice
n10:isbn
80-7194-903-5