This HTML5 document contains 42 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027162%3A_____%2F06%3A%230000100%21RIV07-MZE-00027162/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027162%3A_____%2F06%3A%230000100%21RIV07-MZE-00027162
rdf:type
n13:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Fenotypovou metodou a genotypovou metodou PCR na základě průkazu markeru pro tvorbu biofilmu, ica operonu, byla tato schopnost prokázána u šesti izolátů ze 151 Staphylococcus epidermidis izolovaných ze vzorků syrového mléka a masa a potravin vyrobených z nich (1999 vzorků). Fenotypově byly pozitivní tři další izoláty. Důvod odlišnosti však nebyl v této studii prokázán. Z výsledků je zřejmé, že zejména mléčné potraviny byly kontaminovány kmeny S. epidermidis (čtyři biofilm-pozitivní izoláty), které byly virulentnější než ostatní izoláty téhož druhu, protože měly schopnost tvořit biofilm. Přestože se jednalo o malé počty, znamenalo to, že během výrobního procesu nedošlo k eliminaci mikroorganismu, i když v prostředí výrobního závodu existovaly dobré hygienicko-technologické podmínky. Fenotypovou metodou a genotypovou metodou PCR na základě průkazu markeru pro tvorbu biofilmu, ica operonu, byla tato schopnost prokázána u šesti izolátů ze 151 Staphylococcus epidermidis izolovaných ze vzorků syrového mléka a masa a potravin vyrobených z nich (1999 vzorků). Fenotypově byly pozitivní tři další izoláty. Důvod odlišnosti však nebyl v této studii prokázán. Z výsledků je zřejmé, že zejména mléčné potraviny byly kontaminovány kmeny S. epidermidis (čtyři biofilm-pozitivní izoláty), které byly virulentnější než ostatní izoláty téhož druhu, protože měly schopnost tvořit biofilm. Přestože se jednalo o malé počty, znamenalo to, že během výrobního procesu nedošlo k eliminaci mikroorganismu, i když v prostředí výrobního závodu existovaly dobré hygienicko-technologické podmínky. Fenotypovou metodou a genotypovou metodou PCR na základě průkazu markeru pro tvorbu biofilmu, ica operonu, byla tato schopnost prokázána u šesti izolátů ze 151 Staphylococcus epidermidis izolovaných ze vzorků syrového mléka a masa a potravin vyrobených z nich (1999 vzorků). Fenotypově byly pozitivní tři další izoláty. Důvod odlišnosti však nebyl v této studii prokázán. Z výsledků je zřejmé, že zejména mléčné potraviny byly kontaminovány kmeny S. epidermidis (čtyři biofilm-pozitivní izoláty), které byly virulentnější než ostatní izoláty téhož druhu, protože měly schopnost tvořit biofilm. Přestože se jednalo o malé počty, znamenalo to, že během výrobního procesu nedošlo k eliminaci mikroorganismu, i když v prostředí výrobního závodu existovaly dobré hygienicko-technologické podmínky.
dcterms:title
Biofilmy: nová rizika mikrobiální kontaminace potravin Biofilms: new risks of microbial contamination of foodstuffs Biofilmy: nová rizika mikrobiální kontaminace potravin
skos:prefLabel
Biofilms: new risks of microbial contamination of foodstuffs Biofilmy: nová rizika mikrobiální kontaminace potravin Biofilmy: nová rizika mikrobiální kontaminace potravin
skos:notation
RIV/00027162:_____/06:#0000100!RIV07-MZE-00027162
n3:strany
5
n3:aktivita
n12:P n12:Z
n3:aktivity
P(QF4048), Z(MZE0002716201)
n3:cisloPeriodika
5
n3:dodaniDat
n9:2007
n3:domaciTvurceVysledku
n5:5389941
n3:druhVysledku
n14:J
n3:duvernostUdaju
n17:S
n3:entitaPredkladatele
n18:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
466986
n3:idVysledku
RIV/00027162:_____/06:#0000100
n3:jazykVysledku
n8:cze
n3:klicovaSlova
biofilms, food contact surfaces, ica gene, virulence
n3:klicoveSlovo
n6:biofilms n6:food%20contact%20surfaces n6:virulence n6:ica%20gene
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[F68F54222D0F]
n3:nazevZdroje
Veterinářství
n3:obor
n16:EB
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
1
n3:projekt
n10:QF4048
n3:rokUplatneniVysledku
n9:2006
n3:tvurceVysledku
Schlegelová, Jarmila
n3:zamer
n15:MZE0002716201
s:issn
0506-8231
s:numberOfPages
3