This HTML5 document contains 43 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027162%3A_____%2F06%3A%230000075%21RIV07-MZE-00027162/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027162%3A_____%2F06%3A%230000075%21RIV07-MZE-00027162
rdf:type
skos:Concept n6:Vysledek
dcterms:description
The purpose of the present study was to ascertain whether it is possible to substitute animal protein in a pig diet with lupin of variant Sonet or amaranth grain or dried surface biomass of amaranth when one type feed ration is used during the entire period of fattening, and its impact on the growth efficiency and health of pigs. No significant differences between control and experimental animals were found in carcass chracteristics, meat and sensory qualities. Lupine supplementation of the positively affected the tenderness and taste of meat. Cílem práce bylo ověřit možnost náhrady živočišné bílkoviny v dietě prasat lupinou, var. Sonet nebo amarantem ve formě zrna nebo sušené nadzemní biomasy s použitím stejné krmné směsi po celé období výkrmu a vliv na růstové schopnosti a zdraví. Dále byl posouzen vliv na konverzi krmiva a vybrané ukazatele carcass characteristics, kvalitu masa a senzorické vlastnosti. Substitucí animálního proteinu v dietách amarantem (group 1,2) nebo lupinou (3) nebyl prokázán signifikantní rozdíl (P gt;0.05) v průměrném denním přírůstku proti kontrolní skupině (C – 0.83 a 0.82, 0.80 a 0.79 kg pro skupiny 1 až 3), neprůkazné rozdíly byli v konverzi krmiva (2.69 až 2.79 kg/kg přírůstku).Nebyly zjištěny průkazné rozdíly mezi kontrolními a pokusními zvířaty v jatečné hodnotě, kvalitě masa a senzorických vlastnostech. Pozitivně byl hodnocen vliv lupiny na křehkost a chuť masa. The purpose of the present study was to ascertain whether it is possible to substitute animal protein in a pig diet with lupin of variant Sonet or amaranth grain or dried surface biomass of amaranth when one type feed ration is used during the entire period of fattening, and its impact on the growth efficiency and health of pigs. No significant differences between control and experimental animals were found in carcass chracteristics, meat and sensory qualities. Lupine supplementation of the positively affected the tenderness and taste of meat.
dcterms:title
Effect of lupine and amaranth on growth efficiency and health, carcass characteristics and meat quality of market pigs Effect of lupine and amaranth on growth efficiency and health, carcass characteristics and meat quality of market pigs Vliv lupiny a amarantu na užitkovost, zdraví, jatečnou hodnotu a kvalitu masa výkrmových prasat
skos:prefLabel
Vliv lupiny a amarantu na užitkovost, zdraví, jatečnou hodnotu a kvalitu masa výkrmových prasat Effect of lupine and amaranth on growth efficiency and health, carcass characteristics and meat quality of market pigs Effect of lupine and amaranth on growth efficiency and health, carcass characteristics and meat quality of market pigs
skos:notation
RIV/00027162:_____/06:#0000075!RIV07-MZE-00027162
n3:strany
3
n3:aktivita
n13:Z
n3:aktivity
Z(MZE0002716201)
n3:cisloPeriodika
3
n3:dodaniDat
n8:2007
n3:domaciTvurceVysledku
n16:2563177
n3:druhVysledku
n9:J
n3:duvernostUdaju
n17:S
n3:entitaPredkladatele
n10:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
473118
n3:idVysledku
RIV/00027162:_____/06:#0000075
n3:jazykVysledku
n7:eng
n3:klicovaSlova
Animal protein, performance, feed conversion, blood biochemistry, meatiness, intramuscular fat, sensory properties
n3:klicoveSlovo
n4:sensory%20properties n4:blood%20biochemistry n4:meatiness n4:feed%20conversion n4:performance n4:Animal%20protein n4:intramuscular%20fat
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[1E20407BEFC1]
n3:nazevZdroje
Acta Veterinaria Brno
n3:obor
n15:GH
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
1
n3:rokUplatneniVysledku
n8:2006
n3:tvurceVysledku
Zralý, Zdeněk
n3:zamer
n12:MZE0002716201
s:issn
0001-7213
s:numberOfPages
10