This HTML5 document contains 44 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n12http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16https://schema.org/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027162%3A_____%2F06%3A%230000043%21RIV07-MZE-00027162/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027162%3A_____%2F06%3A%230000043%21RIV07-MZE-00027162
rdf:type
n7:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The purpose of the present study was to ascertain whether it is possible to substitute animal protein in a pig diet with lupin of variant Sonet or amaranth grain or dried surface biomass of amaranth when one type feed ration is used during the entire period of fattening, and its impact on the sensory quality characteristics of pork. No effect of the sex was found. According to sensory evaluation, amaranth and lupin seeds has not negative effect on colour, texture juiceness, odour or taste of pork. Cílem práce bylo ověřit možnost náhrady živočišné bílkoviny v dietě prasat lupinou, var. Sonet nebo amarantem ve formě zrna nebo sušené nadzemní biomasy s použitím stejné krmné směsi po celé období výkrmu a vliv na růstové schopnosti a zdraví. Dále byl posouzen vliv na konverzi krmiva a vybrané jatečné ukazatele, kvalitu masa a senzorické vlastnosti. Nebyly zjištěny průkazné rozdíly mezi kontrolními a pokusními zvířaty v jatečné hodnotě, kvalitě masa a senzorických vlastnostech. Pozitivně byl hodnocen vliv lupiny na křehkost a chuť masa. Cílem práce bylo ověřit možnost náhrady živočišné bílkoviny v dietě prasat lupinou, var. Sonet nebo amarantem ve formě zrna nebo sušené nadzemní biomasy s použitím stejné krmné směsi po celé období výkrmu a vliv na růstové schopnosti a zdraví. Dále byl posouzen vliv na konverzi krmiva a vybrané jatečné ukazatele, kvalitu masa a senzorické vlastnosti. Nebyly zjištěny průkazné rozdíly mezi kontrolními a pokusními zvířaty v jatečné hodnotě, kvalitě masa a senzorických vlastnostech. Pozitivně byl hodnocen vliv lupiny na křehkost a chuť masa.
dcterms:title
Senzorická analýza vepřového masa prasat krmených různým přídavkem amarantu a lupiny Senzorická analýza vepřového masa prasat krmených různým přídavkem amarantu a lupiny Sensory evaluation of the pork from pigs fed with various amaranth and lupine addition
skos:prefLabel
Senzorická analýza vepřového masa prasat krmených různým přídavkem amarantu a lupiny Sensory evaluation of the pork from pigs fed with various amaranth and lupine addition Senzorická analýza vepřového masa prasat krmených různým přídavkem amarantu a lupiny
skos:notation
RIV/00027162:_____/06:#0000043!RIV07-MZE-00027162
n3:strany
98;101
n3:aktivita
n17:Z
n3:aktivity
Z(MSM 432100001), Z(MZE0002716201)
n3:dodaniDat
n8:2007
n3:domaciTvurceVysledku
n13:2563177
n3:druhVysledku
n11:D
n3:duvernostUdaju
n19:S
n3:entitaPredkladatele
n18:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
498920
n3:idVysledku
RIV/00027162:_____/06:#0000043
n3:jazykVysledku
n20:cze
n3:klicovaSlova
sensory properties, lupin seeds, amaranth, pork
n3:klicoveSlovo
n10:amaranth n10:sensory%20properties n10:lupin%20seeds n10:pork
n3:kontrolniKodProRIV
[C0BA3BED0A6E]
n3:mistoKonaniAkce
Brno
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
XXXVI. Lenfeldovy a Höklovy dny
n3:obor
n14:GH
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
1
n3:rokUplatneniVysledku
n8:2006
n3:tvurceVysledku
Zralý, Zdeněk
n3:typAkce
n4:CST
n3:zahajeniAkce
2006-10-18+02:00
n3:zamer
n6:MZE0002716201 n6:MSM%20432100001
s:numberOfPages
4
n12:hasPublisher
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
n16:isbn
80-7305-570-8