This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027162%3A_____%2F05%3A04%3A_3935%21RIV06-MZE-00027162/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n20https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n11http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027162%3A_____%2F05%3A04%3A_3935%21RIV06-MZE-00027162
rdf:type
n15:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Plošný pruzkum prokázal, že v bazénových vzorcích kravského mléka opakovane mezirocne vzrostl prumerný obsah jódu. Nárust je vyjádren jak navýšením prumerné koncentrace na 380,0+306,1 g I.l-1 (variacní koeficient 80,6%, variacní rozpetí 4,3 - 1471,4 g I.l-1, median 308,4 g I.l-1), tak zvýšením podílu dodavatelu s obsahem jódu v mléce nad hranicí optima. Studie prokázala známý nízký obsah jódu v objemných krmivech pro skot na území CR, který byl aktuelne na vyžádání hygienické služby rovnež deklarován Ústredním kontrolním a zkušebním ústavem zemedelským v Praze. Z pruzkumu je patrné, že dojnicím v 80 % stád jsou prostrednictvím krmných dávek poskytovány doplnkové zdroje jódu. Vysoký obsah jódu v mléce je odrazem neúmerné a chybné suplementace. V širokémsortimentu nabídky minerálních krmných prísad a premixu obohacených o jód v množství od 5 do 700mg/kg ztrácí chovatelé prehled o suplementacní úrovni. Cást nadlimitního príjmu jódu dojnicemi je zpusobena kumulovanou suplementací. Plošný pruzkum prokázal, že v bazénových vzorcích kravského mléka opakovane mezirocne vzrostl prumerný obsah jódu. Nárust je vyjádren jak navýšením prumerné koncentrace na 380,0+306,1 g I.l-1 (variacní koeficient 80,6%, variacní rozpetí 4,3 - 1471,4 g I.l-1, median 308,4 g I.l-1), tak zvýšením podílu dodavatelu s obsahem jódu v mléce nad hranicí optima. Studie prokázala známý nízký obsah jódu v objemných krmivech pro skot na území CR, který byl aktuelne na vyžádání hygienické služby rovnež deklarován Ústredním kontrolním a zkušebním ústavem zemedelským v Praze. Z pruzkumu je patrné, že dojnicím v 80 % stád jsou prostrednictvím krmných dávek poskytovány doplnkové zdroje jódu. Vysoký obsah jódu v mléce je odrazem neúmerné a chybné suplementace. V širokémsortimentu nabídky minerálních krmných prísad a premixu obohacených o jód v množství od 5 do 700mg/kg ztrácí chovatelé prehled o suplementacní úrovni. Cást nadlimitního príjmu jódu dojnicemi je zpusobena kumulovanou suplementací. Survey showed, that iodine content increased in pool samples of cow milk. The increase is expresed as increase of concentration as well as increase of delliverers with iodine content in milk.
dcterms:title
Obsah jódu v potravinách živocišného puvodu z pohledu jejich bezpecnosti a biologické hodnoty Obsah jódu v potravinách živocišného puvodu z pohledu jejich bezpecnosti a biologické hodnoty Actual content of iodine in food-stuffs of animal origin from the view of their safety and biological value
skos:prefLabel
Obsah jódu v potravinách živocišného puvodu z pohledu jejich bezpecnosti a biologické hodnoty Actual content of iodine in food-stuffs of animal origin from the view of their safety and biological value Obsah jódu v potravinách živocišného puvodu z pohledu jejich bezpecnosti a biologické hodnoty
skos:notation
RIV/00027162:_____/05:04:_3935!RIV06-MZE-00027162
n3:strany
346-350
n3:aktivita
n19:P
n3:aktivity
P(1B44013)
n3:dodaniDat
n11:2006
n3:domaciTvurceVysledku
n7:7402864
n3:druhVysledku
n6:D
n3:duvernostUdaju
n17:S
n3:entitaPredkladatele
n10:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
533872
n3:idVysledku
RIV/00027162:_____/05:04:_3935
n3:jazykVysledku
n13:cze
n3:klicovaSlova
Iodine, milk, meat, eggs, stock, diet of human
n3:klicoveSlovo
n4:meat n4:diet%20of%20human n4:stock n4:Iodine n4:milk n4:eggs
n3:kontrolniKodProRIV
[676931D304C1]
n3:mistoKonaniAkce
Slovenská polnohospodárská univerzita Nitra
n3:mistoVydani
Slovenská polnohospodárská univerzita Nitra
n3:nazevZdroje
FORMICKI, Grzegorz; GOLIAN, Jozef; JANCOVÁ, Alena; LUKÁC, Norbert; STAWARZ, Robert (eds.) Sborník z mezinárodní konference %22Risk Factors of Food Chain%22 [CD-ROM]
n3:obor
n14:GH
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:projekt
n8:1B44013
n3:rokUplatneniVysledku
n11:2005
n3:tvurceVysledku
Herzig, Ivan Kroupová, Vlasta Kursa, Jaroslav Trávníček, Jan
n3:typAkce
n9:EUR
n3:zahajeniAkce
2005-10-06+02:00
s:numberOfPages
4
n18:hasPublisher
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
n20:isbn
80-8069-594-6