This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027031%3A_____%2F13%3A%230000365%21RIV14-MZE-00027031/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027031%3A_____%2F13%3A%230000365%21RIV14-MZE-00027031
rdf:type
n9:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
There are described the new methods and quantification of deleterious substances in the food chain. In the United States there was developed the ethylen sensor element, which is able to detect the traces of harmful ethylene in low concentrations and it is useful especially in application in stores destined for crops, which are processed in food industry (fruits, vegetables and potatoes). This contribution describes other adverse factors occurring in production of potatoes, as are for example soil erosion, washing off and outflow of nitrates into the soil and waters and it mentions also food safety, products from potatoes, maximal levels of residues, the most often detected substances (propamocarb, acrylamides, chloropharm, asparagine) etc. There are mentioned the results of measurements other deleterious factors (for example dustiness, noise) in terms of health and hygiene of work during the harvest of potatoes in field conditions. Popsány jsou nové metody měření a kvantifikace škodlivých látek v potravinovém řetězci. V USA vyvinutý etylénový senzor je schopen detekovat stopy škodlivého etylénu v nízkých koncentracích, je užitečný zejména při aplikaci do skladů potravinářských plodin (ovoce, zelenina a brambory). Příspěvek popisuje další negativní činitele při produkci brambor jako je např. eroze půdy, smývání a únik dusičnanů do půdy a vod, potravinové bezpečnosti výrobků z brambor, maximální hladiny reziduí, nejčastěji detekované látky (propamocarb, akrylamidy, chloropharm, asparagin) apod. Uvedeny jsou výsledky měření dalších zdraví škodlivých činitelů (např. prašnost, hlučnost) z hlediska zdravotního a hygieny práce při sklizni brambor v polních podmínkách. There are described the new methods and quantification of deleterious substances in the food chain. In the United States there was developed the ethylen sensor element, which is able to detect the traces of harmful ethylene in low concentrations and it is useful especially in application in stores destined for crops, which are processed in food industry (fruits, vegetables and potatoes). This contribution describes other adverse factors occurring in production of potatoes, as are for example soil erosion, washing off and outflow of nitrates into the soil and waters and it mentions also food safety, products from potatoes, maximal levels of residues, the most often detected substances (propamocarb, acrylamides, chloropharm, asparagine) etc. There are mentioned the results of measurements other deleterious factors (for example dustiness, noise) in terms of health and hygiene of work during the harvest of potatoes in field conditions.
dcterms:title
Zdraví škodlivé látky při produkci brambor a metody jejich měření Deleterious substance related to production of potatoes and methods of their measurement Zdraví škodlivé látky při produkci brambor a metody jejich měření
skos:prefLabel
Zdraví škodlivé látky při produkci brambor a metody jejich měření Deleterious substance related to production of potatoes and methods of their measurement Zdraví škodlivé látky při produkci brambor a metody jejich měření
skos:notation
RIV/00027031:_____/13:#0000365!RIV14-MZE-00027031
n9:predkladatel
n10:ico%3A00027031
n4:aktivita
n15:P
n4:aktivity
P(QI101A184)
n4:cisloPeriodika
3
n4:dodaniDat
n8:2014
n4:domaciTvurceVysledku
n6:2323885 n6:8442959 n6:4547926
n4:druhVysledku
n14:J
n4:duvernostUdaju
n18:S
n4:entitaPredkladatele
n12:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
118565
n4:idVysledku
RIV/00027031:_____/13:#0000365
n4:jazykVysledku
n7:cze
n4:klicovaSlova
potatoes; deleterious substance and factors; methods of measurement; chemical residues; hygiene of work at harvest; noise; dustiness
n4:klicoveSlovo
n5:deleterious%20substance%20and%20factors n5:methods%20of%20measurement n5:potatoes n5:chemical%20residues n5:dustiness n5:hygiene%20of%20work%20at%20harvest n5:noise
n4:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n4:kontrolniKodProRIV
[B4CA3396B44D]
n4:nazevZdroje
Agritech Science
n4:obor
n16:GC
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n4:pocetTvurcuVysledku
3
n4:projekt
n17:QI101A184
n4:rokUplatneniVysledku
n8:2013
n4:svazekPeriodika
7
n4:tvurceVysledku
Mayer, Václav Pastorková, Libuše Vejchar, Daniel
s:issn
1802-8942
s:numberOfPages
6