This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027022%3A_____%2F14%3A00000500%21RIV15-MZE-00027022/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027022%3A_____%2F14%3A00000500%21RIV15-MZE-00027022
rdf:type
n16:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
This work was focused on the development of dairy products type yogurt and drink containing probiotics microorganisms whose amount fullfills the legislative requirements throughout the expiration date. The products were enriched prebiotic components concretely oligofructose or chicory inulin in a dose of 5 % by weight to ensure of prebiotic effect. It was achieved of synbiotic character of both products. Were tested strains of Collection of dairy microorganisms Laktoflora, lactobacilli CCDM 150 and 151, Bifidobacterium sp. CCDM 94 and enterococci CCDM 922 and 945. Were evaluated count of microorganisms, pH and content of fructans after cultivation and next in four time intervals throughout the expiration. Result was to propose two possible combinations for both types of products with satisfy the sensory attributes and content of probiotic microorganisms at the end of consumption. Práce byla zaměřena na vývoj mléčných výrobků typu jogurt a nápoj s obsahem probiotických mikroorganismů, jejichž množství splňuje legislativní požadavky po celou dobu expirace. Výrobky byly obohaceny také o prebiotické složky oligofruktózu nebo čekankový inulin v dávce 5 % hmotnostních, aby byl zajištěn prebiotický účinek. Bylo tak dosaženo synbiotického charakteru obou výrobků. Testovány byly kmeny ze Sbírky mlékařských mikroorganismů Laktoflora, konkrétně laktobacily CCDM 150 a 151, Bifidobacterium sp. CCDM 94 a enterokoky CCDM 922 a 945. Po kultivaci mikroorganismů v substrátu byly hodnoceny počty mikroorganismů, pH a obsah fruktanů ve čtyřech časových intervalech po celou dobu expiarace. Výsledkem bylo navržení dvou možných kombinací pro oba typy výrobku, které splňovaly senzorické parametry i obsah probiotických mikroorganismů na konci doby spotřeby. Práce byla zaměřena na vývoj mléčných výrobků typu jogurt a nápoj s obsahem probiotických mikroorganismů, jejichž množství splňuje legislativní požadavky po celou dobu expirace. Výrobky byly obohaceny také o prebiotické složky oligofruktózu nebo čekankový inulin v dávce 5 % hmotnostních, aby byl zajištěn prebiotický účinek. Bylo tak dosaženo synbiotického charakteru obou výrobků. Testovány byly kmeny ze Sbírky mlékařských mikroorganismů Laktoflora, konkrétně laktobacily CCDM 150 a 151, Bifidobacterium sp. CCDM 94 a enterokoky CCDM 922 a 945. Po kultivaci mikroorganismů v substrátu byly hodnoceny počty mikroorganismů, pH a obsah fruktanů ve čtyřech časových intervalech po celou dobu expiarace. Výsledkem bylo navržení dvou možných kombinací pro oba typy výrobku, které splňovaly senzorické parametry i obsah probiotických mikroorganismů na konci doby spotřeby.
dcterms:title
Kysané mléčné výrobky obsahující pro- a prebiotika Kysané mléčné výrobky obsahující pro- a prebiotika Fermented dairy products containing pro- and prebiotics
skos:prefLabel
Fermented dairy products containing pro- and prebiotics Kysané mléčné výrobky obsahující pro- a prebiotika Kysané mléčné výrobky obsahující pro- a prebiotika
skos:notation
RIV/00027022:_____/14:00000500!RIV15-MZE-00027022
n4:aktivita
n14:P
n4:aktivity
P(QI91B274)
n4:cisloPeriodika
2/2014
n4:dodaniDat
n9:2015
n4:domaciTvurceVysledku
n7:7416164 n7:6020364
n4:druhVysledku
n15:J
n4:duvernostUdaju
n17:S
n4:entitaPredkladatele
n13:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
25438
n4:idVysledku
RIV/00027022:_____/14:00000500
n4:jazykVysledku
n11:cze
n4:klicovaSlova
dairy products; probiotics; prebiotics; yogurt; lactobacilli; enterococci; bifidobacterium
n4:klicoveSlovo
n5:bifidobacterium n5:yogurt n5:enterococci n5:prebiotics n5:dairy%20products n5:lactobacilli n5:probiotics
n4:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n4:kontrolniKodProRIV
[1AE498D20BE4]
n4:nazevZdroje
Náš chov
n4:obor
n10:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n4:pocetTvurcuVysledku
5
n4:projekt
n8:QI91B274
n4:rokUplatneniVysledku
n9:2014
n4:svazekPeriodika
N
n4:tvurceVysledku
Pinkrová, Jitka Bohačenko, Ivan Kunová, Gabriela Peroutková, Jitka Pechačová, Marta
s:issn
0027-8068
s:numberOfPages
2