This HTML5 document contains 37 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027022%3A_____%2F13%3A00000380%21RIV14-MZE-00027022/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027022%3A_____%2F13%3A00000380%21RIV14-MZE-00027022
rdf:type
skos:Concept n11:Vysledek
dcterms:description
Je uveden stručný přehled historie tvorby databází složení potravin v ČR. V roce 2007 byl zahájen projekt s cílem tvorby nové české databáze složení potravin (DBSP). Agenda projektu D BSP je zaměřena na sběr, kompilaci dat, jejich dokumen taci podle mezinárodního standardu EuroFIR. V r. 2010 byla na http://www.czfcdb.cz zpřístupněna on-line verze DBSP V aktuální verzi databáze jsou zpřístupněna data pro 418 potravin. Jsou uvedeny možnosti vyhledávání dat. Projekt je realizován ve spolupráci s mezinárodní sítí pro databáze složení potravin EuroFIR. Brief overview of history of Czech food composition databases is given. In 2007 started the project with the aim of launching the new Czech food composition database (FCDB). Activities of the project consist of data collection, compilation and documentation according to international EuroFIR standards. In actual version, data for 418 foods are published. The data search is demonstrated. Project is realized in cooperation with international net for food composition database EuroFIR. Je uveden stručný přehled historie tvorby databází složení potravin v ČR. V roce 2007 byl zahájen projekt s cílem tvorby nové české databáze složení potravin (DBSP). Agenda projektu D BSP je zaměřena na sběr, kompilaci dat, jejich dokumen taci podle mezinárodního standardu EuroFIR. V r. 2010 byla na http://www.czfcdb.cz zpřístupněna on-line verze DBSP V aktuální verzi databáze jsou zpřístupněna data pro 418 potravin. Jsou uvedeny možnosti vyhledávání dat. Projekt je realizován ve spolupráci s mezinárodní sítí pro databáze složení potravin EuroFIR.
dcterms:title
Czech Food Composition Database Database složení potravin České republiky Database složení potravin České republiky
skos:prefLabel
Database složení potravin České republiky Database složení potravin České republiky Czech Food Composition Database
skos:notation
RIV/00027022:_____/13:00000380!RIV14-MZE-00027022
n11:predkladatel
n12:ico%3A00027022
n4:aktivita
n8:V
n4:aktivity
V
n4:dodaniDat
n9:2014
n4:domaciTvurceVysledku
n10:7472234 n10:7405731
n4:druhVysledku
n16:O
n4:duvernostUdaju
n13:S
n4:entitaPredkladatele
n7:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
67970
n4:idVysledku
RIV/00027022:_____/13:00000380
n4:jazykVysledku
n15:cze
n4:klicovaSlova
food composition; databases; documentation; Czech Republic
n4:klicoveSlovo
n14:food%20composition n14:Czech%20Republic n14:databases n14:documentation
n4:kontrolniKodProRIV
[816CCA8D25D3]
n4:obor
n6:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n4:pocetTvurcuVysledku
3
n4:rokUplatneniVysledku
n9:2013
n4:tvurceVysledku
Macháčková, Marie Mašková, Eva Holasová, Marie