This HTML5 document contains 54 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027022%3A_____%2F12%3A00000333%21RIV13-MZE-00027022/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027022%3A_____%2F12%3A00000333%21RIV13-MZE-00027022
rdf:type
n3:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The aim of this work was to develop a formula of baked goods with added non-traditional cereals with higher nutritional value and fortified with folic acid. The formula of bun and sweet roll were developed by using conventional finely ground wheat flour as a base and by adding certain proportion of milling fractions of emmer (Triticum dicoccum Schrank), common wheat (Triticum aestivum L.) with colored grain and hulless spring barley (Hordeum vulgare L.) in baked goods. The content of proteins, total dietary fibre, vitamins B1 (thiamine), B2 (riboflavin), B6 (pyridoxine), niacin, pantothenic acid and added folic acid was observed. The graphic rating scale method was used for sensory assessment of appearance, aroma, flavour, aftertaste intensity, texture and the overall impression. Cílem této práce bylo vyvinout recepturu pekařských výrobků s přídavkem netradičních obilovin s vyšší nutriční hodnotou a obohacených kyselinou listovou. V receptuře běžného a jemného pečiva (houska, resp. loupák) byla část pšeničné mouky hladké nahrazena mlýnskými frakcemi vybraných materiálů pšenice dvouzrnky (Triticum dicoccum Schrank), pšenice seté (Triticum aestivum L.) s barevným typem zrna a ječmene s bezpluchým typem zrna (Hordeum vulgare L.). Z nutričních ukazatelů byly sledovány u pekařských výrobků zejména obsahy bílkovin, celkové vlákniny potravy, celkových polyfenolů, vitaminů B1 (thiamin), B2 (riboflavin), B6 (pyridoxin), niacinu, kyseliny pantothenové a přidané kyseliny listové. K senzorickému hodnocení vzhledu, vůně, chuti, intenzity pachuti, textury a celkového dojmu byla použita stupnicová metoda s grafickou stupnicí. Cílem této práce bylo vyvinout recepturu pekařských výrobků s přídavkem netradičních obilovin s vyšší nutriční hodnotou a obohacených kyselinou listovou. V receptuře běžného a jemného pečiva (houska, resp. loupák) byla část pšeničné mouky hladké nahrazena mlýnskými frakcemi vybraných materiálů pšenice dvouzrnky (Triticum dicoccum Schrank), pšenice seté (Triticum aestivum L.) s barevným typem zrna a ječmene s bezpluchým typem zrna (Hordeum vulgare L.). Z nutričních ukazatelů byly sledovány u pekařských výrobků zejména obsahy bílkovin, celkové vlákniny potravy, celkových polyfenolů, vitaminů B1 (thiamin), B2 (riboflavin), B6 (pyridoxin), niacinu, kyseliny pantothenové a přidané kyseliny listové. K senzorickému hodnocení vzhledu, vůně, chuti, intenzity pachuti, textury a celkového dojmu byla použita stupnicová metoda s grafickou stupnicí.
dcterms:title
Bakery products with the addition of non-traditional cereals fortified folic acid Pekařské výrobky s přídavkem netradičních obilovin, obohacené kyselinou listovou Pekařské výrobky s přídavkem netradičních obilovin, obohacené kyselinou listovou
skos:prefLabel
Pekařské výrobky s přídavkem netradičních obilovin, obohacené kyselinou listovou Bakery products with the addition of non-traditional cereals fortified folic acid Pekařské výrobky s přídavkem netradičních obilovin, obohacené kyselinou listovou
skos:notation
RIV/00027022:_____/12:00000333!RIV13-MZE-00027022
n3:predkladatel
n4:ico%3A00027022
n6:aktivita
n17:P
n6:aktivity
P(QI91B095)
n6:cisloPeriodika
12
n6:dodaniDat
n8:2013
n6:domaciTvurceVysledku
n7:8019169 n7:2900548 n7:7405731 n7:5221900 n7:4808614 n7:1832832 n7:7472234
n6:druhVysledku
n16:J
n6:duvernostUdaju
n9:S
n6:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n6:idSjednocenehoVysledku
158099
n6:idVysledku
RIV/00027022:_____/12:00000333
n6:jazykVysledku
n12:cze
n6:klicovaSlova
baked goods; folic acid; non-traditional cereals
n6:klicoveSlovo
n10:non-traditional%20cereals n10:baked%20goods n10:folic%20acid
n6:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n6:kontrolniKodProRIV
[5E696A2C15F7]
n6:nazevZdroje
Úroda
n6:obor
n18:GM
n6:pocetDomacichTvurcuVysledku
7
n6:pocetTvurcuVysledku
9
n6:projekt
n13:QI91B095
n6:rokUplatneniVysledku
n8:2012
n6:svazekPeriodika
N
n6:tvurceVysledku
Laknerová, Ivana Martinek, Petr Holasová, Marie Winterová, Renata Ouhrabková, Jarmila Fiedlerová, Vlasta Mašková, Eva Gabrovská, Dana Vaculová, Kateřina
s:issn
0139-6013
s:numberOfPages
4