This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027022%3A_____%2F11%3A00000254%21RIV12-MZE-00027022/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n16http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027022%3A_____%2F11%3A00000254%21RIV12-MZE-00027022
rdf:type
skos:Concept n10:Vysledek
dcterms:description
Práce byla zaměřena na fermentaci sterilních jednodruhových zeleninových šťáv přirozenou mikrobiální populací pocházející z fermentovaných směsných zeleninových šťáv. Přirozená mikrobiální populace byla testována na přítomnost potenciálně probiotických mikroorganismů. Podmínky pro selekci potenciálně probiotických mikroorganismů byly zvoleny dle intestinálního prostředí hostitele, tj. rezistence k žlučovým kyselinám, ke kyselému pH a nízkému pH šoku, k anaerobnímu prostředí. Výsledky ukazují, že mikroorganismy s probiotickými vlastnostmi se vyskytují v přírodě přirozeně. Práce byla zaměřena na fermentaci sterilních jednodruhových zeleninových šťáv přirozenou mikrobiální populací pocházející z fermentovaných směsných zeleninových šťáv. Přirozená mikrobiální populace byla testována na přítomnost potenciálně probiotických mikroorganismů. Podmínky pro selekci potenciálně probiotických mikroorganismů byly zvoleny dle intestinálního prostředí hostitele, tj. rezistence k žlučovým kyselinám, ke kyselému pH a nízkému pH šoku, k anaerobnímu prostředí. Výsledky ukazují, že mikroorganismy s probiotickými vlastnostmi se vyskytují v přírodě přirozeně. Experiment was focused on fermentation of sterile one-species vegetable juices by natural population of microorganisms. These populations of microorganisms had the origin in fermentation mixed vegetable juices and they were tested for content potentially probiotic microorganisms. Requirements of the selection potentially probiotic microorganisms was chosen on the basis of conditions of the intestinal surroundings host i.e. resistance to bile acids, to acidic pH, to low pH shock and to anaerobic conditions. Results of this experiment indicate natural presence of microorganisms with probiotic properties in the nature.
dcterms:title
Vybrané druhy fermentovaných zeleninových šťáv jako zdroj potenciálně probiotických mikroorganismů. Vybrané druhy fermentovaných zeleninových šťáv jako zdroj potenciálně probiotických mikroorganismů. Chosen types of fermentation vegetables juices as the source of potentially probiotic microorganisms
skos:prefLabel
Chosen types of fermentation vegetables juices as the source of potentially probiotic microorganisms Vybrané druhy fermentovaných zeleninových šťáv jako zdroj potenciálně probiotických mikroorganismů. Vybrané druhy fermentovaných zeleninových šťáv jako zdroj potenciálně probiotických mikroorganismů.
skos:notation
RIV/00027022:_____/11:00000254!RIV12-MZE-00027022
n10:predkladatel
n11:ico%3A00027022
n3:aktivita
n4:P
n3:aktivity
P(QI91B089)
n3:cisloPeriodika
12
n3:dodaniDat
n16:2012
n3:domaciTvurceVysledku
n6:3048314 n6:8072256 n6:4971728 n6:5221900
n3:druhVysledku
n5:J
n3:duvernostUdaju
n12:S
n3:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
239708
n3:idVysledku
RIV/00027022:_____/11:00000254
n3:jazykVysledku
n18:cze
n3:klicovaSlova
fermentation; fermented mixed vegetable juices; probiotic microorganisms
n3:klicoveSlovo
n8:fermentation n8:fermented%20mixed%20vegetable%20juices n8:probiotic%20microorganisms
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[72A4B76726BF]
n3:nazevZdroje
Úroda
n3:obor
n14:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:projekt
n13:QI91B089
n3:rokUplatneniVysledku
n16:2011
n3:svazekPeriodika
N
n3:tvurceVysledku
Gabrovská, Dana Kovářová, Veronika Eichlerová, Eva Erban, Vladimír
s:issn
0139-6013
s:numberOfPages
4