This HTML5 document contains 51 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027022%3A_____%2F07%3A8P009192%21RIV08-MZE-00027022/
n9http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n10https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n14http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027022%3A_____%2F07%3A8P009192%21RIV08-MZE-00027022
rdf:type
n5:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
This paper deals with an evaluation of new plum cultivars, which are interesting from the point of view of industrial processing. Sorbitol, fermentative and total sugar contents, dry matter and acidity of selected plum cultivars harvested during 2004-2006 were determined. Average values of analytical data of yearly tested cultivars indicated that in followed parameters cultivar ´Valjevka´ approximates to the highest extent to standard cultivar (´Domestic Plum´); ´Cacanska najbolja´ and ´Voyageur´ can also be considered as a very good cultivars. These cultivars seem to be perspective for drying, for production of plum jam as well as plum brandy. Cultivar ´Valor´ was least suitable. Cultivars ´Anna Späth´, ´Elena´, ´President´, evaluated from one or two harvests only, seem to be perspective for different technological applications, whereas cultivars ´Empres´, ´Chrudimer´, ´Oullins Gage´, ´Veeblue´, ´Czar´, ´Minerva´ were least suitable. On the bases of sensory evaluation of final products it was conclud Práce se zabývá testováním nových odrůd slivoní zajímavých z hlediska následného průmyslového zpracování. U jednotlivých vybraných odrůd slivoní ze sklizní 2004-2006 byly stanoveny: vážková sušina, titrační kyselost a obsahy sorbitolu, zkvasitelných sacharidů a celkových sacharidů. Ze získaných průměrných hodnot analytických dat pro každoročně dodané odrůdy je možné předběžně konstatovat, že nejvíce se standardní odrůdě (´Švestka domácí´) přibližuje ´Valjevka´, za velmi dobré odrůdy lze rovněž považovat odrůdy ´Čačanská najbolja´ a ´Voyageur´. Tyto odrůdy se jeví jako perspektivní pro sušení, pro výrobu povidel i destilátů. Naopak za nejméně vhodnou lze považovat odrůdu ´Valor´. Z odrůd odebraných ze dvou, resp. jedné sklizně se jeví jako perspektivní odrůdy ´Anna Späth´, ´Elena´, ´President´, naopak nepříznivě jsou hodnoceny odrůdy ´Empres´, ´Chrudimer´, ´Oullinská´, ´Veeblue´, ´Carská´ a ´Minerva´. Při senzorickém hodnocení finálních výrobků z odrůd slivoní ze sklizně 2005 byla nejlépe hodnocena pov Práce se zabývá testováním nových odrůd slivoní zajímavých z hlediska následného průmyslového zpracování. U jednotlivých vybraných odrůd slivoní ze sklizní 2004-2006 byly stanoveny: vážková sušina, titrační kyselost a obsahy sorbitolu, zkvasitelných sacharidů a celkových sacharidů. Ze získaných průměrných hodnot analytických dat pro každoročně dodané odrůdy je možné předběžně konstatovat, že nejvíce se standardní odrůdě (´Švestka domácí´) přibližuje ´Valjevka´, za velmi dobré odrůdy lze rovněž považovat odrůdy ´Čačanská najbolja´ a ´Voyageur´. Tyto odrůdy se jeví jako perspektivní pro sušení, pro výrobu povidel i destilátů. Naopak za nejméně vhodnou lze považovat odrůdu ´Valor´. Z odrůd odebraných ze dvou, resp. jedné sklizně se jeví jako perspektivní odrůdy ´Anna Späth´, ´Elena´, ´President´, naopak nepříznivě jsou hodnoceny odrůdy ´Empres´, ´Chrudimer´, ´Oullinská´, ´Veeblue´, ´Carská´ a ´Minerva´. Při senzorickém hodnocení finálních výrobků z odrůd slivoní ze sklizně 2005 byla nejlépe hodnocena pov
dcterms:title
Předběžné analytické a senzorické hodnocení odrůd slivoní Preliminary analytical and sensorial evaluation of plum cultivars Předběžné analytické a senzorické hodnocení odrůd slivoní
skos:prefLabel
Předběžné analytické a senzorické hodnocení odrůd slivoní Preliminary analytical and sensorial evaluation of plum cultivars Předběžné analytické a senzorické hodnocení odrůd slivoní
skos:notation
RIV/00027022:_____/07:8P009192!RIV08-MZE-00027022
n3:strany
121-128
n3:aktivita
n18:P
n3:aktivity
P(QF4111)
n3:dodaniDat
n14:2008
n3:domaciTvurceVysledku
n4:7416164 n4:2900548 n4:6020364
n3:druhVysledku
n8:C
n3:duvernostUdaju
n16:S
n3:entitaPredkladatele
n19:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
443527
n3:idVysledku
RIV/00027022:_____/07:8P009192
n3:jazykVysledku
n15:cze
n3:klicovaSlova
plum; cultivars; HPLC; saccharide profile; sorbitol; fermentative sugars; gravimetric dry matter; acidity; sensorial evaluation
n3:klicoveSlovo
n6:HPLC n6:saccharide%20profile n6:fermentative%20sugars n6:acidity n6:cultivars n6:gravimetric%20dry%20matter n6:sensorial%20evaluation n6:sorbitol n6:plum
n3:kontrolniKodProRIV
[8D50D80AB3DA]
n3:mistoVydani
Holovousy
n3:nazevEdiceCisloSvazku
20
n3:nazevZdroje
Vědecké práce ovocnářské.
n3:obor
n13:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:projekt
n17:QF4111
n3:rokUplatneniVysledku
n14:2007
n3:tvurceVysledku
Paulíčková, Ivana Bohačenko, Ivan Pinkrová, Jitka Paprštein, F.
s:numberOfPages
8
n9:hasPublisher
Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský Holovousy s.r.o.
n10:isbn
978-80-87030-01-1