This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3AE0004394%21RIV07-MZE-00027022/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/licencniPoplatek/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/kategorie/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/vyuzitiJinymSubjektem/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3AE0004394%21RIV07-MZE-00027022
rdf:type
n4:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Databáze obsahuje soubor markerů -methanol, acetaldehyd, ethylacetát,vyšší alkoholy,estery mastných kyselin, aromatické látky v různých druzích ovocných destilátů ( hruškovice, jablkovice,višňovice,třešňovice, meruňkovice, slivovice ). Celkem bylo analyzováno 153 vzorků ovocných destilátů metodami plynové chromatografie GC/FID a GC/MSD. Tyto metody slouží zejména k rozlišení jednotlivých druhů ovocných destilátů . Pro zjištování pravosti ovocných destilátů byly použity metody stanovení stabilních izotopů ( nukleární magnetická rezonance NMR a izotopová hmotnostní spektrometrie IRMS ). Tyto izotopové metody se využívají na prokazování falšování ovocných destilátů přídavkem jiného druhu ethanolu či cukru , jenž nepochází z ovoce . Všechny získané výsledky markerů a izotopů byly statisticky zpracovány . Databáze obsahuje soubor markerů -methanol, acetaldehyd, ethylacetát,vyšší alkoholy,estery mastných kyselin, aromatické látky v různých druzích ovocných destilátů ( hruškovice, jablkovice,višňovice,třešňovice, meruňkovice, slivovice ). Celkem bylo analyzováno 153 vzorků ovocných destilátů metodami plynové chromatografie GC/FID a GC/MSD. Tyto metody slouží zejména k rozlišení jednotlivých druhů ovocných destilátů . Pro zjištování pravosti ovocných destilátů byly použity metody stanovení stabilních izotopů ( nukleární magnetická rezonance NMR a izotopová hmotnostní spektrometrie IRMS ). Tyto izotopové metody se využívají na prokazování falšování ovocných destilátů přídavkem jiného druhu ethanolu či cukru , jenž nepochází z ovoce . Všechny získané výsledky markerů a izotopů byly statisticky zpracovány . Database contains the file of markers - methanol, acetaldehyde, ethyl acetate, higher alcohols, ethyl-esters of fatty acids, flavours in different sorts fruit spirits( pears brandy, apple brandy, sour cherry and sweet cherry brandy, apricots brandy, plum brandy ). Total 153 samples of fruit spirits were analysed by method of gas chromatography GC/FID and GC/MSD. These methods serve especially for separation individual sorts of fruit spirits. For authenticity determination of fruit spirits were used methods of stable isotope ( nuclear magnetic resonance-NMR and isotope mass spectrometry -IRMS ). These methods serve for the detection of adulteration fruit spirits with addition other sort of ethanol or sugar, what is not from fruit. All the results were statistically processed.
dcterms:title
Databáze markerů a poměrů izotopů pro stanovení autentičnosti ovocných destilátů Database of markers and isotope ratio for authenticity assesment of fruit spirits Databáze markerů a poměrů izotopů pro stanovení autentičnosti ovocných destilátů
skos:prefLabel
Databáze markerů a poměrů izotopů pro stanovení autentičnosti ovocných destilátů Databáze markerů a poměrů izotopů pro stanovení autentičnosti ovocných destilátů Database of markers and isotope ratio for authenticity assesment of fruit spirits
skos:notation
RIV/00027022:_____/06:E0004394!RIV07-MZE-00027022
n3:aktivita
n19:P
n3:aktivity
P(QF3288)
n3:dodaniDat
n7:2007
n3:domaciTvurceVysledku
n15:4808614
n3:druhVysledku
n13:S
n3:duvernostUdaju
n16:S
n3:ekonomickeParametry
Ekonomický přínos uplatnění metodiky nelze předem vyčíslit
n3:entitaPredkladatele
n10:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
470496
n3:idVysledku
RIV/00027022:_____/06:E0004394
n3:interniIdentifikace
QF3288/05/2006
n3:jazykVysledku
n14:cze
n3:kategorie
n18:B
n3:klicovaSlova
fruit spirits, authenticity, markers, gas chromatography, isotope mass spectrometry, nuclear magnetic resonance, database
n3:klicoveSlovo
n6:authenticity n6:gas%20chromatography n6:database n6:isotope%20mass%20spectrometry n6:markers n6:fruit%20spirits n6:nuclear%20magnetic%20resonance
n3:kontrolniKodProRIV
[9A032FB76FB5]
n3:licencniPoplatek
n17:Z
n3:lokalizaceVysledku
VÚPP
n3:obor
n8:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:projekt
n9:QF3288
n3:rokUplatneniVysledku
n7:2006
n3:technickeParametry
U výsledku typu metodik tj. postupu stanovení autentičnosti potravin nelze určit typické technické parametry
n3:tvurceVysledku
Winterová, Renáta Mikulíková, Renáta
n3:vlastnik
n10:vlastnikVysledku
n3:vyuzitiJinymSubjektem
n11:P