This HTML5 document contains 47 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n8http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3A%230000013%21RIV07-MZE-00027022/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n12http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3A%230000013%21RIV07-MZE-00027022
rdf:type
n19:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Using the Western blot method in heat treated meat was tested the mixture of beef and chicken meat in the presence of other kinds of meat. The chicken immunoglobin IgY for identification of beef meat and rabbit immunoglobin for chicken meat was used. The reaction of beef meat was very strong, but positive reaction on lambs and poor positive reaction on horse meat appeared, but this was possible to eliminate by dilution. Two rabbit polyclonal antigens were tested in the case of chicken meat, both showed strong positive reaction against chicken meat, but against meat of other poultry (duck, turkey) also. The cross-reactions with other kinds of meat (beef, mutton, horse) with exception of pork occured also. For removing these reactions was the saturation with suitable extracts of lamb meat tested. The result was the negative reaction on lamb and poor positive on beef. The control experiments without saturation showed very strong cross reaction. Metodou Western blot byla v tepelně opracovaném mase sledována přítomnost hovězího a kuřecího masa za přítomnosti jiných druhů masa. Byly testovány kuřecí imunoglobulin IgY pro identifikaci hovězího masa a králičí imunoglobulin k identifikaci kuřecího masa. Reakce na hovězí maso byla velmi silná, objevila se však i positivní reakce u jehněčího a slabě positivní u koňského masa; tu se však podařilo odstranit naředěním. V případě kuřecího masa byly testovány dvě králičí polyklonální protilátky, obě vykazovaly silně positivní reakci proti kuřecímu masu, ale i proti masu dalších druhů drůbeže (krůtí a kachní). Vyskytovaly se také křížové reakce s jinými druhy mas (hovězí, skopové, koňské) s výjimkou masa vepřového. K odstranění těchto reakcí byla vyzkoušena saturace vhodnými extrakty jehněčího masa. Výsledkem byla negativní reakce na jehněčí maso a slabě positivní na maso hovězí. Kontrola bez saturace vykazovala velmi silnou křížovou reakci. Metodou Western blot byla v tepelně opracovaném mase sledována přítomnost hovězího a kuřecího masa za přítomnosti jiných druhů masa. Byly testovány kuřecí imunoglobulin IgY pro identifikaci hovězího masa a králičí imunoglobulin k identifikaci kuřecího masa. Reakce na hovězí maso byla velmi silná, objevila se však i positivní reakce u jehněčího a slabě positivní u koňského masa; tu se však podařilo odstranit naředěním. V případě kuřecího masa byly testovány dvě králičí polyklonální protilátky, obě vykazovaly silně positivní reakci proti kuřecímu masu, ale i proti masu dalších druhů drůbeže (krůtí a kachní). Vyskytovaly se také křížové reakce s jinými druhy mas (hovězí, skopové, koňské) s výjimkou masa vepřového. K odstranění těchto reakcí byla vyzkoušena saturace vhodnými extrakty jehněčího masa. Výsledkem byla negativní reakce na jehněčí maso a slabě positivní na maso hovězí. Kontrola bez saturace vykazovala velmi silnou křížovou reakci.
dcterms:title
Ověření imunochemické metody Western blot pro identifikaci tepelně opracovaného masa Evaluation of immuno-chemical method „Western blot'' for Identification of warm treated meat Ověření imunochemické metody Western blot pro identifikaci tepelně opracovaného masa
skos:prefLabel
Ověření imunochemické metody Western blot pro identifikaci tepelně opracovaného masa Evaluation of immuno-chemical method „Western blot'' for Identification of warm treated meat Ověření imunochemické metody Western blot pro identifikaci tepelně opracovaného masa
skos:notation
RIV/00027022:_____/06:#0000013!RIV07-MZE-00027022
n4:strany
370;374
n4:aktivita
n5:Z
n4:aktivity
Z(MZE0002702201)
n4:dodaniDat
n12:2007
n4:domaciTvurceVysledku
n6:9869328 n6:8049017 n6:2984075
n4:druhVysledku
n17:D
n4:duvernostUdaju
n11:S
n4:entitaPredkladatele
n16:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
491240
n4:idVysledku
RIV/00027022:_____/06:#0000013
n4:jazykVysledku
n13:cze
n4:klicovaSlova
Western blot, immunochemical detection, beef meat, chicken meat
n4:klicoveSlovo
n7:immunochemical%20detection n7:beef%20meat n7:Western%20blot n7:chicken%20meat
n4:kontrolniKodProRIV
[BF1519C97FAE]
n4:mistoKonaniAkce
Skalský Dvůr
n4:mistoVydani
Praha
n4:nazevZdroje
Sborník příspěvků XXXVII. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
n4:obor
n18:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n4:pocetTvurcuVysledku
3
n4:rokUplatneniVysledku
n12:2006
n4:tvurceVysledku
Prošková, Alexandra Kmínková, Milena Kučera, Jiří
n4:typAkce
n14:CST
n4:zahajeniAkce
2006-05-29+02:00
n4:zamer
n9:MZE0002702201
s:issn
1802-1433
s:numberOfPages
5
n8:hasPublisher
VÚPP