This HTML5 document contains 55 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027022%3A_____%2F05%3A00%3A_3244%21RIV06-MZE-00027022/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n13http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027022%3A_____%2F05%3A00%3A_3244%21RIV06-MZE-00027022
rdf:type
n10:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Barley extract containing -glucans (prebiotics) was connected with dairy starter cultures to form functional food-stuffs (soya-barley fermented product with yoghurt culture or soya-barley drink with kefir culture, spread, smear or dressing from fermentedbarley extract in combination with soya-tofu, Blue cheese or milk-curd). Consistence of these products depended on temperature, more markedly in products containing milk raw material or larger portion of barley extract. Aftertaste was more pronounced inmilk products, too. 27 - 60 % of assesors would buy these food-stuffs. The longest shelf-life (4 weeks) had fermented products with yoghurt culture and spreads. Byly navrženy funkcní potraviny kombinující prebiotické vlastnosti -glukanu obsažených v jecném extraktu s mlékarskými zákysovými kulturami (sójo-jecný fermentovaný výrobek s jogurtovou kulturou nebo sójo-jecný nápoj s kefírovou kulturou, pomazánka, krémnebo dressing z fermentovaného jecného extraktu a sojového tofu, Nivy nebo tvarohu). Konzistence techto produktu závisela na teplote, a to výrazneji u produktu obsahujících mlécnou surovinu nebo vetší podíl jecného extraktu. Také pachut byla výraznejšív mlécných produktech. Tyto potraviny by zakoupilo 27 - 60 % hodnotitelu. Nejdelší dobu trvanlivosti (4 týdny) mely fermentované výrobky s jogurtovou kulturou a pomazánky. Barley extract containing -glucans (prebiotics) was connected with dairy startercultures to form functional food-stuffs (soya-barley fermented product with yoghurt culture or soya-barley drink with kefir culture, spread, smear or dressing from fermented barley extract in combination with soya-tofu, Blue cheese or milk-curd). Consis Byly navrženy funkcní potraviny kombinující prebiotické vlastnosti -glukanu obsažených v jecném extraktu s mlékarskými zákysovými kulturami (sójo-jecný fermentovaný výrobek s jogurtovou kulturou nebo sójo-jecný nápoj s kefírovou kulturou, pomazánka, krémnebo dressing z fermentovaného jecného extraktu a sojového tofu, Nivy nebo tvarohu). Konzistence techto produktu závisela na teplote, a to výrazneji u produktu obsahujících mlécnou surovinu nebo vetší podíl jecného extraktu. Také pachut byla výraznejšív mlécných produktech. Tyto potraviny by zakoupilo 27 - 60 % hodnotitelu. Nejdelší dobu trvanlivosti (4 týdny) mely fermentované výrobky s jogurtovou kulturou a pomazánky. Barley extract containing -glucans (prebiotics) was connected with dairy startercultures to form functional food-stuffs (soya-barley fermented product with yoghurt culture or soya-barley drink with kefir culture, spread, smear or dressing from fermented barley extract in combination with soya-tofu, Blue cheese or milk-curd). Consis
dcterms:title
Fermentované výrobky na bázi extraktu z bezpluchého jecmene Fermented products from naked barley extract Fermentované výrobky na bázi extraktu z bezpluchého jecmene
skos:prefLabel
Fermented products from naked barley extract Fermentované výrobky na bázi extraktu z bezpluchého jecmene Fermentované výrobky na bázi extraktu z bezpluchého jecmene
skos:notation
RIV/00027022:_____/05:00:_3244!RIV06-MZE-00027022
n3:strany
14 - 17
n3:aktivita
n17:P
n3:aktivity
P(QF3291)
n3:cisloPeriodika
92
n3:dodaniDat
n13:2006
n3:domaciTvurceVysledku
n4:2900548 n4:5221900
n3:druhVysledku
n15:J
n3:duvernostUdaju
n8:S
n3:entitaPredkladatele
n14:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
521537
n3:idVysledku
RIV/00027022:_____/05:00:_3244
n3:jazykVysledku
n11:cze
n3:klicovaSlova
cereals, naked barley, naked oat, food products for healthy, supplement of diet, baking products,fermentit products, puffing cereals, instant stock, rutin, nutrional classification, formulation of mechanical and reologica
n3:klicoveSlovo
n9:naked%20oat n9:naked%20barley n9:supplement%20of%20diet n9:nutrional%20classification n9:formulation%20of%20mechanical%20and%20reologica n9:rutin n9:fermentit%20products n9:puffing%20cereals n9:baking%20products n9:food%20products%20for%20healthy n9:cereals n9:instant%20stock
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[8B2A47124DF7]
n3:nazevZdroje
Mlékarské listy - Zpravodaj (2005)
n3:obor
n16:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
6
n3:projekt
n12:QF3291
n3:rokUplatneniVysledku
n13:2005
n3:svazekPeriodika
2005
n3:tvurceVysledku
Vaculová, Kateřina Gabrovská, Dana Paulíčková, Ivana Prokeš, Josef Němečková, Irena Roubal, Petr
s:issn
1212-950X
s:numberOfPages
3