This HTML5 document contains 45 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027022%3A_____%2F04%3A8P009051%21RIV08-MZE-00027022/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027022%3A_____%2F04%3A8P009051%21RIV08-MZE-00027022
rdf:type
skos:Concept n16:Vysledek
dcterms:description
The paper describes the EU database of physical properties of agro-food materials available on-line at http://www.nelfood.com. This database contains (at the time of writing) over 11,000 bibliographic records. About 16% of these records have numerical tables and equations attached to them. The novel and unique feature of the database is that it specifies both the measurement methods and the descriptions of foods. Two four-point scales indicate the quality of this specification (1–4 for method, A–D for food definition). There are five main categories of data on physical properties of agro-food materials: thermal, mechanical (rheological and textural), electrical, diffusional and optical (spectral and colour). The data are available in the form of tables and equations, given as functions of independent variables such as temperature, pressure, composition, etc. The database is a valuable resource for food engineers and scientists. The paper discusses the changing needs of the users of the database and t The paper describes the EU database of physical properties of agro-food materials available on-line at http://www.nelfood.com. This database contains (at the time of writing) over 11,000 bibliographic records. About 16% of these records have numerical tables and equations attached to them. The novel and unique feature of the database is that it specifies both the measurement methods and the descriptions of foods. Two four-point scales indicate the quality of this specification (1–4 for method, A–D for food definition). There are five main categories of data on physical properties of agro-food materials: thermal, mechanical (rheological and textural), electrical, diffusional and optical (spectral and colour). The data are available in the form of tables and equations, given as functions of independent variables such as temperature, pressure, composition, etc. The database is a valuable resource for food engineers and scientists. The paper discusses the changing needs of the users of the database and t Článek popisuje EU databázi fyzikálních vlastností agro-potravinářských materiálů, která je k disposici on-line na stránkách http://www.nelfood.com. Tato databáze obsahuje v době psaní článku přes 11 000 bibliografických záznamů. Okolo 16% těchto záznamů má připojeny numerické tabulky a rovnice. Nové a unikátní je to, že udává rovněž popisy experimentálních metod a potravin. Dvě čtybodové stupnice charakterizují kvalitu těchto specifikací (1-4 pro metodu, A-D pro popis potraviny). Fyzikální vlastnosti jsou rozděleny do pěti skupin: tepelné, mechanické (reologické a texturní), elektrické, difuzní a optické (spektrální a barva). Data jsou k disposici ve formě tabulek a rovnic jako funkcí nezávisle proměnných: teplota, tlak, složení atd. Databáze je hodnotným zdrojem informací pro potravinářské inženýry a vědce. Článek diskutuje měnící se požadavky uživatelů a strategii jak jim vyhovět: i) vývoj modelů a software pro predikci fyzikálních vlastností z jejich chemického složení a struktury (příkladem může
dcterms:title
Database of physical properties of agro-food materials Databáze fyzikálních vlastností zemědělsko-potravinářských materiálů Database of physical properties of agro-food materials
skos:prefLabel
Databáze fyzikálních vlastností zemědělsko-potravinářských materiálů Database of physical properties of agro-food materials Database of physical properties of agro-food materials
skos:notation
RIV/00027022:_____/04:8P009051!RIV08-MZE-00027022
n4:strany
497-503
n4:aktivita
n13:R
n4:aktivity
R
n4:cisloPeriodika
4
n4:dodaniDat
n9:2008
n4:domaciTvurceVysledku
n15:2102366
n4:druhVysledku
n5:J
n4:duvernostUdaju
n14:S
n4:entitaPredkladatele
n7:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
559436
n4:idVysledku
RIV/00027022:_____/04:8P009051
n4:jazykVysledku
n8:eng
n4:klicovaSlova
database; agro-food materials; physical properties
n4:klicoveSlovo
n6:physical%20properties n6:agro-food%20materials n6:database
n4:kodStatuVydavatele
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
n4:kontrolniKodProRIV
[EBB3F4A1F4D6]
n4:nazevZdroje
Journal of Food Engineering
n4:obor
n11:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n4:pocetTvurcuVysledku
7
n4:rokUplatneniVysledku
n9:2004
n4:svazekPeriodika
61
n4:tvurceVysledku
Houška, Milan Jarvis, D. Wolf, W. Gekas, V. Nesvadba, P. Johns, I. Sadd, P.
s:issn
0260-8774
s:numberOfPages
7