This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n10https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027022%3A_____%2F01%3A91991_3%21RIV%2F2002%2FMZE%2FM04002%2FN/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n17http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027022%3A_____%2F01%3A91991_3%21RIV%2F2002%2FMZE%2FM04002%2FN
rdf:type
n9:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
V potravinách nejsou látky pouze zdraví prospěšné ale také antinutriční a nezdravé. Do této skupiny patří alergeny, které jsou nebezpečné pouze pro část populace a také lektiny, které jsou nezdravé pro celou populaci. Alergenní bílkoviny a lektiny byly studovány z hlediska jejich možného stanovení metodou afinitní chromatografie. Metoda IMAC s imobilizovanou mědí je vhodná pro stanovení alergenu ovomukoidu ve vaječném bílku jako modelu a DLAC chromatografie s imobilizovaným barvivem (Procion Red) je užitečná metoda jako první stupeň pro předčištění alergenu avidinu z vaječného bílku a také lektinu z pšeničných klíčků. In food there are components not only beneficial for health but also antinutritional and unhealthy. To this group belong allergens, which are dangerous only for part of population and also lectins, which are unhealthy for whole population. Allergenic proteins and lectins were studied by affinity chromatography from the view of possibility of their determination. Method IMAC with immobilized copper is suitable for the determination of allergen ovomucoid in egg white as model material and DLAC chromatography with immobilized stain (Procion Red) is usefull method as first stage for prepurification of allergen avidin from egg white and also lectin from wheat germ.
dcterms:title
Methods of determination of selected allergens and antinutritional components in foods Metody stanovení vybraných alergenů a antinutričních látek v potravinách Metody stanovení vybraných alergenů a antinutričních látek v potravinách
skos:prefLabel
Methods of determination of selected allergens and antinutritional components in foods Metody stanovení vybraných alergenů a antinutričních látek v potravinách Metody stanovení vybraných alergenů a antinutričních látek v potravinách
skos:notation
RIV/00027022:_____/01:91991_3!RIV/2002/MZE/M04002/N
n3:strany
31
n3:aktivita
n12:P
n3:aktivity
P(EP9199)
n3:dodaniDat
n17:2002
n3:domaciTvurceVysledku
n15:8049017
n3:druhVysledku
n18:D
n3:duvernostUdaju
n7:S
n3:entitaPredkladatele
n14:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
686783
n3:idVysledku
RIV/00027022:_____/01:91991_3
n3:jazykVysledku
n19:cze
n3:klicovaSlova
Allergen, egg white, ovomucoid, avidin, determination, chromatography, IMAC, DLAC, wheat lectin
n3:klicoveSlovo
n4:DLAC n4:Allergen n4:avidin n4:determination n4:ovomucoid n4:egg%20white n4:chromatography n4:IMAC n4:wheat%20lectin
n3:kontrolniKodProRIV
[78ABC1723426]
n3:mistoKonaniAkce
Praha
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
Výsledky výzkumu v oblasti výroby potravin a zpracování zemědělských produktů v letech 1996 - 2000
n3:obor
n5:CB
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:pocetUcastnikuAkce
0
n3:pocetZahranicnichUcastnikuAkce
0
n3:projekt
n6:EP9199
n3:rokUplatneniVysledku
n17:2001
n3:tvurceVysledku
Prošková, Alexandra
n3:typAkce
n13:CST
n3:zahajeniAkce
2000-11-01+01:00
s:numberOfPages
1
n20:hasPublisher
Výzkumný ústav potravinářský Praha
n10:isbn
80-902671-2-2