This HTML5 document contains 45 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/podDruhVysledku/
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027014%3A_____%2F14%3A%230002120%21RIV15-MZE-00027014/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/kategorie/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/vyuzitiJinymSubjektem/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n12http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027014%3A_____%2F14%3A%230002120%21RIV15-MZE-00027014
rdf:type
skos:Concept n11:Vysledek
rdfs:seeAlso
http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/14168.pdf
dcterms:description
Based on five years investigation of Prestice Black Pied pig the seasonal free range system has been recommended as a preferable alternative for this local breed.This system uses the pasture and domestic feedstuff and presents the optimal utilization of genetic potential of Prestice Black Pied pig with improved nutritional characteristics of pork and also the profitability of pork production. Na základě výsledků řady srovnávacích testů byla pro Přeštické černostrakaté plemeno navržena alternativní technologie, která spočívá v uplatněnní sezónního pastevního výkrmu s využitím kompletních krmných směsí z tuzemských komponentů. Tento systém plně využívá genetický potenciál daného plemene při zlepšení nutričních charakteristik konečného produktu i ekonomických ukazatelů produkce. Na základě výsledků řady srovnávacích testů byla pro Přeštické černostrakaté plemeno navržena alternativní technologie, která spočívá v uplatněnní sezónního pastevního výkrmu s využitím kompletních krmných směsí z tuzemských komponentů. Tento systém plně využívá genetický potenciál daného plemene při zlepšení nutričních charakteristik konečného produktu i ekonomických ukazatelů produkce.
dcterms:title
Seasonal free range system as an alternative fattening system for Prestice Black Pied pig Sezónní pastevní výkrm prasat jako alternativní systém pro přeštické černostrakaté plemeno Sezónní pastevní výkrm prasat jako alternativní systém pro přeštické černostrakaté plemeno
skos:prefLabel
Sezónní pastevní výkrm prasat jako alternativní systém pro přeštické černostrakaté plemeno Sezónní pastevní výkrm prasat jako alternativní systém pro přeštické černostrakaté plemeno Seasonal free range system as an alternative fattening system for Prestice Black Pied pig
skos:notation
RIV/00027014:_____/14:#0002120!RIV15-MZE-00027014
n4:aktivita
n7:P
n4:aktivity
P(QI101A164)
n4:dodaniDat
n12:2015
n4:domaciTvurceVysledku
n16:4961846 n16:2806576 n16:7987323
n4:druhVysledku
n10:Z%2FB
n4:duvernostUdaju
n19:S
n4:ekonomickeParametry
U pastevního systému s vlastní výrobou krmných směsí ve srovnání s konvenčním výkrmem ve stáji s nákupem komerčních krmných směsí řady A představovala úspora v nákladech na krmiva představovala u pastevního systému 269 Kč na jatečný kus. (kalkulace v cenách 2014 při započtení nákladů na pastevní areál). V nákladech na kg přírůstku činí tento rozdíl 12%. Na 100 kusů jatečných prasat činí tento rozdíl 26 900 Kč. Pokud jsou JUT přeštických černostrakatých prasat zpeněžovány jako běžný produkt je jejich realizační cena o 7% nižší ve srovnání s masnými hybridy. Konečný produkt z pastevního výkrmu má však vyšší nutriční hodnotu a jako produkt s vyšší přidanou hodnotou umožňuje realizační cenu dle poptávky zvýšit. Rozdíl v realizační ceně může být v závislosti na marketingu produktu min. 320 Kč/jatečný kus, na 100 kusů jatečných prasat 32000 Kč.
n4:entitaPredkladatele
n14:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
44671
n4:idVysledku
RIV/00027014:_____/14:#0002120
n4:interniIdentifikace
Výkrm prasat
n4:jazykVysledku
n15:cze
n4:kategorie
n5:A
n4:klicovaSlova
free range system, pasture, Prestice Black Pied pig
n4:klicoveSlovo
n13:pasture n13:Prestice%20Black%20Pied%20pig n13:free%20range%20system
n4:kontrolniKodProRIV
[6313141B6457]
n4:obor
n18:GH
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n4:pocetTvurcuVysledku
4
n4:projekt
n9:QI101A164
n4:rokUplatneniVysledku
n12:2014
n4:technickeParametry
Rozloha pastevního areálu: max. zatížení 50 ks/ha/5 měsíční pastevní cyklus, elektrický ohradník 2 řady, vzdálenost od země 25 cm a 50 cm, pro maximální minimalizaci rizika přenosu nemocí z volně žijících zvířat je možno doporučit dvojité ohrazení pastevního areálu, minimálně však v navykacím oplůtku pro zástavová zvířata. odzkoušené dva typy přístřešků na pastvině: Plachtový přístřešek (v: 7m, průměr 11m) a mobilní dřevěné boudy (v: 1,74m, š:2,74x2,74m) dále prostor nevyužívané stáje. Obecné rozměry: lehárna: 1m2/kus, krmiště: koryto délka 300-350 mm/kus, výška hrany 220-250 mm, u jiné použité technologie dle uváděné kapacity. Doporučený pastevní management formou postupně zpřístupňovaných oplůtků. Dále je navržené složení pastevního porostu pro zajištění zelené píce po celou dobu výkrmu: kombinace ozimé a jarní směsky s travinami i víceletými pícninami. Smlouva k OT/03/2014: 294/2014 s uživatelem: Věra Řezníčková, Rohozná 36, 588 44, IČO: 76549909, 12.12.2014
n4:tvurceVysledku
Koucký, Milan Sklenář, Josef Vališ, Libor Dostálová, Anne
n4:vlastnik
n14:vlastnikVysledku
n4:vyuzitiJinymSubjektem
n17:N