This HTML5 document contains 36 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027014%3A_____%2F14%3A%230002080%21RIV15-MZE-00027014/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027014%3A_____%2F14%3A%230002080%21RIV15-MZE-00027014
rdf:type
skos:Concept n13:Vysledek
rdfs:seeAlso
http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/14125.pdf
dcterms:description
The quality of meat is influenced by many factors ranging from piglet rearing to the final mechanisms of meat processing. External factors determining the quality also include nutrition. The aim of the study was to evaluate the effect of linseed in diet of fattening Přeštice Black-Pied pigs on their carcass value and meat quality. Sixteen Přeštice Black-Pied pigs were divided into two groups and fed control diet (group C) and diet with 7 % of linseed addition (group L). The experiment started three months before slaughter. The intake of feed mixture and water was ad libitum. The carcass value and growth parameters were not affected by linseed addition into feed mixture (P> 0.05). Intramuscular fat content was decreased in linseed fed pigs (1.94 ± 0.37 %) compared to control group (2.32 ± 0.71 %). On the contrary, the lean meat content in carcasses was enhanced in L group. There were not statistically significant differences (P> 0.05) in drip loss parameter between groups, colour parameters and cholesterol content Kvalita masa je ovlivněna mnoha faktory během odchovu a výkrmu prasat až do jejich porážky a procesu zpracování masa. Jed­ním z těchto faktorů je i výživa. Cílem studie bylo zjistit vliv lněného šrotu v krmné dávce prasat na kvalitu masa. Šestnáct prasat plemene přeštické černostrakaté bylo rozděleno do dvou skupin a tři měsíce před porážkou krmeno buď kontrolní krmnou směsí (skupina C) nebo krmnou směsí obsahující 7 % lněného šrotu (skupina L). Příjem krmiva i vody během experimentu byl zajištěn ad libitní. Ukazatele jatečně hodnoty nebyly dietou ovlivněny. Rovněž výše průměrného denního přírůstku prasat ne­byla signifikantně ovlivněna zařazením lněného šrotu do krmné dávky vykrmovaných prasat. Podíl intramuskulárního tuku byl zjištěn nižší u skupiny L (1,94 ± 0,37 %) v porovnání se skupinou C (2,32 ± 0,71 %). Naopak podíl svaloviny byl zjištěn u skupiny L vyšší. Rovněž ukazatele kvality masa a obsah celkového cholesterolu v mase nebyl dietou signifikantně ovlivněn (P >0,05). Kvalita masa je ovlivněna mnoha faktory během odchovu a výkrmu prasat až do jejich porážky a procesu zpracování masa. Jed­ním z těchto faktorů je i výživa. Cílem studie bylo zjistit vliv lněného šrotu v krmné dávce prasat na kvalitu masa. Šestnáct prasat plemene přeštické černostrakaté bylo rozděleno do dvou skupin a tři měsíce před porážkou krmeno buď kontrolní krmnou směsí (skupina C) nebo krmnou směsí obsahující 7 % lněného šrotu (skupina L). Příjem krmiva i vody během experimentu byl zajištěn ad libitní. Ukazatele jatečně hodnoty nebyly dietou ovlivněny. Rovněž výše průměrného denního přírůstku prasat ne­byla signifikantně ovlivněna zařazením lněného šrotu do krmné dávky vykrmovaných prasat. Podíl intramuskulárního tuku byl zjištěn nižší u skupiny L (1,94 ± 0,37 %) v porovnání se skupinou C (2,32 ± 0,71 %). Naopak podíl svaloviny byl zjištěn u skupiny L vyšší. Rovněž ukazatele kvality masa a obsah celkového cholesterolu v mase nebyl dietou signifikantně ovlivněn (P >0,05).
dcterms:title
Kvalita masa přeštických prasat The quality of meat Přeštice Black Pied pigs Kvalita masa přeštických prasat
skos:prefLabel
Kvalita masa přeštických prasat The quality of meat Přeštice Black Pied pigs Kvalita masa přeštických prasat
skos:notation
RIV/00027014:_____/14:#0002080!RIV15-MZE-00027014
n3:aktivita
n12:P
n3:aktivity
P(QJ1210253)
n3:dodaniDat
n8:2015
n3:domaciTvurceVysledku
n6:3343669 n6:1229737
n3:druhVysledku
n15:O
n3:duvernostUdaju
n5:S
n3:entitaPredkladatele
n9:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
25360
n3:idVysledku
RIV/00027014:_____/14:#0002080
n3:jazykVysledku
n4:cze
n3:klicovaSlova
Přeštice Black Pied pig, linseed, meat quality
n3:klicoveSlovo
n10:meat%20quality n10:P%C5%99e%C5%A1tice%20Black%20Pied%20pig n10:linseed
n3:kontrolniKodProRIV
[F29643694DCA]
n3:obor
n14:GG
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:projekt
n16:QJ1210253
n3:rokUplatneniVysledku
n8:2014
n3:tvurceVysledku
Bělková, Jaroslava Václavková, Eva