This HTML5 document contains 42 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027014%3A_____%2F12%3A%230001706%21RIV13-MZE-00027014/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n10http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027014%3A_____%2F12%3A%230001706%21RIV13-MZE-00027014
rdf:type
n8:Vysledek skos:Concept
rdfs:seeAlso
http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/12151.pdf
dcterms:description
V prvním experimentu jsme analyzovali 418 vzorků kukuřice na siláž, polovinu v rozmezí 28 – 34 % sušiny, další polovinu 34 – 40 %. Vyšší sušina (34 – 40 %) měla významně (P <0,05) negativní vliv na chemické složení a kvalitu fermentace kukuřičné siláže. Zvyšování sušiny mělo velmi malý vliv na změny obsahu NDF, škrobu a organické hmoty. Zatímco sušina rostla, obsahy NDF, škrobu a organické hmoty byly zhruba na stejné úrovni. Ve skupině vzorků s 34 – 40 % sušiny byl zaznamenán trend zvyšování pH. Ve druhém pokusu jsme analyzovali 60 vzorků silážní kukuřice se sušinou od 25 do 45 %. Trend ukázal, že zvyšování sušiny má velmi malý vliv na stravitelnost (in sacco) organické hmoty, ale vysoký účinek na stravitelnost vlákniny, ta se snižovala, zatímco DM stoupala. In the first experiment, we analyzed 418 samples of maize silage, half in the range 28 to 34% DM (dry matter), the other half from 34 to 40%. Higher DM (34 - 40%) was significantly (P <0.05) negative influence on the chemical composition and fermentation quality of maize silage. Increasing DM had very little impact on changing the content of NDF (neutral detergent fiber), starch and OM (organic matter). While DM increased, content of NDF, starch and OM were around the same level. In the group of samples with 34 - 40% DM was observed trend of increasing pH. In the second experiment, we analyzed 60 samples of maize silage from 25 to 45% DM. The trend showed that increasing DM has very little effect on the digestibility (in sacco) of OM, but a high effect on the digestibility of fiber, it decreased while DM increased. V prvním experimentu jsme analyzovali 418 vzorků kukuřice na siláž, polovinu v rozmezí 28 – 34 % sušiny, další polovinu 34 – 40 %. Vyšší sušina (34 – 40 %) měla významně (P <0,05) negativní vliv na chemické složení a kvalitu fermentace kukuřičné siláže. Zvyšování sušiny mělo velmi malý vliv na změny obsahu NDF, škrobu a organické hmoty. Zatímco sušina rostla, obsahy NDF, škrobu a organické hmoty byly zhruba na stejné úrovni. Ve skupině vzorků s 34 – 40 % sušiny byl zaznamenán trend zvyšování pH. Ve druhém pokusu jsme analyzovali 60 vzorků silážní kukuřice se sušinou od 25 do 45 %. Trend ukázal, že zvyšování sušiny má velmi malý vliv na stravitelnost (in sacco) organické hmoty, ale vysoký účinek na stravitelnost vlákniny, ta se snižovala, zatímco DM stoupala.
dcterms:title
Vliv obsahu sušiny na kvalitu kukuřičných siláží Vliv obsahu sušiny na kvalitu kukuřičných siláží The influence of higher dry matter content on the quality evaluation of maize silage
skos:prefLabel
Vliv obsahu sušiny na kvalitu kukuřičných siláží The influence of higher dry matter content on the quality evaluation of maize silage Vliv obsahu sušiny na kvalitu kukuřičných siláží
skos:notation
RIV/00027014:_____/12:#0001706!RIV13-MZE-00027014
n8:predkladatel
n12:ico%3A00027014
n5:aktivita
n19:P
n5:aktivity
P(QI91A240)
n5:cisloPeriodika
1
n5:dodaniDat
n10:2013
n5:domaciTvurceVysledku
n16:8984328
n5:druhVysledku
n6:J
n5:duvernostUdaju
n15:S
n5:entitaPredkladatele
n11:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
177966
n5:idVysledku
RIV/00027014:_____/12:#0001706
n5:jazykVysledku
n14:cze
n5:klicovaSlova
maize. dry matter, silage, digestibility
n5:klicoveSlovo
n9:maize.%20dry%20matter n9:digestibility n9:silage
n5:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n5:kontrolniKodProRIV
[0183E0B9B7B3]
n5:nazevZdroje
Úroda
n5:obor
n13:GH
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n5:pocetTvurcuVysledku
2
n5:projekt
n18:QI91A240
n5:rokUplatneniVysledku
n10:2012
n5:svazekPeriodika
60
n5:tvurceVysledku
Loučka, Radko Jambor, Václav
s:issn
0139-6013
s:numberOfPages
4