This HTML5 document contains 37 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027014%3A_____%2F12%3A%230001623%21RIV13-MZE-00027014/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n15http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027014%3A_____%2F12%3A%230001623%21RIV13-MZE-00027014
rdf:type
skos:Concept n12:Vysledek
rdfs:seeAlso
http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/12064.pdf
dcterms:description
Feed ratio for fattening pigs must provide sufficient amount of nutrients for optimal growth of animals. The attention is also paid to meat quality and its affection by the nutrition. Meat quality is influenced by many factors during pig rearing, fattening period, slaughter and technology of meat processing. Feed mixture based on cereals provides n-6 fatty acids and only small amount of n-3 polyunsaturated fatty acids. The components with higher proportion of n-3 fatty acids should be added to feed in order to meat fatty acid profile alternation. Krmná dávka pro vykrmovaná prasata má především uspokojit potřeby zvířat z hlediska příjmu živin a zároveň zajistit optimální růst. V současné době se však rovněž zvyšuje zájem o zlepšování kvality masa prostřednictvím výživy.Kvalita masa je ovlivňována souborem podmínek od odchovu a výkrmu až k předporážkovým a porážkovým okolnostem a technologií zpracování.Krmná dávka založená na obilninách poskytuje monogastrům převážně n-6 mastné kyseliny a jen malé množství n-3 polynenasycených mastných kyselin. Úprava krmné dávky za účelem úpravy obsahu a poměru mastných kyselin vepřového masa znamená zejména doplnění komponent s vyšším obsahem n-3 PUFA. Krmná dávka pro vykrmovaná prasata má především uspokojit potřeby zvířat z hlediska příjmu živin a zároveň zajistit optimální růst. V současné době se však rovněž zvyšuje zájem o zlepšování kvality masa prostřednictvím výživy.Kvalita masa je ovlivňována souborem podmínek od odchovu a výkrmu až k předporážkovým a porážkovým okolnostem a technologií zpracování.Krmná dávka založená na obilninách poskytuje monogastrům převážně n-6 mastné kyseliny a jen malé množství n-3 polynenasycených mastných kyselin. Úprava krmné dávky za účelem úpravy obsahu a poměru mastných kyselin vepřového masa znamená zejména doplnění komponent s vyšším obsahem n-3 PUFA.
dcterms:title
Vliv výživy na kvalitu vepřového masa Vliv výživy na kvalitu vepřového masa Effect of nutrition on pork quality
skos:prefLabel
Vliv výživy na kvalitu vepřového masa Vliv výživy na kvalitu vepřového masa Effect of nutrition on pork quality
skos:notation
RIV/00027014:_____/12:#0001623!RIV13-MZE-00027014
n12:predkladatel
n14:ico%3A00027014
n4:aktivita
n17:Z
n4:aktivity
Z(MZE0002701404)
n4:dodaniDat
n15:2013
n4:domaciTvurceVysledku
n13:6193765 n13:1229737
n4:druhVysledku
n7:O
n4:duvernostUdaju
n18:S
n4:entitaPredkladatele
n5:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
178332
n4:idVysledku
RIV/00027014:_____/12:#0001623
n4:jazykVysledku
n10:cze
n4:klicovaSlova
nutrition, fatty acid, meat
n4:klicoveSlovo
n9:meat n9:nutrition n9:fatty%20acid
n4:kontrolniKodProRIV
[3154D29C9A95]
n4:obor
n8:GH
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n4:pocetTvurcuVysledku
2
n4:rokUplatneniVysledku
n15:2012
n4:tvurceVysledku
Václavková, Eva Rozkot, Miroslav
n4:zamer
n6:MZE0002701404