This HTML5 document contains 36 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027014%3A_____%2F11%3A%230001485%21RIV12-MZE-00027014/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027014%3A_____%2F11%3A%230001485%21RIV12-MZE-00027014
rdf:type
skos:Concept n13:Vysledek
rdfs:seeAlso
http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/11120.pdf
dcterms:description
A experiment was conducted to evaluate the effect of lycopene (L) and α-tocopheryl acetate (E) in the diet for chickens on growth traits, oxidative stability and chemical composition of leg meat and vitamins content in meat and liver. Significant interaction of L and E addition was found out in body weight in 21st day of age , malondialdehyde content in raw and 3 days stored leg meat at temperature from 2.5 to 4°C, cholesterol content in leg meat and L content in liver. The chickens with the highest body weight came from group fed 75 mg/kg of L with 50 mg/kg of E. The α-tocopheryl acetate supplement increased oxidative stability of raw and stored leg muscle. The lowest value of cholesterol content in meat was recorded in broilers fed 75 mg/kg of L contrary to control treatment. Dietary E reduced fat content and increased ash content in leg meat. The highest concentration of L in liver was determined after supplementation of diet by the highest level of E and L in comparison with control group. Byl proveden 2x3 faktoriální pokus na zhodnocení vlivu lykopenu (L, 0 a 75 mg/kg) a α-tokoferol acetátau (E, 0, 50 a 100 mg/kg) v krmné směsi pro kuřata na růst, oxidační stabilitu a chemické složení stehenního svalstva a obsah vitaminů v mase a játrech. Průkazné interakce mezi L a E byly zjištěny u tělesné hmotnosti 21. den věku, obsahu malondialdehydu v čerstvém a 3 dny skladovaném stehenním svalstvu při teplotě 2,5 až 4 °C, obsah cholesterolu ve stehenním svalstvu a obsah L v játrech. Kuřata s nejvyšší tělesnou hmotností byla krmena přidavkem 75 mg/kg L s 50 mg/kg E. Doplněk α-tokoferol acetátu zvýšil oxidační stabilitu čerstvého a skladovaného masa. Nejnižší hodnota obsahu cholesterolu v mase byla zaznamenána u brojlerů krmených 75 mg/kg L oproti kontrolní skupině. U diet s přídavkem vitaminu E došlo ke snížení obsahu tuku a zvýšení obsahu popela ve stehenním svalstvu. Nejvyšší koncentrace L v játrech byla stanoven u diety s nejvyšší úrovní E a L, ve srovnání s kontrolní. Byl proveden 2x3 faktoriální pokus na zhodnocení vlivu lykopenu (L, 0 a 75 mg/kg) a α-tokoferol acetátau (E, 0, 50 a 100 mg/kg) v krmné směsi pro kuřata na růst, oxidační stabilitu a chemické složení stehenního svalstva a obsah vitaminů v mase a játrech. Průkazné interakce mezi L a E byly zjištěny u tělesné hmotnosti 21. den věku, obsahu malondialdehydu v čerstvém a 3 dny skladovaném stehenním svalstvu při teplotě 2,5 až 4 °C, obsah cholesterolu ve stehenním svalstvu a obsah L v játrech. Kuřata s nejvyšší tělesnou hmotností byla krmena přidavkem 75 mg/kg L s 50 mg/kg E. Doplněk α-tokoferol acetátu zvýšil oxidační stabilitu čerstvého a skladovaného masa. Nejnižší hodnota obsahu cholesterolu v mase byla zaznamenána u brojlerů krmených 75 mg/kg L oproti kontrolní skupině. U diet s přídavkem vitaminu E došlo ke snížení obsahu tuku a zvýšení obsahu popela ve stehenním svalstvu. Nejvyšší koncentrace L v játrech byla stanoven u diety s nejvyšší úrovní E a L, ve srovnání s kontrolní.
dcterms:title
The effect of lycopene and vitamin E on growth performance, quality and oxidative stability of leg meat in broiler Vliv lykopenu a vitaminu E na růst, kvalitu a oxidativní stabilitu stehenního svalstva brojlerových kuřat Vliv lykopenu a vitaminu E na růst, kvalitu a oxidativní stabilitu stehenního svalstva brojlerových kuřat
skos:prefLabel
The effect of lycopene and vitamin E on growth performance, quality and oxidative stability of leg meat in broiler Vliv lykopenu a vitaminu E na růst, kvalitu a oxidativní stabilitu stehenního svalstva brojlerových kuřat Vliv lykopenu a vitaminu E na růst, kvalitu a oxidativní stabilitu stehenního svalstva brojlerových kuřat
skos:notation
RIV/00027014:_____/11:#0001485!RIV12-MZE-00027014
n13:predkladatel
n14:ico%3A00027014
n4:aktivita
n6:Z
n4:aktivity
Z(MZE0002701404)
n4:dodaniDat
n8:2012
n4:domaciTvurceVysledku
n10:5673445
n4:druhVysledku
n11:O
n4:duvernostUdaju
n17:S
n4:entitaPredkladatele
n5:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
238925
n4:idVysledku
RIV/00027014:_____/11:#0001485
n4:jazykVysledku
n15:cze
n4:klicovaSlova
Lycopene, broiler, leg meat quality
n4:klicoveSlovo
n7:leg%20meat%20quality n7:broiler n7:Lycopene
n4:kontrolniKodProRIV
[2DF54138FE90]
n4:obor
n16:GH
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n4:pocetTvurcuVysledku
2
n4:rokUplatneniVysledku
n8:2011
n4:tvurceVysledku
Straková, Eva Bubancová, Ivana
n4:zamer
n12:MZE0002701404