This HTML5 document contains 36 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027014%3A_____%2F10%3A%230001263%21RIV11-MZE-00027014/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n6http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027014%3A_____%2F10%3A%230001263%21RIV11-MZE-00027014
rdf:type
n4:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Byly analyzovány výsledky klasifikace JUT prasat a skotu z let 2005 až 2009. V r. 2005 bylo ze všech poražených prasat klasifikováno systémem SEUROP pouze 54 % JUT. Během 5 let se tento podíl zvýšil až na 79 % v r. 2009. Stabilní zůstávají průměrná hmotnost JUT v rozmezí od 87 do 88 kg a podíl svaloviny v rozmezí od 55.6 do 56.4 %. U kategorií jatečného skotu býk a mladý býk byly nejvíce frekventované třídy zmasilosti R a protučnělosti 2, zatímco u krav a jalovic to byly třídy O u zmasilosti a 2 společně s 3 u protučnělosti. Dále byly popsány možnosti využití automatické klasifikace JUT skotu. The results of pig carcass classification from 2005 to 2009 (totally 12 million carcasses) were analyzed. In 2005, of all slaughtered pigs, only 54 % carcasses were classified according to the SEUROP system. Over the 5 years period, this proportion increased to 79 % in 2009. The average carcass weight and lean meat content remain stable and range from 87 to 88 kg and from 55.6 to 56.4 %, respectively. The results of adult bovine carcass classification performed from 2005 to 2009 were evaluated. In young bulls and bulls, the most frequently used conformation and fatness classes were R and 2, respectively, while in cows and heifers, these were O and 2 together with 3, respectively. The possibility to apply automatic bovine carcass classification was described. Byly analyzovány výsledky klasifikace JUT prasat a skotu z let 2005 až 2009. V r. 2005 bylo ze všech poražených prasat klasifikováno systémem SEUROP pouze 54 % JUT. Během 5 let se tento podíl zvýšil až na 79 % v r. 2009. Stabilní zůstávají průměrná hmotnost JUT v rozmezí od 87 do 88 kg a podíl svaloviny v rozmezí od 55.6 do 56.4 %. U kategorií jatečného skotu býk a mladý býk byly nejvíce frekventované třídy zmasilosti R a protučnělosti 2, zatímco u krav a jalovic to byly třídy O u zmasilosti a 2 společně s 3 u protučnělosti. Dále byly popsány možnosti využití automatické klasifikace JUT skotu.
dcterms:title
Výsledky a změny v hodnocení kvality jatečných těl prasat a skotu v ČR a zahraničí Results and changes in pig and bovine carcass classification in the CR and abroad Výsledky a změny v hodnocení kvality jatečných těl prasat a skotu v ČR a zahraničí
skos:prefLabel
Results and changes in pig and bovine carcass classification in the CR and abroad Výsledky a změny v hodnocení kvality jatečných těl prasat a skotu v ČR a zahraničí Výsledky a změny v hodnocení kvality jatečných těl prasat a skotu v ČR a zahraničí
skos:notation
RIV/00027014:_____/10:#0001263!RIV11-MZE-00027014
n3:aktivita
n16:Z
n3:aktivity
Z(MZE0002701404)
n3:dodaniDat
n6:2011
n3:domaciTvurceVysledku
n11:6330908 n11:6664083
n3:druhVysledku
n5:O
n3:duvernostUdaju
n10:S
n3:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
297334
n3:idVysledku
RIV/00027014:_____/10:#0001263
n3:jazykVysledku
n9:cze
n3:klicovaSlova
Pig, cattle, carcass, classification
n3:klicoveSlovo
n13:carcass n13:Pig n13:classification n13:cattle
n3:kontrolniKodProRIV
[90FDCD49ED11]
n3:obor
n14:GG
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:rokUplatneniVysledku
n6:2010
n3:tvurceVysledku
Pulkrábek, Jan Bartoň, Luděk
n3:zamer
n8:MZE0002701404