This HTML5 document contains 41 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027014%3A_____%2F10%3A%230001226%21RIV11-MZE-00027014/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n14http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027014%3A_____%2F10%3A%230001226%21RIV11-MZE-00027014
rdf:type
skos:Concept n17:Vysledek
dcterms:description
We conducted this study to evaluate the effect of lupin seeds (Lupinus albus, cv. Amiga) as a substitute for extracted soybean meal in a diet of fattening pigs. For the experiment, 44 pigs of hybrid combination (BUxL) x (BOxPn) were divided into two well balanced groups, 22 pigs in each group. The control group was fed on the commercial mixtures of series A. The pigs from the experimental group up to 65 kg of body weight were fed on the mixture with 23% substitution of lupine and the pigs above 65 kg of body weight to the slaughter with 15% part of lupine. The monitored traits were: average daily body weight gain, feed conversion, health status, carcass characteristics, nutritional and technological characteristics of pig meat and sensory parameters of meat. There were recorded lower content of fat in meat, higher weight of the main meaty parts and 8,1% higher water binding capacity in meat in the experimental group compared with the control group. Byla provedena studie posouzení vlivu lupiny bílé (Lupinus albus, cv. Amiga) jako náhrady za sójový extrahovaný šrot v krmných směsích pro výkrm prasat. Do pokusu bylo zařazeno 44 prasat hybridní kombinace (BUxL) x (BOxPn) po 22 kusech v každé skupině. Kontrolní skupina byla krmena komerční směsí řady „A“. Prasata z pokusného souboru do 65 kg živé hmotnosti byla krmena směsí s 23% podílem lupiny a prasata s hmotností nad 65 kg do porážky dostávala směs s 15% náhradou lupiny. Sledované znaky byly: průměrné denní přírůstky, spotřeba krmiv na kg přírůstku, zdravotní stav, ukazatele jatečné hodnoty, nutriční a technologické vlastnosti vepřového masa a senzorické hodnocení vepřového masa. Pokusná skupina zaznamenala snížený obsah tuku v mase, vyšší hmotnost hlavních masitých částí a vyšší vaznost vody v mase o 8,1 % ve srovnání s kontrolní skupinou. Byla provedena studie posouzení vlivu lupiny bílé (Lupinus albus, cv. Amiga) jako náhrady za sójový extrahovaný šrot v krmných směsích pro výkrm prasat. Do pokusu bylo zařazeno 44 prasat hybridní kombinace (BUxL) x (BOxPn) po 22 kusech v každé skupině. Kontrolní skupina byla krmena komerční směsí řady „A“. Prasata z pokusného souboru do 65 kg živé hmotnosti byla krmena směsí s 23% podílem lupiny a prasata s hmotností nad 65 kg do porážky dostávala směs s 15% náhradou lupiny. Sledované znaky byly: průměrné denní přírůstky, spotřeba krmiv na kg přírůstku, zdravotní stav, ukazatele jatečné hodnoty, nutriční a technologické vlastnosti vepřového masa a senzorické hodnocení vepřového masa. Pokusná skupina zaznamenala snížený obsah tuku v mase, vyšší hmotnost hlavních masitých částí a vyšší vaznost vody v mase o 8,1 % ve srovnání s kontrolní skupinou.
dcterms:title
Suitability of White Lupin as a substitute for soybean meal in fattening of pigs Náhrada sójového extrahovaného šrotu lupinou bílou ve výkrmu prasat Náhrada sójového extrahovaného šrotu lupinou bílou ve výkrmu prasat
skos:prefLabel
Náhrada sójového extrahovaného šrotu lupinou bílou ve výkrmu prasat Náhrada sójového extrahovaného šrotu lupinou bílou ve výkrmu prasat Suitability of White Lupin as a substitute for soybean meal in fattening of pigs
skos:notation
RIV/00027014:_____/10:#0001226!RIV11-MZE-00027014
n3:aktivita
n4:P n4:Z
n3:aktivity
P(QG60142), Z(MZE0002701404)
n3:dodaniDat
n14:2011
n3:domaciTvurceVysledku
n10:3713555 n10:4730712 n10:7987323 n10:8568278
n3:druhVysledku
n16:O
n3:duvernostUdaju
n6:S
n3:entitaPredkladatele
n8:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
273532
n3:idVysledku
RIV/00027014:_____/10:#0001226
n3:jazykVysledku
n11:cze
n3:klicovaSlova
Lupinus albus, pigs, fattening
n3:klicoveSlovo
n5:Lupinus%20albus n5:fattening n5:pigs
n3:kontrolniKodProRIV
[D78E34F02F9D]
n3:obor
n9:GH
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:projekt
n15:QG60142
n3:rokUplatneniVysledku
n14:2010
n3:tvurceVysledku
Koucký, Milan Kudrna, Václav Čermáková, Jana Blažková, Kateřina
n3:zamer
n13:MZE0002701404