This HTML5 document contains 43 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027014%3A_____%2F09%3A%230001126%21RIV10-MZE-00027014/
n15http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n18https://schema.org/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027014%3A_____%2F09%3A%230001126%21RIV10-MZE-00027014
rdf:type
skos:Concept n17:Vysledek
dcterms:description
U pěti býků antilopy losí (AL) a pěti býků plemene české strakaté (ČS) byla porovnávána intenzita růstu, jatečné parametry a složení masa. Výkrm samců AL byl 2,5 krát delší. Jatečná výtěžnost u obou druhů byla srovnatelná. Býci ČS měli vyšší podíl jatečných lojů. Výsledky technologického rozboru u masa I. jakosti byl příznivější pro býky ČS. U masa II. jakosti nebyly prokázány rozdíly. Masa AL vynikalo nižším zastoupením celkového tuku a vyšším obsahem bílkovin. Maso AL bylo tmavší a červenější než maso býků ČS. We compare the growth intensity, carcass and meat composition of 5 bulls of eland antelope (Taurotragus oryx) and 5 bulls of Czech Fleckvieh cattle. The fattening was 2.5 times longer in eland than in cattle. Although, the carcass weight and dressing percentage were comparable, cattle had higher proportion of fat. The amount of meat from carcass (shoulder, rump) was also higher in cattle. The eland meat exceeded beef in low fat content and a high content of proteins. The eland meat was darker and reddish. U pěti býků antilopy losí (AL) a pěti býků plemene české strakaté (ČS) byla porovnávána intenzita růstu, jatečné parametry a složení masa. Výkrm samců AL byl 2,5 krát delší. Jatečná výtěžnost u obou druhů byla srovnatelná. Býci ČS měli vyšší podíl jatečných lojů. Výsledky technologického rozboru u masa I. jakosti byl příznivější pro býky ČS. U masa II. jakosti nebyly prokázány rozdíly. Masa AL vynikalo nižším zastoupením celkového tuku a vyšším obsahem bílkovin. Maso AL bylo tmavší a červenější než maso býků ČS.
dcterms:title
Eland antelope - healthy alternative of red meat Antilopa losí - zdravá alternativa červeného masa Antilopa losí - zdravá alternativa červeného masa
skos:prefLabel
Antilopa losí - zdravá alternativa červeného masa Eland antelope - healthy alternative of red meat Antilopa losí - zdravá alternativa červeného masa
skos:notation
RIV/00027014:_____/09:#0001126!RIV10-MZE-00027014
n3:aktivita
n10:Z
n3:aktivity
Z(MZE0002701404)
n3:dodaniDat
n5:2010
n3:domaciTvurceVysledku
n7:5269849 n7:2202808
n3:druhVysledku
n20:D
n3:duvernostUdaju
n9:S
n3:entitaPredkladatele
n16:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
303482
n3:idVysledku
RIV/00027014:_____/09:#0001126
n3:jazykVysledku
n13:cze
n3:klicovaSlova
eland; cattle; red meat
n3:klicoveSlovo
n6:red%20meat n6:cattle n6:eland
n3:kontrolniKodProRIV
[28EF86F34170]
n3:mistoKonaniAkce
Praha
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
Den masa
n3:obor
n12:EG
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n5:2009
n3:tvurceVysledku
Bureš, Daniel Kotrba, Radim
n3:typAkce
n14:CST
n3:zahajeniAkce
2009-11-24+01:00
n3:zamer
n11:MZE0002701404
s:numberOfPages
5
n15:hasPublisher
Česká zemědělská univerzita v Praze
n18:isbn
978-80-213-2005-5