This HTML5 document contains 42 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027014%3A_____%2F09%3A%230001087%21RIV10-MZE-00027014/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/podDruhVysledku/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027014%3A_____%2F09%3A%230001087%21RIV10-MZE-00027014
rdf:type
n9:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Metodika popisuje zásady správného postupu při dojení ovcí, včetně čištění a dezinfekce dojicího zařízení jako základního předpokladu získávání kvalitního biologicky plnohodnotného zdravotně nezávadného syrového ovčího mléka, které je základní surovinou pro výrobu ovčích mléčných výrobků. Pozornost je věnována také otázkám vzájemného vztahu mezi úrovní kontaminace mléka a čistotou povrchu těla ovcí a způsobem toalety vemene před dojením. V metodice jsou také uvedeny zásadní výhody a nevýhody ručního a strojního dojení ovcí, jakož i přehled používaných dojíren v chovech ovcí. The methodology describes the principles of right practice in milking sheep, including the cleaning and the disinfection of milking equipment as a basic precondition for obtaining the high quality biological food-safety raw sheep's milk, which is a basic raw material for production of sheep milk products. Attention is also paid to issues of relationship between the level of milk contamination and cleanness of the sheep body surface and way of udder toilet before milking. The major advantages and disadvantages of hand milking and machine milking of sheep, as well as an overview of used parlour in sheep farms, are also presented in the methodology. Metodika popisuje zásady správného postupu při dojení ovcí, včetně čištění a dezinfekce dojicího zařízení jako základního předpokladu získávání kvalitního biologicky plnohodnotného zdravotně nezávadného syrového ovčího mléka, které je základní surovinou pro výrobu ovčích mléčných výrobků. Pozornost je věnována také otázkám vzájemného vztahu mezi úrovní kontaminace mléka a čistotou povrchu těla ovcí a způsobem toalety vemene před dojením. V metodice jsou také uvedeny zásadní výhody a nevýhody ručního a strojního dojení ovcí, jakož i přehled používaných dojíren v chovech ovcí.
dcterms:title
The hygiene principles of sheep milking Hygienické zásady získávání ovčího mléka Hygienické zásady získávání ovčího mléka
skos:prefLabel
Hygienické zásady získávání ovčího mléka Hygienické zásady získávání ovčího mléka The hygiene principles of sheep milking
skos:notation
RIV/00027014:_____/09:#0001087!RIV10-MZE-00027014
n4:aktivita
n6:P
n4:aktivity
P(QH72286)
n4:certifikacniOrgan
Ministerstvo zemědělství ČR
n4:datumCertifikace
2009-12-07+01:00
n4:dodaniDat
n5:2010
n4:domaciTvurceVysledku
n13:4828232
n4:druhVysledku
n14:N%2FA
n4:duvernostUdaju
n10:S
n4:ekonomickeParametry
zvýšení kvality produkovaného ovčího mléka
n4:entitaPredkladatele
n16:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
318198
n4:idVysledku
RIV/00027014:_____/09:#0001087
n4:interniIdentifikace
978-80-7403-045-1
n4:jazykVysledku
n11:cze
n4:klicovaSlova
dairy sheep; hand milking; machine milking; udder washing; milking unit; cleaning and disinfection
n4:klicoveSlovo
n12:udder%20washing n12:cleaning%20and%20disinfection n12:dairy%20sheep n12:milking%20unit n12:hand%20milking n12:machine%20milking
n4:kontrolniKodProRIV
[9D454D8571BE]
n4:lokalizaceVysledku
chov dojných ovcí
n4:obor
n15:GG
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n4:pocetTvurcuVysledku
1
n4:projekt
n8:QH72286
n4:rokUplatneniVysledku
n5:2009
n4:technickeParametry
17210/2009-13
n4:tvurceVysledku
Malá, Gabriela