This HTML5 document contains 39 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027014%3A_____%2F09%3A%230001076%21RIV10-MZE-00027014/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n4http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027014%3A_____%2F09%3A%230001076%21RIV10-MZE-00027014
rdf:type
n10:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
V zemědělské prvovýrobě je v současnosti věnována velká pozornost produkci biologicky plnohodnotných zdravotně nezávadných surovin a potravin. Předpokladem dosažení kvality syrového ovčího mléka je kromě dodržení správných technologických systémů chovu, především dodržení hygienických zásad získávání mléka. Cílem práce bylo porovnat účinnost procesu čištění a dezinfekce v průběhu ručního a strojního dojení ve dvou chovech dojených ovcí na základě stanovení vybraných mikrobiologických ukazatelů. Jak vyplynulo z výsledků, vzorky mléka ručně dojených ovcí obsahovaly signifikantně nižší počet somatických buněk, počet celkových mikroorganismů, počet koliformních bakterií a počet Escherichia coli i koagulázpozitivních stafylokoků v porovnání se vzorky mléka ovcí dojených strojem. Great attention is given to the production of biologically and hygienically unexceptionable foods in agricultural industry at the present time. The presumption of obtaining the quality of raw sheep milk is, except for compliance of proper technological systems of breeding, the compliance of hygienic principles of milking. The aim of this study was to compare the efficiency of the cleaning and disinfection process during hand milking and machine milking on the basis of the assessment of selected microbiological indicators in two dairy sheep farms. The results of this experiment have shown that milk samples of hand milked ewes contained significant lower somatic cells count, total counts of microorganisms, coliforms, Escherichia coli and coagulase-positive staphylococci in comparison with milk samples obtained from the machine milked ewes. V zemědělské prvovýrobě je v současnosti věnována velká pozornost produkci biologicky plnohodnotných zdravotně nezávadných surovin a potravin. Předpokladem dosažení kvality syrového ovčího mléka je kromě dodržení správných technologických systémů chovu, především dodržení hygienických zásad získávání mléka. Cílem práce bylo porovnat účinnost procesu čištění a dezinfekce v průběhu ručního a strojního dojení ve dvou chovech dojených ovcí na základě stanovení vybraných mikrobiologických ukazatelů. Jak vyplynulo z výsledků, vzorky mléka ručně dojených ovcí obsahovaly signifikantně nižší počet somatických buněk, počet celkových mikroorganismů, počet koliformních bakterií a počet Escherichia coli i koagulázpozitivních stafylokoků v porovnání se vzorky mléka ovcí dojených strojem.
dcterms:title
Efficiency of cleaning and disinfection of sheep milking machine Účinnost čištění a dezinfekce dojicího zařízení pro ovce Účinnost čištění a dezinfekce dojicího zařízení pro ovce
skos:prefLabel
Efficiency of cleaning and disinfection of sheep milking machine Účinnost čištění a dezinfekce dojicího zařízení pro ovce Účinnost čištění a dezinfekce dojicího zařízení pro ovce
skos:notation
RIV/00027014:_____/09:#0001076!RIV10-MZE-00027014
n3:aktivita
n9:P
n3:aktivity
P(QH72286)
n3:cisloPeriodika
2
n3:dodaniDat
n4:2010
n3:domaciTvurceVysledku
n14:4828232
n3:druhVysledku
n11:J
n3:duvernostUdaju
n13:S
n3:entitaPredkladatele
n17:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
347348
n3:idVysledku
RIV/00027014:_____/09:#0001076
n3:jazykVysledku
n15:cze
n3:klicovaSlova
dairy sheep; milking; milk quality
n3:klicoveSlovo
n5:milk%20quality n5:dairy%20sheep n5:milking
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[8C0B0A4E72E3]
n3:nazevZdroje
Veterinářství
n3:obor
n16:GB
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:projekt
n8:QH72286
n3:rokUplatneniVysledku
n4:2009
n3:svazekPeriodika
59
n3:tvurceVysledku
Malá, Gabriela
s:issn
0506-8231
s:numberOfPages
5