This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/podDruhVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027014%3A_____%2F09%3A%230001074%21RIV10-MZE-00027014/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n13http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027014%3A_____%2F09%3A%230001074%21RIV10-MZE-00027014
rdf:type
n11:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Pro hodnocení jatečných prasat podle SEUROP - systému je základním kritériem podíl svaloviny, který se vyjadřuje v procentech z hmotnosti JUT. Metodika vychází z klasifikace JUT podle standardů EU a posuzuje složení jatečných těl prasat v závislosti na jejich hmotnosti a třídě jakosti. U reprezentativního souboru jatečných prasat (n = 368), který byl tvořen běžně používanými finálními hybridy při zastoupení prasniček a vepříků v poměru 1 : 1, byla uskutečněna základní a detailní jatečná disekce. Výsledky poskytují informace o složení jatečných těl prasat podle tříd jakosti SEUROP a hmotnosti od 60 do 120 kg. Složení jatečných těl v jednotlivých třídách jakosti potvrzuje vysokou predikční účinnost klasifikace u podílu svaloviny. Ten vykázal rozpětí od 39,42 % ve třídě P až do 61,76 % ve třídě S. Vzhledem k reprezentativnímu výběru a zpracování dat z jatečných analýz pomocí metod GLM a REG v programu SAS mají výsledky obecnou platnost a jsou uplatnitelné v podmínkách jateckých provozů. Pro hodnocení jatečných prasat podle SEUROP - systému je základním kritériem podíl svaloviny, který se vyjadřuje v procentech z hmotnosti JUT. Metodika vychází z klasifikace JUT podle standardů EU a posuzuje složení jatečných těl prasat v závislosti na jejich hmotnosti a třídě jakosti. U reprezentativního souboru jatečných prasat (n = 368), který byl tvořen běžně používanými finálními hybridy při zastoupení prasniček a vepříků v poměru 1 : 1, byla uskutečněna základní a detailní jatečná disekce. Výsledky poskytují informace o složení jatečných těl prasat podle tříd jakosti SEUROP a hmotnosti od 60 do 120 kg. Složení jatečných těl v jednotlivých třídách jakosti potvrzuje vysokou predikční účinnost klasifikace u podílu svaloviny. Ten vykázal rozpětí od 39,42 % ve třídě P až do 61,76 % ve třídě S. Vzhledem k reprezentativnímu výběru a zpracování dat z jatečných analýz pomocí metod GLM a REG v programu SAS mají výsledky obecnou platnost a jsou uplatnitelné v podmínkách jateckých provozů. The lean meat content (expressed as a percentage from the carcass weight) is the basic criterium for grading the pig carcasses. The methodics survey the carcass composition depending on the body weight and the grading class according to the EC–regulations. A detailed dissection was carried out on a representative sample of carcasses (n=368). The carcasses were selected from the common crossbred pig population with regard to the equality of sexes (1:1). The results give informations about the carcass composition in relation to the SEUROP grading system in the interval from 60 to 120 kgs of the carcass weight. The carcass composition confirms a very high prediction ability for the lean meat content which ranged between 39.42% (class P) and 61.76% (class S). With regard to the representativity of the sample and also to the mathematical and statistical processing in SAS are the results very useful for the common slaughterhouses.
dcterms:title
Složení jatečně upraveného těla prasat Carcass composition of pigs Složení jatečně upraveného těla prasat
skos:prefLabel
Složení jatečně upraveného těla prasat Složení jatečně upraveného těla prasat Carcass composition of pigs
skos:notation
RIV/00027014:_____/09:#0001074!RIV10-MZE-00027014
n3:aktivita
n4:Z
n3:aktivity
Z(MZE0002701403), Z(MZE0002701404)
n3:certifikacniOrgan
Ministerstvo zemědělství ČR
n3:datumCertifikace
2009-11-12+01:00
n3:dodaniDat
n13:2010
n3:domaciTvurceVysledku
n6:6330908 n6:9561250 n6:2806576 n6:3099067
n3:druhVysledku
n7:N%2FA
n3:duvernostUdaju
n16:S
n3:ekonomickeParametry
Metodika umožňuje uplatnit standardy EU při dělení jatečných těl s důrazem na optimální využití suroviny pro výrobky určené specializovaným segmentům trhu včetně exportu.
n3:entitaPredkladatele
n10:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
341761
n3:idVysledku
RIV/00027014:_____/09:#0001074
n3:interniIdentifikace
978-80-7403-042-0
n3:jazykVysledku
n15:cze
n3:klicovaSlova
pig; carcass composition lean meat content; SEUROP - systém
n3:klicoveSlovo
n12:carcass%20composition%20lean%20meat%20content n12:pig n12:SEUROP
n3:kontrolniKodProRIV
[09E4A8CF95E1]
n3:lokalizaceVysledku
Šumavský masokombinát Klatovy , Chovservis Hradec Králové
n3:obor
n9:GG
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n13:2009
n3:technickeParametry
37255/2009-17430
n3:tvurceVysledku
Vališ, Libor David, Libor Pulkrábek, Jan Vítek, Martin
n3:zamer
n14:MZE0002701404 n14:MZE0002701403