This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027014%3A_____%2F08%3A%230000917%21RIV09-MZE-00027014/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027014%3A_____%2F08%3A%230000917%21RIV09-MZE-00027014
rdf:type
n6:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The carcasses of final pig hybrids were analysed to determine the lean meat content and its distribution among different carcass parts. The average lean meat percentage of the carcasses was 55.61 %. The lean meat percentage in leg, loin, shoulder, filet, and other parts were 18.31, 9.76, 8.18, 5.30, 1.22, and 12.84 %, respectively. Gilts had a significantly higher average lean meat content (56.10 %) compared to barrows (55.13 %). To determine the effect of carcass weight, the lean meat content and its distribution in various carcass cuts were also analysed. The significantly different lean meat contents were found between carcasses below 95 kg and heavier than 95 kg. Byla analyzována jatečná těla finálních hybridů prasat ke zjištění obsahu libového masa a jeho rozložení v jednotlivých jatečných částích. Průměrný obsah libového masa byl 55,61 %. Podíl libového masa u kýty, ledviny, plecka, vepřové panenky a ostatních částí byl 18,31, 9,76, 8,18, 5,30, 1,22 resp. 12,84. Prasničky měly signifikantně vyšší průměrný podíl libového masa (56,10 %) v porovnání s kanečky (55,13 %). S cílem určit vliv hmotnosti jatečného těla byl zjišťován rovněž obsah libového masa a jeho rozložení v jednotlivých jatečných částích. Průkazně rozdílný obsah libového masa byl zjištěn mezi jatečnými těly lehčími a těžšími než 95 kg. The carcasses of final pig hybrids were analysed to determine the lean meat content and its distribution among different carcass parts. The average lean meat percentage of the carcasses was 55.61 %. The lean meat percentage in leg, loin, shoulder, filet, and other parts were 18.31, 9.76, 8.18, 5.30, 1.22, and 12.84 %, respectively. Gilts had a significantly higher average lean meat content (56.10 %) compared to barrows (55.13 %). To determine the effect of carcass weight, the lean meat content and its distribution in various carcass cuts were also analysed. The significantly different lean meat contents were found between carcasses below 95 kg and heavier than 95 kg.
dcterms:title
Obsah a rozložení libového masa v jatečných tělech prasat Lean meat content and distribution in pig carcasses Lean meat content and distribution in pig carcasses
skos:prefLabel
Obsah a rozložení libového masa v jatečných tělech prasat Lean meat content and distribution in pig carcasses Lean meat content and distribution in pig carcasses
skos:notation
RIV/00027014:_____/08:#0000917!RIV09-MZE-00027014
n4:aktivita
n12:Z
n4:aktivity
Z(MZE0002701403)
n4:cisloPeriodika
2
n4:dodaniDat
n7:2009
n4:domaciTvurceVysledku
n5:6330908 n5:2806576 n5:9561250 n5:3099067
n4:druhVysledku
n17:J
n4:duvernostUdaju
n15:S
n4:entitaPredkladatele
n14:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
376409
n4:idVysledku
RIV/00027014:_____/08:#0000917
n4:jazykVysledku
n8:eng
n4:klicovaSlova
pig; carcass; lean meat content; carcass cuts
n4:klicoveSlovo
n10:lean%20meat%20content n10:pig n10:carcass n10:carcass%20cuts
n4:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n4:kontrolniKodProRIV
[B15BC5E607E5]
n4:nazevZdroje
Research in Pig Breeding
n4:obor
n16:GG
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n4:pocetTvurcuVysledku
4
n4:rokUplatneniVysledku
n7:2008
n4:svazekPeriodika
2
n4:tvurceVysledku
Vítek, Martin Pulkrábek, Jan Vališ, Libor David, Libor
n4:zamer
n11:MZE0002701403
s:issn
1802-7547
s:numberOfPages
3