This HTML5 document contains 41 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027014%3A_____%2F08%3A%230000882%21RIV09-MZE-00027014/
n6http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027014%3A_____%2F08%3A%230000882%21RIV09-MZE-00027014
rdf:type
n7:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The main factor influencing pork quality, especially fatty acid content, is nutrition. Components in feeding mixtures (linseed, olive, rapeseed, sunflower, soy oil) can change fatty acid profile in meat without changing carcass traits. But the sources of fat in pig diet negatively affect technological quality and oxidative stability of meat. The process of oxidation can be positively influenced by vitamin E supplement. Genetic factors and fatness can change fatty acid profile but not so significantly. In the outdoor production system, the animals can behave naturally and their health status is better. The system is less dependent on investment and capital. However, the adverse effect of climatic conditions is possible, so performance of herds can be more variable among years. Some feeds (for example grass, oil plants) can affect fatty acid content irrespective of housing system. Hlavním činitelem ovlivňujícím kvalitu vepřového masa, zejména obsah mastných kyselin je výživa. Složky krmných směsí (lněné semeno, olivy, semeno řepky, slunečnice, sojový olej) mohou měnit profil mastných kyselin v mase bez změny vlastností jatečného těla. Zdroje tuku v dietě prasat však negativně ovlivňují technologickou kvalitu a oxidační stabilitu masa. Proces oxidace lze pozitivně ovlivnit přídavkem vitaminu E. Genetické faktory a tučnost také mohou ovlivnit profil mastných kyselin, ale méně významně. V systému volného ustájení prasat se zvířata chovají přirozeně a jejich zdravotní stav je lepší. Systém je méně závislý na investicích a kapitálu. Je však možný nepříznivý vliv klimatických podmínek, proto užitkovost stád mezi roky kolísá. Některá krmiva (například zelené krmení, olejniny) mohou ovlivnit obsah mastných kyselin bez ohledu na systém ustájení. The main factor influencing pork quality, especially fatty acid content, is nutrition. Components in feeding mixtures (linseed, olive, rapeseed, sunflower, soy oil) can change fatty acid profile in meat without changing carcass traits. But the sources of fat in pig diet negatively affect technological quality and oxidative stability of meat. The process of oxidation can be positively influenced by vitamin E supplement. Genetic factors and fatness can change fatty acid profile but not so significantly. In the outdoor production system, the animals can behave naturally and their health status is better. The system is less dependent on investment and capital. However, the adverse effect of climatic conditions is possible, so performance of herds can be more variable among years. Some feeds (for example grass, oil plants) can affect fatty acid content irrespective of housing system.
dcterms:title
Ustájovací systém a užitkovost prasat - přehled Housing systems and pig performance - review Housing systems and pig performance - review
skos:prefLabel
Housing systems and pig performance - review Ustájovací systém a užitkovost prasat - přehled Housing systems and pig performance - review
skos:notation
RIV/00027014:_____/08:#0000882!RIV09-MZE-00027014
n4:aktivita
n8:Z
n4:aktivity
Z(MZE0002701403)
n4:cisloPeriodika
1
n4:dodaniDat
n6:2009
n4:domaciTvurceVysledku
n13:1229737 n13:7482825
n4:druhVysledku
n11:J
n4:duvernostUdaju
n17:S
n4:entitaPredkladatele
n16:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
370708
n4:idVysledku
RIV/00027014:_____/08:#0000882
n4:jazykVysledku
n10:eng
n4:klicovaSlova
pig; housing system; performance
n4:klicoveSlovo
n9:housing%20system n9:pig n9:performance
n4:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n4:kontrolniKodProRIV
[D19732054E0A]
n4:nazevZdroje
Research in Pig Breeding
n4:obor
n14:GG
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n4:pocetTvurcuVysledku
2
n4:rokUplatneniVysledku
n6:2008
n4:svazekPeriodika
2
n4:tvurceVysledku
Bečková, Růžena Václavková, Eva
n4:zamer
n15:MZE0002701403
s:issn
1802-7547
s:numberOfPages
5