This HTML5 document contains 45 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027014%3A_____%2F08%3A%230000879%21RIV09-MZE-00027014/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n10http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027014%3A_____%2F08%3A%230000879%21RIV09-MZE-00027014
rdf:type
n9:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The aim of the work was to estimate the content of main meaty parts (MMP) in the pig carcass. The group of carcasses was selected with regards to the representative lean meat content and to the sex. All measurements were done on the left carcass half. One day after slaughter all carcasses were divided into primal cuts and the content of MMP has been determined. The average lean meat content was 57.23 % and the average carcass weight 93.5 kg. In the first model was calculated the regression formula using the fat thickness and meat thickness measured with the FOM device. The second model used three most correlative characteristics (concerning the content of MMP) and the regression formula was worked out as well. Both regression formulae fulfill the statistical requirements for the accuracy of the estimation. The aim of the work was to estimate the content of main meaty parts (MMP) in the pig carcass. The group of carcasses was selected with regards to the representative lean meat content and to the sex. All measurements were done on the left carcass half. One day after slaughter all carcasses were divided into primal cuts and the content of MMP has been determined. The average lean meat content was 57.23 % and the average carcass weight 93.5 kg. In the first model was calculated the regression formula using the fat thickness and meat thickness measured with the FOM device. The second model used three most correlative characteristics (concerning the content of MMP) and the regression formula was worked out as well. Both regression formulae fulfill the statistical requirements for the accuracy of the estimation. Cílem práce bylo odhadnout podíl hlavních masitých částí (HMČ) u jatečně upravených těl prasat. Skupiny jatečných těl byly vybírány podle podílu svaloviny a podle pohlaví. Všechna měření se prováděla na levé půlce jatečného těla. Druhý den po porážce byla všechna jatečná těla rozdělena na hlavní jatečné partie a byl zjištěn obsah HMČ. Průměrný podíl svaloviny činil 57.23 % a průměrná hmotnost jatečného těla byla 93.5 kg. U prvního modelu byla vytvořena regresní rovnice za použití výšky tuku a výšky svaloviny měřených přístrojem FOM. Druhý model využíval tři znaky, které spolu nejvíce korelovaly (týkající se obsahu HMČ) a byla rovněž vytvořena regresní rovnice. Obě regresní rovnice splňovaly statistické požadavky na přesnost odhadu.
dcterms:title
Estimating of the content of main meaty parts in the pig carcass depending on selected characteristics Estimating of the content of main meaty parts in the pig carcass depending on selected characteristics Odhad obsahu hlavních masitých částí u jatečně opracovaných těl prasat v závislosti na vybraných znacích
skos:prefLabel
Estimating of the content of main meaty parts in the pig carcass depending on selected characteristics Estimating of the content of main meaty parts in the pig carcass depending on selected characteristics Odhad obsahu hlavních masitých částí u jatečně opracovaných těl prasat v závislosti na vybraných znacích
skos:notation
RIV/00027014:_____/08:#0000879!RIV09-MZE-00027014
n3:aktivita
n4:Z
n3:aktivity
Z(MZE0002701403)
n3:cisloPeriodika
1
n3:dodaniDat
n10:2009
n3:domaciTvurceVysledku
n11:6330908 n11:2806576 n11:3099067 n11:9561250
n3:druhVysledku
n12:J
n3:duvernostUdaju
n16:S
n3:entitaPredkladatele
n8:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
366525
n3:idVysledku
RIV/00027014:_____/08:#0000879
n3:jazykVysledku
n14:eng
n3:klicovaSlova
pig carcass composition; main meaty parts; carcass value
n3:klicoveSlovo
n13:main%20meaty%20parts n13:carcass%20value n13:pig%20carcass%20composition
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[A0CFBFC9DACD]
n3:nazevZdroje
Research in Pig Breeding
n3:obor
n15:GG
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n10:2008
n3:svazekPeriodika
2
n3:tvurceVysledku
Vítek, Martin Vališ, Libor Pulkrábek, Jan David, Libor
n3:zamer
n17:MZE0002701403
s:issn
1802-7547
s:numberOfPages
3