This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027014%3A_____%2F08%3A%230000841%21RIV09-MZE-00027014/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n10http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027014%3A_____%2F08%3A%230000841%21RIV09-MZE-00027014
rdf:type
skos:Concept n14:Vysledek
dcterms:description
Byl sledován vliv různých forem přídavku selenu (Se) do krmné směsi na obsah vitaminu E (alfa tokoferol) a Se ve vaječném žloutku a v kuřecím mase. Přídavek Se zvýšil obsah alfa tokoferolu ve vaječném žloutku z 297 mg/kg sušiny ve skupině bez přídavku Se na 311 mg/kg při přídavku Se ve formě selenitu a na 370-375 mg/kg při přídavku organického selenu. Také obsah Se a vitaminu E v prsním a stehenním svalstvu brojlerových kuřat se při přídavku organického selenu průkazně zvýšil. Přídavek organických zdrojů Se do krmiva nosnic a brojlerových kuřat může zvýšit nutriční hodnotu (obsah vitaminu E a selenu) vajec a masa pro lidskou spotřebu. The influence of different forms of dietary selenium (Se) on vitamin E (alpha-tocopherol) and Se contents of egg yolk and chicken meat was investigated. Dietary Se supplementation increased the alpha-tocopherol content of egg yolks from 297 mg/kg dry matter in treatment without supplementation to 311 mg/kg when selenium was supplemented as selenite and to 370-375 mg/kg when organic supplements were used. The Se and vitamin E contents of breast and thigh meat in broilers were significantly increased by organic dietary Se supplementation. The inclusion of organic dietary Se sources in the diets of laying hens and broilers would enhance the nutritional value (vitamin E and Se contents) of products (eggs and meat) for human consumption. The influence of different forms of dietary selenium (Se) on vitamin E (alpha-tocopherol) and Se contents of egg yolk and chicken meat was investigated. Dietary Se supplementation increased the alpha-tocopherol content of egg yolks from 297 mg/kg dry matter in treatment without supplementation to 311 mg/kg when selenium was supplemented as selenite and to 370-375 mg/kg when organic supplements were used. The Se and vitamin E contents of breast and thigh meat in broilers were significantly increased by organic dietary Se supplementation. The inclusion of organic dietary Se sources in the diets of laying hens and broilers would enhance the nutritional value (vitamin E and Se contents) of products (eggs and meat) for human consumption.
dcterms:title
Přídavek selenu do krmiva zvyšuje obsah vitaminu E ve vaječném žloutku a v kuřecím mase Dietary selenium increases vitamin E contents of egg yolk and chicken me Dietary selenium increases vitamin E contents of egg yolk and chicken me
skos:prefLabel
Přídavek selenu do krmiva zvyšuje obsah vitaminu E ve vaječném žloutku a v kuřecím mase Dietary selenium increases vitamin E contents of egg yolk and chicken me Dietary selenium increases vitamin E contents of egg yolk and chicken me
skos:notation
RIV/00027014:_____/08:#0000841!RIV09-MZE-00027014
n3:aktivita
n11:Z
n3:aktivity
Z(MZE0002701403)
n3:cisloPeriodika
4
n3:dodaniDat
n10:2009
n3:domaciTvurceVysledku
n12:3458504 n12:4265548 n12:7480954 n12:7126875
n3:druhVysledku
n6:J
n3:duvernostUdaju
n13:S
n3:entitaPredkladatele
n5:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
363493
n3:idVysledku
RIV/00027014:_____/08:#0000841
n3:jazykVysledku
n17:eng
n3:klicovaSlova
hen; broilers; dietary selenium; vitamin E; egg yolk; chicken meat
n3:klicoveSlovo
n4:hen n4:chicken%20meat n4:dietary%20selenium n4:broilers n4:vitamin%20E n4:egg%20yolk
n3:kodStatuVydavatele
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
n3:kontrolniKodProRIV
[B5425DA39E68]
n3:nazevZdroje
British Poultry Science
n3:obor
n9:GH
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n10:2008
n3:svazekPeriodika
49
n3:tvurceVysledku
Dlouhá, Gabriela Marounek, Milan Skřivan, Miloš Ševčíková, Světlana
n3:wos
000258450400014
n3:zamer
n16:MZE0002701403
s:issn
0007-1668
s:numberOfPages
5