This HTML5 document contains 45 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n6http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027014%3A_____%2F07%3A%230000454%21RIV08-MZE-00027014/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027014%3A_____%2F07%3A%230000454%21RIV08-MZE-00027014
rdf:type
n5:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The effect of different linseed content in diet of gilts on meat quality was studied (control - L0, Ll - 6,7 % of ground linseed, L2 - 13,4 % of ground linseed and L3 - 13, 4% of linseed and 103 mg of alpha-tocopherol). Linseed treatments did not affect average daily gain, lean meat percentage or intramuscular fat content. Feeding linseed significantly increased the content of linoleic acid, alpha-linolenic acid, arachidonic acid and EPA, but did not affect DHA content in muscle tissue. The n-6/n-3 fatty acid ratio was decreased by the diet. The content of total n-6 and n-3 fatty acids was the lowest in control group. The oxidative stability of muscle lipids was higher in L3 compared with other groups. Byl zkoumán vliv různého obsahu lněného semene v dietě prasniček na kvalitu masa (kontrolní skupina – L0, L1 – 6,7% šrotovaného lněného semene, L2 – 13,4 % g šrotovaného lněného semene a L3 – 13,4 % lněného semene a 103 mg alfa-tokoferolu). Přídavky lněného semene neovlivnily průměrný denní přírůstek, podíl svaloviny ani obsah intramuskulárního tuku. Zkrmování lněného semene průkazně zvýšilo obsah kyseliny linolové, alfa-linolenové, arachidonové a EPA, ale neovlivnilo obsah DHA ve svalové tkáni. Poměr mastných kyselin n-6/n-3 se dietou snížil. Celkový obsah mastných kyselin n-6 a n-3 byl nejnižší v kontrolní skupině. Oxidační stabilita lipidové frakce masa byla ve skupině L3 v porovnání s ostatními skupinami vyšší. The effect of different linseed content in diet of gilts on meat quality was studied (control - L0, Ll - 6,7 % of ground linseed, L2 - 13,4 % of ground linseed and L3 - 13, 4% of linseed and 103 mg of alpha-tocopherol). Linseed treatments did not affect average daily gain, lean meat percentage or intramuscular fat content. Feeding linseed significantly increased the content of linoleic acid, alpha-linolenic acid, arachidonic acid and EPA, but did not affect DHA content in muscle tissue. The n-6/n-3 fatty acid ratio was decreased by the diet. The content of total n-6 and n-3 fatty acids was the lowest in control group. The oxidative stability of muscle lipids was higher in L3 compared with other groups.
dcterms:title
Effect of linseed in pig diet on meat quality and fatty acid content Effect of linseed in pig diet on meat quality and fatty acid content Vliv lněného semene v dietě prasat na kvalitu masa a obsah mastných kyselin
skos:prefLabel
Effect of linseed in pig diet on meat quality and fatty acid content Vliv lněného semene v dietě prasat na kvalitu masa a obsah mastných kyselin Effect of linseed in pig diet on meat quality and fatty acid content
skos:notation
RIV/00027014:_____/07:#0000454!RIV08-MZE-00027014
n4:strany
144-151
n4:aktivita
n19:Z
n4:aktivity
Z(MZE0002701402)
n4:dodaniDat
n7:2008
n4:domaciTvurceVysledku
n14:1229737 n14:7482825
n4:druhVysledku
n12:D
n4:duvernostUdaju
n18:S
n4:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
418986
n4:idVysledku
RIV/00027014:_____/07:#0000454
n4:jazykVysledku
n11:eng
n4:klicovaSlova
fatty acid; linseed; alpha-tocopherol; pig
n4:klicoveSlovo
n13:linseed n13:pig n13:alpha-tocopherol n13:fatty%20acid
n4:kontrolniKodProRIV
[729F51F325E8]
n4:mistoKonaniAkce
Bydgoszcz
n4:mistoVydani
Dummerstorf
n4:nazevZdroje
Application of Scientific Achievements in the Field of Genetics, Reproduction, Nutrition, Carcass and Meat Qualify in Modern Pig Production
n4:obor
n10:GG
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n4:pocetTvurcuVysledku
2
n4:rokUplatneniVysledku
n7:2007
n4:tvurceVysledku
Václavková, Eva Bečková, Růžena
n4:typAkce
n16:EUR
n4:zahajeniAkce
2006-01-01+01:00
n4:zamer
n17:MZE0002701402
s:issn
0003-9438
s:numberOfPages
8
n6:hasPublisher
Research Institute for Biology of Farm Animals