This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n14http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n17https://schema.org/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027014%3A_____%2F06%3A%230000733%21RIV08-MZE-00027014/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n19http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027014%3A_____%2F06%3A%230000733%21RIV08-MZE-00027014
rdf:type
n11:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
A total of 80 carcasses of pigs coming from common production conditions in the Czech Republic were analysed. A probe device was used to determine the proportion of carcass muscle. Twenty-four hours post mortem, carcass analyses and subsequent detailed dissections of bellies with bones were performed. The average carcass muscle proportion, carcass weight, and muscle proportion in belly were 55.24%, 93.86 kg, and 53.37%, respectively. Different carcasses were divided into three weight groups. Among these groups, neither significant differences were found in the proportions of different parts of belly nor in the proportion of belly weight from carcass weight. The groups differed significantly in the proportion of muscle from belly with bones, intermuscular fat, and bones. The difference between the lightest and heaviest carcasses in the muscle proportion of belly with bones was particularly high and amounted to 4 %. The relationship between the muscle proportion of belly with bones and c Sledovaný soubor zahrnoval 80 jatečně upravených těl finálních hybridů prasat z běžných podmínek produkce v České republice. Při klasifikaci byl zjištěn sondovým přístrojem podíl svaloviny, 24 hodin po porážce byl pak proveden jatečný rozbor s následnou detailní disekcí boku s kostí. Celý soubor vykázal zmasilost jatečného těla 55,24% při průměrné hmotnosti 93,86 kg a zmasilostí boku s kostí 53,37%. Jednotlivá jatečná těla byla rozdělena do tří hmotnostních intervalů. Mezi těmito intervaly nebyly statisticky významné rozdíly průměrů charakterizujících podíly částí boku a boku celkem z jatečného těla. Signifikantní diference mezi hmotnostními skupinami byly nalezeny u podílu svalstva z boku s kostí, podílu mezisvalového tuku i podílu kostí. Především ve zmasilosti této partie činil rozdíl mezi nejlehčími a nejtěžšími jatečnými těly téměř 4%. Vzájemný vztah mezi zmasilostí boku s kostí a hmotností jatečného těla vykázal hodnotu korelačního koeficientu r = -0,20. Sledovaný soubor zahrnoval 80 jatečně upravených těl finálních hybridů prasat z běžných podmínek produkce v České republice. Při klasifikaci byl zjištěn sondovým přístrojem podíl svaloviny, 24 hodin po porážce byl pak proveden jatečný rozbor s následnou detailní disekcí boku s kostí. Celý soubor vykázal zmasilost jatečného těla 55,24% při průměrné hmotnosti 93,86 kg a zmasilostí boku s kostí 53,37%. Jednotlivá jatečná těla byla rozdělena do tří hmotnostních intervalů. Mezi těmito intervaly nebyly statisticky významné rozdíly průměrů charakterizujících podíly částí boku a boku celkem z jatečného těla. Signifikantní diference mezi hmotnostními skupinami byly nalezeny u podílu svalstva z boku s kostí, podílu mezisvalového tuku i podílu kostí. Především ve zmasilosti této partie činil rozdíl mezi nejlehčími a nejtěžšími jatečnými těly téměř 4%. Vzájemný vztah mezi zmasilostí boku s kostí a hmotností jatečného těla vykázal hodnotu korelačního koeficientu r = -0,20.
dcterms:title
Vliv hmotnosti jatečného těla na složení boku prasat Vliv hmotnosti jatečného těla na složení boku prasat The effect of carcass weight on pig belly composition
skos:prefLabel
Vliv hmotnosti jatečného těla na složení boku prasat Vliv hmotnosti jatečného těla na složení boku prasat The effect of carcass weight on pig belly composition
skos:notation
RIV/00027014:_____/06:#0000733!RIV08-MZE-00027014
n3:strany
145-148
n3:aktivita
n16:Z
n3:aktivity
Z(MZE0002701403)
n3:dodaniDat
n19:2008
n3:domaciTvurceVysledku
n6:6330908 n6:3099067 n6:9561250 n6:2806576
n3:druhVysledku
n4:D
n3:duvernostUdaju
n15:S
n3:entitaPredkladatele
n9:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
506441
n3:idVysledku
RIV/00027014:_____/06:#0000733
n3:jazykVysledku
n13:cze
n3:klicovaSlova
pig; carcass; carcass weight; belly
n3:klicoveSlovo
n8:belly n8:pig n8:carcass%20weight n8:carcass
n3:kontrolniKodProRIV
[F5C966E02C41]
n3:mistoKonaniAkce
České Budějovice
n3:mistoVydani
České Budějovice
n3:nazevZdroje
Agroregion 2006
n3:obor
n18:GG
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n19:2006
n3:tvurceVysledku
Vališ, Libor Vítek, Martin David, Libor Pulkrábek, Jan
n3:typAkce
n10:EUR
n3:zahajeniAkce
2006-08-24+02:00
n3:zamer
n20:MZE0002701403
s:numberOfPages
4
n14:hasPublisher
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
n17:isbn
80-7040-869-3