This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027014%3A_____%2F06%3A%230000334%21RIV07-MZE-00027014/
n18http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n10https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n11http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027014%3A_____%2F06%3A%230000334%21RIV07-MZE-00027014
rdf:type
skos:Concept n8:Vysledek
dcterms:description
The influence of experimental diet with reduced level of energy and higher dry matter content on carcass quality and selected quality markers of pork meat were investigated. Compared with the control group fed commercial feed mixture the comparable and better values of studied traits were achieved. It is evident from the meat:fat ratio of carcass and from the SEUROP classification. The level of intramuscular fat and cholesterol were reduced and the meat viscosity was enhanced. The markers of nutrition quality were characteristic for pork meat of standard quality. Byl ověřován vliv diety se sníženou hladinou energie a vyšším obsahem vlákniny na kvalitu jatečného trupu a vybrané znaky jakosti vepřového masa. V porovnání s kontrolním souborem, krmeným komerční krmnou směsí, bylo dosaženo srovnatelných a lepších hodnot vybraných jatečních ukazatelů, což dokládá především poměr masa k tuku na jatečně opracovaném těle a zařazení do vyšší třídy při hodnocení zmasilosti dle SEUROP. Ve svalstvu byla snížena hladina intramuskulárního tuku i cholesterolu a zvýšena vaznost masa. Znaky výživové jakosti u obou souborů byly charakteristické pro standardní kvalitní vepřové maso. Byl ověřován vliv diety se sníženou hladinou energie a vyšším obsahem vlákniny na kvalitu jatečného trupu a vybrané znaky jakosti vepřového masa. V porovnání s kontrolním souborem, krmeným komerční krmnou směsí, bylo dosaženo srovnatelných a lepších hodnot vybraných jatečních ukazatelů, což dokládá především poměr masa k tuku na jatečně opracovaném těle a zařazení do vyšší třídy při hodnocení zmasilosti dle SEUROP. Ve svalstvu byla snížena hladina intramuskulárního tuku i cholesterolu a zvýšena vaznost masa. Znaky výživové jakosti u obou souborů byly charakteristické pro standardní kvalitní vepřové maso.
dcterms:title
Vliv nutričních režimů na jakostní znaky vepřového masa The influence of nutrition regime on selected quality markers of pork meat Vliv nutričních režimů na jakostní znaky vepřového masa
skos:prefLabel
Vliv nutričních režimů na jakostní znaky vepřového masa The influence of nutrition regime on selected quality markers of pork meat Vliv nutričních režimů na jakostní znaky vepřového masa
skos:notation
RIV/00027014:_____/06:#0000334!RIV07-MZE-00027014
n3:strany
143-144
n3:aktivita
n14:Z
n3:aktivity
Z(MZE0002701403)
n3:dodaniDat
n11:2007
n3:domaciTvurceVysledku
n4:8568278 n4:7987323 n4:4265548
n3:druhVysledku
n9:D
n3:duvernostUdaju
n17:S
n3:entitaPredkladatele
n20:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
506571
n3:idVysledku
RIV/00027014:_____/06:#0000334
n3:jazykVysledku
n19:cze
n3:klicovaSlova
nutrition regime, quality markers, pork meat
n3:klicoveSlovo
n12:pork%20meat n12:nutrition%20regime n12:quality%20markers
n3:kontrolniKodProRIV
[A39F7773AB16]
n3:mistoKonaniAkce
Košice
n3:mistoVydani
Košice
n3:nazevZdroje
VII. Dni výživy a veterinárnej dietetiky
n3:obor
n15:GH
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n11:2006
n3:tvurceVysledku
Kudrna, Václav Ševčíková, Světlana Koucký, Milan
n3:typAkce
n6:EUR
n3:zahajeniAkce
2006-09-13+02:00
n3:zamer
n13:MZE0002701403
s:numberOfPages
2
n18:hasPublisher
UVL
n10:isbn
80-8077-034-4