This HTML5 document contains 44 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027014%3A_____%2F06%3A%230000221%21RIV07-MZE-00027014/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027014%3A_____%2F06%3A%230000221%21RIV07-MZE-00027014
rdf:type
skos:Concept n12:Vysledek
dcterms:description
Cílem této práce bylo kvantifikovat rozdíly ve složení jatečného těla prasat s různým podílem svaloviny. Analyzované jatečné trupy byly rozděleny do skupin podle podílu svaloviny. Jatečná těla byla rozdělena do základních partií a u hlavních masitých částí byl stanoven podíl svaloviny. Jatečná hodnota znatelně rostla se zvyšujícím se podílem svaloviny u jatečného těla. U jatečných těl s vysokým stupněm hodnocení lze bok považovat za jatečnou partii s převládající svalovou tkání. Výsledky potvrzují, že hodnocení jatečných těl podle obsahu svaloviny má své oprávnění. The objective of the study was to quantify differences in the carcass composition of pig carcasses with different lean meat proportions. The analysed carcasses were classified into the groups according to their lean meat proportion. Carcasses from each group were cut into primal cuts and the main cuts were analysed and lean meat proportions were calculated. Carcass value was markedly enhanced by the increasing carcass lean meat proportion. In carcasses with a high classification score the belly was the cut with the predominant muscle tissue. The results proved the efficiency of carcass evaluation based on the lean meat proportion. The objective of the study was to quantify differences in the carcass composition of pig carcasses with different lean meat proportions. The analysed carcasses were classified into the groups according to their lean meat proportion. Carcasses from each group were cut into primal cuts and the main cuts were analysed and lean meat proportions were calculated. Carcass value was markedly enhanced by the increasing carcass lean meat proportion. In carcasses with a high classification score the belly was the cut with the predominant muscle tissue. The results proved the efficiency of carcass evaluation based on the lean meat proportion.
dcterms:title
Pig carcass quality in relation to carcass lean meat proportion Kvalita jatečného trupu prasat ve vztahu k podílu svaloviny Pig carcass quality in relation to carcass lean meat proportion
skos:prefLabel
Pig carcass quality in relation to carcass lean meat proportion Pig carcass quality in relation to carcass lean meat proportion Kvalita jatečného trupu prasat ve vztahu k podílu svaloviny
skos:notation
RIV/00027014:_____/06:#0000221!RIV07-MZE-00027014
n3:strany
1
n3:aktivita
n5:Z
n3:aktivity
Z(MZE0002701403)
n3:cisloPeriodika
1
n3:dodaniDat
n8:2007
n3:domaciTvurceVysledku
n13:3099067 n13:2806576 n13:6330908
n3:druhVysledku
n10:J
n3:duvernostUdaju
n16:S
n3:entitaPredkladatele
n17:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
492125
n3:idVysledku
RIV/00027014:_____/06:#0000221
n3:jazykVysledku
n11:eng
n3:klicovaSlova
pig, carcass, lean meat proportion, evaluation
n3:klicoveSlovo
n4:carcass n4:lean%20meat%20proportion n4:pig n4:evaluation
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[74BD46FECACC]
n3:nazevZdroje
Czech Journal of Animal Science
n3:obor
n14:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n8:2006
n3:tvurceVysledku
Vítek, Martin Vališ, Libor Pulkrábek, Jan
n3:zamer
n15:MZE0002701403
s:issn
1212-1819
s:numberOfPages
6