This HTML5 document contains 42 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027014%3A_____%2F06%3A%230000214%21RIV07-MZE-00027014/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n15http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027014%3A_____%2F06%3A%230000214%21RIV07-MZE-00027014
rdf:type
n7:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Šlechtitelské zlepšování kvality jatečných prasat nelze zaměřovat jen na maximální podíl svaloviny, ale je třeba se zaměřit i na zlepšování kvality masa a tuku. Nutriční a tedy i ekonomickou hodnotu masa ovlivňuje obsah specifických složek, zejména mastných kyselin. Skladba mastných kyselin je dána především výživou, dále věkem, tělesnou hmotností, pohlavím, plemenem, obsahem tuku v těle a prostředím. Šlechtitelské zlepšování kvality jatečných prasat nelze zaměřovat jen na maximální podíl svaloviny, ale je třeba se zaměřit i na zlepšování kvality masa a tuku. Nutriční a tedy i ekonomickou hodnotu masa ovlivňuje obsah specifických složek, zejména mastných kyselin. Skladba mastných kyselin je dána především výživou, dále věkem, tělesnou hmotností, pohlavím, plemenem, obsahem tuku v těle a prostředím. Breeding improvement of quality of slaughter pigs is impossible to focus only in maximal lean meat content, but in improvement of meat and fat quality as well. The nutritive quality of meat and consequently the economic one are influenced by specific components, especially fatty acids. The fatty acids composition is given by nutrition, further by age, body weight, sex, breed, body fat content and environment.
dcterms:title
Vepřové maso je zdravé Pork is healthy Vepřové maso je zdravé
skos:prefLabel
Vepřové maso je zdravé Vepřové maso je zdravé Pork is healthy
skos:notation
RIV/00027014:_____/06:#0000214!RIV07-MZE-00027014
n3:strany
1
n3:aktivita
n9:Z
n3:aktivity
Z(MZE0002701403)
n3:cisloPeriodika
1
n3:dodaniDat
n15:2007
n3:domaciTvurceVysledku
n10:1229737 n10:7482825
n3:druhVysledku
n16:J
n3:duvernostUdaju
n11:S
n3:entitaPredkladatele
n12:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
505915
n3:idVysledku
RIV/00027014:_____/06:#0000214
n3:jazykVysledku
n14:cze
n3:klicovaSlova
pork, meat quality, consumer demand, nutritive quality
n3:klicoveSlovo
n8:nutritive%20quality n8:pork n8:meat%20quality n8:consumer%20demand
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[51EA8D5DDE6F]
n3:nazevZdroje
Náš chov
n3:obor
n17:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:rokUplatneniVysledku
n15:2006
n3:tvurceVysledku
Bečková, Růžena Václavková, Eva
n3:zamer
n6:MZE0002701403
s:issn
0027-8068
s:numberOfPages
2