This HTML5 document contains 44 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027014%3A_____%2F05%3A%230000098%21RIV06-MZE-00027014/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n17http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027014%3A_____%2F05%3A%230000098%21RIV06-MZE-00027014
rdf:type
n8:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The significant change in classification of slaughter pigs for marketing purpose occured with the implementation of the SEUROP system, where the carcass lean meat content is the main indicator of meatiness.The classification of pig carcass bodies is available in breeding and production of pigs and in meat industry. The high-quality carcass section are more distributed in higher quality classes. From the characteristics of pig carcasses in the CR the acceptable level of pig meatiness was stated. V hodnocení jatečných prasat za účelem zpeněžování došlo k významné změně zavedením systému SEUROP, kde je hlavním ukazatelem zmasilosti podíl svaloviny v jatečném těle. Klasifikace těl jatečných prasat je využitelná i ve šlechtění a produkci prasat a vmasném průmyslu. Kvalitní jatečné partie jsou více zastoupeny ve vyšších třídách jakosti. Bylo zjištěno, že v ČR je zmasilost jatečných prasat na dobré úrovni. V hodnocení jatečných prasat za účelem zpeněžování došlo k významné změně zavedením systému SEUROP, kde je hlavním ukazatelem zmasilosti podíl svaloviny v jatečném těle. Klasifikace těl jatečných prasat je využitelná i ve šlechtění a produkci prasat a vmasném průmyslu. Kvalitní jatečné partie jsou více zastoupeny ve vyšších třídách jakosti. Bylo zjištěno, že v ČR je zmasilost jatečných prasat na dobré úrovni.
dcterms:title
Zmasilost a marketing jatečných prasat Meatiness and marketing of slaughter pigs Zmasilost a marketing jatečných prasat
skos:prefLabel
Zmasilost a marketing jatečných prasat Zmasilost a marketing jatečných prasat Meatiness and marketing of slaughter pigs
skos:notation
RIV/00027014:_____/05:#0000098!RIV06-MZE-00027014
n3:strany
13-14
n3:aktivita
n13:Z
n3:aktivity
Z(MZE0002701403)
n3:cisloPeriodika
47
n3:dodaniDat
n17:2006
n3:domaciTvurceVysledku
n14:3099067 n14:6330908
n3:druhVysledku
n15:J
n3:duvernostUdaju
n12:S
n3:entitaPredkladatele
n7:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
552260
n3:idVysledku
RIV/00027014:_____/05:#0000098
n3:jazykVysledku
n10:cze
n3:klicovaSlova
SEUROP System, lean meat content, marketing, price mask, pig carcass classification
n3:klicoveSlovo
n4:price%20mask n4:SEUROP%20System n4:lean%20meat%20content n4:pig%20carcass%20classification n4:marketing
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[B9D21E96E1BE]
n3:nazevZdroje
Moderní živočišná výroba - příloha Zemědělského týdeníku
n3:obor
n11:GG
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:rokUplatneniVysledku
n17:2005
n3:svazekPeriodika
13
n3:tvurceVysledku
Vítek, Martin Pulkrábek, Jan
n3:zamer
n16:MZE0002701403
s:issn
1214-2298
s:numberOfPages
2