This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027006%3A_____%2F11%3A00001691%21RIV12-MZE-00027006/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n9https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n22http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n11http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027006%3A_____%2F11%3A00001691%21RIV12-MZE-00027006
rdf:type
n3:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Příspěvek popisuje změny bílkovin vlivem umělé fuzáriové infekce u pěti odrůd pšenice ozimé s různou odolností vůči fuzáriové infekci. Kvalitativně byly vzorky hodnoceny metodou SDS PAGE a kvantitativně metodou HPLC/UV u jdnotlivých bílkovinných frakcí, t.j. albuminů a globulinů, gliadinů, gluteninů. Kvalita a množství bílkovin byla srovnávána s výsledky vzorků z téže lokality a roku bez umělé infekce. Příspěvek popisuje změny bílkovin vlivem umělé fuzáriové infekce u pěti odrůd pšenice ozimé s různou odolností vůči fuzáriové infekci. Kvalitativně byly vzorky hodnoceny metodou SDS PAGE a kvantitativně metodou HPLC/UV u jdnotlivých bílkovinných frakcí, t.j. albuminů a globulinů, gliadinů, gluteninů. Kvalita a množství bílkovin byla srovnávána s výsledky vzorků z téže lokality a roku bez umělé infekce. The contribution describes changes in protein caused by artificial Fusarium infection in five winter wheat varieties with different tolerance to Fusarium infection. The qualitative changes were evaluated using SDS PAGE an quantitative changes in particular protein fraction, i.e. albumins and globulins, gliadins, glutenins, were evaluated using HPLC/UV method. Quality and quantity of protein was compared to the results obtained from uninfected samples cropped in the same locality and year.
dcterms:title
Vliv fuzáriové infekce na kvalitativní a kvantitativní složení bílkovin pšenice (Triticum aestivum L.) Vliv fuzáriové infekce na kvalitativní a kvantitativní složení bílkovin pšenice (Triticum aestivum L.) The influence of Fusarium infection on qualitative and quantitative changes in wheat (Triticum aestivum L.) proteins
skos:prefLabel
Vliv fuzáriové infekce na kvalitativní a kvantitativní složení bílkovin pšenice (Triticum aestivum L.) The influence of Fusarium infection on qualitative and quantitative changes in wheat (Triticum aestivum L.) proteins Vliv fuzáriové infekce na kvalitativní a kvantitativní složení bílkovin pšenice (Triticum aestivum L.)
skos:notation
RIV/00027006:_____/11:00001691!RIV12-MZE-00027006
n3:predkladatel
n8:ico%3A00027006
n4:aktivita
n18:P n18:Z
n4:aktivity
P(QH92155), Z(MZE0002700604)
n4:dodaniDat
n11:2012
n4:domaciTvurceVysledku
n6:8192952 n6:3782514 n6:2129485
n4:druhVysledku
n14:D
n4:duvernostUdaju
n21:S
n4:entitaPredkladatele
n12:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
238834
n4:idVysledku
RIV/00027006:_____/11:00001691
n4:jazykVysledku
n22:cze
n4:klicovaSlova
wheat; protein; Fusarium; HPLC; SDS PAGE
n4:klicoveSlovo
n7:Fusarium n7:HPLC n7:SDS%20PAGE n7:wheat n7:protein
n4:kontrolniKodProRIV
[DCEA8EF66F85]
n4:mistoKonaniAkce
Praha-Ruzyně
n4:mistoVydani
Praha
n4:nazevZdroje
Vliv abiotických a biotických stresorů na vlastnosti rostlin 2011
n4:obor
n5:GF
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n4:pocetTvurcuVysledku
3
n4:projekt
n15:QH92155
n4:rokUplatneniVysledku
n11:2011
n4:tvurceVysledku
Bradová, Jana Chrpová, Jana Štočková, Lenka
n4:typAkce
n19:EUR
n4:zahajeniAkce
2011-01-01+01:00
n4:zamer
n17:MZE0002700604
s:numberOfPages
4
n20:hasPublisher
Výzkumný ústav rostlinné výroby
n9:isbn
978-80-7427-068-0