This HTML5 document contains 42 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/podDruhVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027006%3A_____%2F10%3A00001437%21RIV11-MZE-00027006/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n12http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027006%3A_____%2F10%3A00001437%21RIV11-MZE-00027006
rdf:type
n13:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Cílem práce je poskytnutí pracovních postupů pro extrakci amplifikovatelné DNA z plodů papáji melounové (Carica papaya), která je chudým zdrojem nukleových kyselin. Metody extrakce byly optimalizovány pro izolaci DNA z dužiny a semen plodů papáji a izolaci DNA z kandované papáji- tyto komodity byly vytipovány jako vhodné pro eventuální skríning nepovolené GM papáji na trhu v ČR. Metodika byla vypracována na základě požadavku referenčních laboratoří státní správy, které se zabývají analýzou GMO a v návaznosti na certifikovanou Metodiku detekce geneticky modifikované papáji linií 55-1 a 63-1 (Hodek, Ovesná, Pavlátová 2008) a na vědeckou publikaci Detection of transgenic papaya lines: extraction protocol optimisation and verification of DNA quality by PCR assay (Ovesná, Hodek 2009). Cílem práce je poskytnutí pracovních postupů pro extrakci amplifikovatelné DNA z plodů papáji melounové (Carica papaya), která je chudým zdrojem nukleových kyselin. Metody extrakce byly optimalizovány pro izolaci DNA z dužiny a semen plodů papáji a izolaci DNA z kandované papáji- tyto komodity byly vytipovány jako vhodné pro eventuální skríning nepovolené GM papáji na trhu v ČR. Metodika byla vypracována na základě požadavku referenčních laboratoří státní správy, které se zabývají analýzou GMO a v návaznosti na certifikovanou Metodiku detekce geneticky modifikované papáji linií 55-1 a 63-1 (Hodek, Ovesná, Pavlátová 2008) a na vědeckou publikaci Detection of transgenic papaya lines: extraction protocol optimisation and verification of DNA quality by PCR assay (Ovesná, Hodek 2009). Aim the work is to provide a working procedure for extraction of amplifiable DNA form papaya fruits (Carica papaya), which are a poor source of DNA. Methods are optimised for DNA extraction from papaya fruits and stones and from candied papaya- these both were predicted as suitable commodities for an eventually screening of non-approved GM papaya in the market of Czech Republic. The methodology was prepared on basis of demand of reference laboratories of public service, which are involved in GMO analyses and also as a flow-work of Methodics for Detection of GM papaya 55-1 and 63-1 (Hodek, Ovesná, Pavlátová 2008) and scientific publication Detection of transgenic papaya lines: extraction protocol optimisation and verification of DNA quality by PCR assay (Ovesná, Hodek 2009).
dcterms:title
Methods of DNA extraction from the fresh papaya fruit and from the candied papaya Metody extrakce DNA z čerstvého plodu papáji a z kandovaného ovoce Metody extrakce DNA z čerstvého plodu papáji a z kandovaného ovoce
skos:prefLabel
Metody extrakce DNA z čerstvého plodu papáji a z kandovaného ovoce Methods of DNA extraction from the fresh papaya fruit and from the candied papaya Metody extrakce DNA z čerstvého plodu papáji a z kandovaného ovoce
skos:notation
RIV/00027006:_____/10:00001437!RIV11-MZE-00027006
n4:aktivita
n11:Z
n4:aktivity
Z(MZE0002700604)
n4:certifikacniOrgan
Ministerstvo zemědělství České republiky, Úsek potravinářských výrob - Úřad pro potraviny, Odbor bezpečnosti potravin, Těšnov 17, 117 05 Praha 1
n4:datumCertifikace
2010-12-27+01:00
n4:dodaniDat
n12:2011
n4:domaciTvurceVysledku
n9:9505024 n9:9998950
n4:druhVysledku
n6:N%2FA
n4:duvernostUdaju
n10:S
n4:ekonomickeParametry
Ekonomické parametry nejsou přímo vyčíslovány. Metodika slouží k zajištění kontroly kvality papáji a zpracovaných výrobků.
n4:entitaPredkladatele
n16:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
270999
n4:idVysledku
RIV/00027006:_____/10:00001437
n4:interniIdentifikace
3479/11
n4:jazykVysledku
n15:cze
n4:klicovaSlova
DNA isolation; papaya; GMO; PCR
n4:klicoveSlovo
n5:DNA%20isolation n5:PCR n5:papaya n5:GMO
n4:kontrolniKodProRIV
[D196D0F83B9F]
n4:lokalizaceVysledku
Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.
n4:obor
n8:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n4:pocetTvurcuVysledku
2
n4:rokUplatneniVysledku
n12:2010
n4:technickeParametry
Osvědčení pod č.j. 2/2010 o uznání uplatněné certifikované metodiky vydává Ministerstvo zemědělství Úsek potravinářských výrob - Úřad pro potraviny, Odbor bezpečnosti potravin ISBN:
n4:tvurceVysledku
Ovesná, Jaroslava Hodek, Jan
n4:zamer
n14:MZE0002700604