This HTML5 document contains 44 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027006%3A_____%2F10%3A00001394%21RIV11-MZE-00027006/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027006%3A_____%2F10%3A00001394%21RIV11-MZE-00027006
rdf:type
n8:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The morphology-phenological classification and selected technology parameters were determined for four wheat materials with low content of amylose (waxy wheat) and two standard spring wheat varieties from the harvest in 2010. Rheological characteristics were measured by apparatus Mixolab. Waxy wheat showed higher water binding capacity and protein content, lower starch content and average value of Zeleny sedimentation in comparison with standard wheat varieties. From rheological characteristics determined by Mixolab it is evident weak gluten and specific behaviour of starch component in waxy materials. U čtyř pšeničných materiálů s nízkým obsahem amylosy (waxy pšenice) a dvou standardních odrůd jarní pšenice ze sklizně 2010 bylo provedeno morfologicko-fenologické hodnocení, stanoveny vybrané technologické parametry a pomocí přístroje Mixolab byly charakterizovány reologické vlastnosti. Waxy materiály vykazovaly v porovnání se standardními odrůdami vysokou vaznost vody, vyšší obsah dusíku, nižší obsah škrobu a průměrnou hodnotu Zeleny sedimentace. Z reologických parametrů stanovených na Mixolabu je patrný slabý lepek a specifické chování škrobové složky ve waxy pšenicích. U čtyř pšeničných materiálů s nízkým obsahem amylosy (waxy pšenice) a dvou standardních odrůd jarní pšenice ze sklizně 2010 bylo provedeno morfologicko-fenologické hodnocení, stanoveny vybrané technologické parametry a pomocí přístroje Mixolab byly charakterizovány reologické vlastnosti. Waxy materiály vykazovaly v porovnání se standardními odrůdami vysokou vaznost vody, vyšší obsah dusíku, nižší obsah škrobu a průměrnou hodnotu Zeleny sedimentace. Z reologických parametrů stanovených na Mixolabu je patrný slabý lepek a specifické chování škrobové složky ve waxy pšenicích.
dcterms:title
Aktuální pěstitelsko-technologické vlastnosti vybraných waxy hexaploidních pšenic v podmínkách České republiky Actual growing and technological characteristics of selected waxy hexaploid wheat in conditions of Czech Republic Aktuální pěstitelsko-technologické vlastnosti vybraných waxy hexaploidních pšenic v podmínkách České republiky
skos:prefLabel
Aktuální pěstitelsko-technologické vlastnosti vybraných waxy hexaploidních pšenic v podmínkách České republiky Aktuální pěstitelsko-technologické vlastnosti vybraných waxy hexaploidních pšenic v podmínkách České republiky Actual growing and technological characteristics of selected waxy hexaploid wheat in conditions of Czech Republic
skos:notation
RIV/00027006:_____/10:00001394!RIV11-MZE-00027006
n3:aktivita
n10:Z
n3:aktivity
Z(MZE0002700604)
n3:cisloPeriodika
12,věd.př.
n3:dodaniDat
n5:2011
n3:domaciTvurceVysledku
n11:4955978 n11:4709519 n11:8495114
n3:druhVysledku
n17:J
n3:duvernostUdaju
n6:S
n3:entitaPredkladatele
n16:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
245787
n3:idVysledku
RIV/00027006:_____/10:00001394
n3:jazykVysledku
n14:cze
n3:klicovaSlova
waxy wheat; starch; amylose; Mixolab
n3:klicoveSlovo
n12:Mixolab n12:starch n12:waxy%20wheat n12:amylose
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[3B3EF4E33437]
n3:nazevZdroje
Úroda
n3:obor
n13:GE
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n5:2010
n3:svazekPeriodika
58
n3:tvurceVysledku
Dvořáček, Václav Stehno, Zdeněk Papoušková, Ludmila
n3:zamer
n15:MZE0002700604
s:issn
0139-6013
s:numberOfPages
4