This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n8https://schema.org/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027006%3A_____%2F07%3A2196%21RIV08-MZE-00027006/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n11http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027006%3A_____%2F07%3A2196%21RIV08-MZE-00027006
rdf:type
skos:Concept n14:Vysledek
dcterms:description
The right sample preparation for thermal analysis can avoid obtaining unreasonable results. Results are influenced by material characteristics, sample pan used, and by cooling and warming rates and temperature range. Selection of appropriate sample size and weight together with sample homogeneity are important preconditions for successful thermal analysis. Sensitivity and resolution of thermal analysis is influenced by sample weight, sample water content and also by sample pan type and cooling/warming rate. Sample pan configuration depends on characteristic of measured material. High sample water content increases sensitivity of thermal analysis but for exact measurement the use of hermetic pans is necessary to avoid loss of sample mass. Správná příprava vzorku pro termickou analýzu může zabránit získání nepřesných výsledků. Výsledky jsou ovlivněny vlastnostmi měřeného materiálu, použitými měřícími pánvičkami, rychlostí chlazení či ohřevu a teplotním rozsahem měření. Výběr vhodné velikosti a hmotnosti vzorku spolu s homogenitou vzorku jsou důležitým předpokladem pro úspěšnou termickou analýzu. Citlivost a rozlišení termické analýzy jsou ovlivněny velikostí vzorku, obsahem vody ve vzorku a také typem měřící pánvičky a rychlostí chlazení a ohřevu. Výběr vhodného typu pánvičky záleží na vlastnostech měřeného materiálu. Vysoký obsah vody ve vzorku zvyšuje citlivost termické analýzy, ale zároveň je nezbytné použít pro měření hermeticky uzavíratelné pánvičky pro zabránění ztráty části hmoty vzorku. The right sample preparation for thermal analysis can avoid obtaining unreasonable results. Results are influenced by material characteristics, sample pan used, and by cooling and warming rates and temperature range. Selection of appropriate sample size and weight together with sample homogeneity are important preconditions for successful thermal analysis. Sensitivity and resolution of thermal analysis is influenced by sample weight, sample water content and also by sample pan type and cooling/warming rate. Sample pan configuration depends on characteristic of measured material. High sample water content increases sensitivity of thermal analysis but for exact measurement the use of hermetic pans is necessary to avoid loss of sample mass.
dcterms:title
DSC sample preparation DSC sample preparation Příprava vzorků pro DSC
skos:prefLabel
DSC sample preparation Příprava vzorků pro DSC DSC sample preparation
skos:notation
RIV/00027006:_____/07:2196!RIV08-MZE-00027006
n3:strany
54;59
n3:aktivita
n5:Z n5:P
n3:aktivity
P(QF3039), Z(MZE0002700602)
n3:dodaniDat
n11:2008
n3:domaciTvurceVysledku
n19:4675363
n3:druhVysledku
n15:D
n3:duvernostUdaju
n4:S
n3:entitaPredkladatele
n18:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
418209
n3:idVysledku
RIV/00027006:_____/07:2196
n3:jazykVysledku
n17:eng
n3:klicovaSlova
DSC; differencial scanning calorimetry; sample size; pan; cooling rate
n3:klicoveSlovo
n13:sample%20size n13:cooling%20rate n13:DSC n13:pan n13:differencial%20scanning%20calorimetry
n3:kontrolniKodProRIV
[C773B889E55D]
n3:mistoKonaniAkce
Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i., Praha
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
Methods of Thermal Analysis in Plant Cryopreservation
n3:obor
n16:BJ
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
1
n3:projekt
n12:QF3039
n3:rokUplatneniVysledku
n11:2007
n3:tvurceVysledku
Faltus, Miloš
n3:typAkce
n10:WRD
n3:zahajeniAkce
2007-09-17+02:00
n3:zamer
n6:MZE0002700602
s:numberOfPages
6
n20:hasPublisher
Výzkumný ústav rostlinné výroby,v.v.i.
n8:isbn
978-80-87011-05-8