This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n6http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027006%3A_____%2F07%3A2083%21RIV08-GA0-00027006/
n11https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n15http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027006%3A_____%2F07%3A2083%21RIV08-GA0-00027006
rdf:type
n8:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Termoanalytické vlastnosti oloupaných semen ředkvičky Maria exponovaných v prostředí o různých relativních vlhkostech byly studovány při nízkých teplotách pomocí termomechanické analýzy (TMA) a diferenciální skenovací kalorimetrie (DSC). Na TMA křivkách byl při chlazení pozorován jeden zlom, při následném ohřevu dva zlomy. Po expozici vyššími relativními vlhkostmi rostla intenzita druhého zlomu, avšak teplota zlomů na TMA křivkách na relativní vlhkosti nezávisela.Při chlazení se na DSC křivkách při všech zvolených relativních vlhkostech objevuje jeden široký exotermický pík (krystalizace). Při následném ohřevu byly pozorovány při všech zvolených relativních vlhkostech dva endotermické píky (tání). Entalpie krystalizace při chlazení se prakticky rovná součtu entalpií obou tání při ohřevu. To znamená, že při krystalizaci dochází k fázové separaci. Entalpie tání s maximem při vyšší teplotě roste s rostoucí relativní vlhkostí, při které byla semena před měřením exponována. Při ohřevu nejdříve taje koncen Termoanalytické vlastnosti oloupaných semen ředkvičky Maria exponovaných v prostředí o různých relativních vlhkostech byly studovány při nízkých teplotách pomocí termomechanické analýzy (TMA) a diferenciální skenovací kalorimetrie (DSC). Na TMA křivkách byl při chlazení pozorován jeden zlom, při následném ohřevu dva zlomy. Po expozici vyššími relativními vlhkostmi rostla intenzita druhého zlomu, avšak teplota zlomů na TMA křivkách na relativní vlhkosti nezávisela.Při chlazení se na DSC křivkách při všech zvolených relativních vlhkostech objevuje jeden široký exotermický pík (krystalizace). Při následném ohřevu byly pozorovány při všech zvolených relativních vlhkostech dva endotermické píky (tání). Entalpie krystalizace při chlazení se prakticky rovná součtu entalpií obou tání při ohřevu. To znamená, že při krystalizaci dochází k fázové separaci. Entalpie tání s maximem při vyšší teplotě roste s rostoucí relativní vlhkostí, při které byla semena před měřením exponována. Při ohřevu nejdříve taje koncen Thermoanalytical properties of peeled off radish seeds and exposed in atmosphere of different relative humidity were measured at low temperatures using of thermomechanical analysis(TMA) and differential scanning calorimetry (DSC). One effect was found on TMA curves during cooling. Two effects were found during following heating. Intensity of the second effect increases with increasing relative humidity but temperatures of the effects do not depend. One exothermic peak (crystallization) was found on DSC curves during cooling. Two endothermic effects (melting) were found on DSC curves at heating. Enthalpy of crystallization and of the second peak increase with increasing humidity. Crystallization enthalpy equals approximately to the sum of melting enthalpy of both peaks. It was found that phase separation occurred during heating. At heating more concentrated solid solution melts at first. Enthalpy of this peak does not depend on water content. Temperature of TMA and DSC effects are similar for correspo
dcterms:title
TMA a DSC studium semen ředkvičky Maria při nízkých teplotách TMA and SC Study of Radish Seeds at Low Temperatures TMA a DSC studium semen ředkvičky Maria při nízkých teplotách
skos:prefLabel
TMA and SC Study of Radish Seeds at Low Temperatures TMA a DSC studium semen ředkvičky Maria při nízkých teplotách TMA a DSC studium semen ředkvičky Maria při nízkých teplotách
skos:notation
RIV/00027006:_____/07:2083!RIV08-GA0-00027006
n3:strany
143;146
n3:aktivita
n13:P
n3:aktivity
P(GA522/04/0384)
n3:dodaniDat
n15:2008
n3:domaciTvurceVysledku
n19:5390079
n3:druhVysledku
n16:D
n3:duvernostUdaju
n7:S
n3:entitaPredkladatele
n20:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
455276
n3:idVysledku
RIV/00027006:_____/07:2083
n3:jazykVysledku
n5:cze
n3:klicovaSlova
seeds, phase separation, thermomechanical analysis, differential scanning calorimetry
n3:klicoveSlovo
n10:differential%20scanning%20calorimetry n10:phase%20separation n10:seeds n10:thermomechanical%20analysis
n3:kontrolniKodProRIV
[ECEA036ED180]
n3:mistoKonaniAkce
Medlov, Českomoravská vysočina
n3:mistoVydani
Pardubice
n3:nazevEdiceCisloSvazku
Neuvedeno, 0
n3:nazevZdroje
29. Mezinárodní česká a slovenský kalorimetrický seminář
n3:obor
n17:GE
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:projekt
n18:GA522%2F04%2F0384
n3:rokUplatneniVysledku
n15:2007
n3:tvurceVysledku
Černošková, Eva Zámečník, Jiří Pustková, Pavla
n3:typAkce
n14:WRD
n3:zahajeniAkce
2007-05-28+02:00
s:numberOfPages
4
n6:hasPublisher
Univerzita Pardubice
n11:isbn
978-80-7194-957-2