This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n21http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n13https://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027006%3A_____%2F07%3A2043%21RIV08-MZE-00027006/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n10http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027006%3A_____%2F07%3A2043%21RIV08-MZE-00027006
rdf:type
skos:Concept n20:Vysledek
dcterms:description
Tato práce byla zaměřena na optimalizaci a posouzení predikční schopnosti centrifugační vaznosti (CWA) mouky pšenice v porovnání se standardně používaným farinografickým stanovení vaznosti a možnosti predikce tohoto parametru pomocí NIR spektroskopické metody. Vztahy mezi farinografickým a centrifugačním stanovením vykazovaly vysoký korelační koeficient 0,97. Obdobně těsný vztah byl zaznamenán mezi CWA metodou a možnosti její predikce pomocí NIR spektroskopu. Lze konstatovat, že vaznost mouky lze s vysokou mírou spolehlivosti predikovat jak centrifugační metodou tak pomocí NIR metod a získaný regresní model umožňuje orientační predikci farinografické vaznosti na podkladě hodnot zjištěných metodou CWA resp. NIR spektroskopickou analýzou The study was aimed on optimalization and evaluation of relations between centrifuge water absorption of a wheat flour and standard used farinograph water absorption. The prediction possibilities of these parameters by the help of NIR spectroscopy analysis were verified as well. Relations between CWA and farinograph water absorption showed high close correlation coefficient 0.97. A similarly close relation was detected between CWA application and NIR spectroscopy prediction. It’s possible to accept the opinion that farinograph water absorption of a flour can be reliably predicted by CWA and NIR spectroscopy methods as well. The calculated regression model enabled screening prediction of farinograph water absorption of a flour in context of detected values of CWA or NIR analyses. ___________________________________________________________________________ Tato práce byla zaměřena na optimalizaci a posouzení predikční schopnosti centrifugační vaznosti (CWA) mouky pšenice v porovnání se standardně používaným farinografickým stanovení vaznosti a možnosti predikce tohoto parametru pomocí NIR spektroskopické metody. Vztahy mezi farinografickým a centrifugačním stanovením vykazovaly vysoký korelační koeficient 0,97. Obdobně těsný vztah byl zaznamenán mezi CWA metodou a možnosti její predikce pomocí NIR spektroskopu. Lze konstatovat, že vaznost mouky lze s vysokou mírou spolehlivosti predikovat jak centrifugační metodou tak pomocí NIR metod a získaný regresní model umožňuje orientační predikci farinografické vaznosti na podkladě hodnot zjištěných metodou CWA resp. NIR spektroskopickou analýzou
dcterms:title
Centrifugační vaznost mouky - efektivní metoda stanovení pekařské kvality pšenice pro šlechtění Centrifugační vaznost mouky - efektivní metoda stanovení pekařské kvality pšenice pro šlechtění Centrifuge Water Absorption of Flour – Effective Method of Determination of Wheat Baking Quality for Breeding
skos:prefLabel
Centrifuge Water Absorption of Flour – Effective Method of Determination of Wheat Baking Quality for Breeding Centrifugační vaznost mouky - efektivní metoda stanovení pekařské kvality pšenice pro šlechtění Centrifugační vaznost mouky - efektivní metoda stanovení pekařské kvality pšenice pro šlechtění
skos:notation
RIV/00027006:_____/07:2043!RIV08-MZE-00027006
n3:strany
0;0
n3:aktivita
n9:Z n9:P
n3:aktivity
P(1G58076), Z(MZE0002700602)
n3:dodaniDat
n10:2008
n3:domaciTvurceVysledku
n7:4709519
n3:druhVysledku
n14:D
n3:duvernostUdaju
n5:S
n3:entitaPredkladatele
n16:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
412885
n3:idVysledku
RIV/00027006:_____/07:2043
n3:jazykVysledku
n12:cze
n3:klicovaSlova
wheat; water absorption of flour; NIR spectroscopy; baking quality
n3:klicoveSlovo
n8:baking%20quality n8:wheat n8:water%20absorption%20of%20flour n8:NIR%20spectroscopy
n3:kontrolniKodProRIV
[6600A47ADC8E]
n3:mistoKonaniAkce
Brno
n3:mistoVydani
Výzkumný ústav pícninářský, spol. s r.o., Troub
n3:nazevZdroje
Aktuální poznatky v pěstování, šlechtění, ochraně rostlin a zpracování produktů
n3:obor
n17:GE
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:projekt
n18:1G58076
n3:rokUplatneniVysledku
n10:2007
n3:tvurceVysledku
Dvořáček, Václav Sedláček, T.
n3:typAkce
n19:WRD
n3:zahajeniAkce
2007-11-08+01:00
n3:zamer
n4:MZE0002700602
s:numberOfPages
1
n21:hasPublisher
Výzkumný ústav pícninářský, spol. s r.o.
n13:isbn
80-86908-04-6