This HTML5 document contains 44 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027006%3A_____%2F06%3A1367%21RIV08-MZE-00027006/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n4http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027006%3A_____%2F06%3A1367%21RIV08-MZE-00027006
rdf:type
n11:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The content of S-allyl-L-cysteine (deoxyalliin) and S-alk(en)yl-L-cysteine sulfoxides (particularly alliin, methiin, and isoalliin), important nonvolatile flavor precursors, was determined in three parts (bulbs, stems, and leaves) of 15 different species of garlic (Allium sativum L.) plants. The analytical method was based on a pre-column derivatization of the individual S-containing amino acids with o-phthaldialdehyde/2-methylpropane-2-thiol. The derivatised amino acids were determined using a reversed-phase high-performance liquid chromatography with UV detection. Statistical evaluation of the achieved results was done employing linear discriminant analysis that enabled characterization and differentiation of the analysed samples. Obsah S-allyl-L-cysteinu a S-alk(en)yl-L-cysteine sulfoxidu (zejména alliinu, methiinu a isoalliinu) důležitých netěkavých prekurzorů chuti, byl určen ve třech částech (kořenech, stoncích a listech)u 15- různých odrůd česneku(Allium sativum L.) Použitá analytická metoda byla založena na počátečním zakoncentrování jednotlivých S-aminokyselin pomocí o-phthaldialdehyde/2-methylpropane-2-thiolu. Zakoncentrované kyseliny pak byly určeny pomocí vysokotlaké kapalinové chromatografie s reverzní fází a UV detekcí. Statistické vyhodnocení dosažených výsledků proběhlo za použití lineární diskriminační analýzy, která umožnila charakterizovat a rozlišit analyzované vzorky. The content of S-allyl-L-cysteine (deoxyalliin) and S-alk(en)yl-L-cysteine sulfoxides (particularly alliin, methiin, and isoalliin), important nonvolatile flavor precursors, was determined in three parts (bulbs, stems, and leaves) of 15 different species of garlic (Allium sativum L.) plants. The analytical method was based on a pre-column derivatization of the individual S-containing amino acids with o-phthaldialdehyde/2-methylpropane-2-thiol. The derivatised amino acids were determined using a reversed-phase high-performance liquid chromatography with UV detection. Statistical evaluation of the achieved results was done employing linear discriminant analysis that enabled characterization and differentiation of the analysed samples.
dcterms:title
Distribution of sulfur-containing amino acids in fifteen garlic varieties Distribution of sulfur-containing amino acids in fifteen garlic varieties Distribuce aminokyselin s obsahem síry u patnácti odrůd česneku
skos:prefLabel
Distribution of sulfur-containing amino acids in fifteen garlic varieties Distribution of sulfur-containing amino acids in fifteen garlic varieties Distribuce aminokyselin s obsahem síry u patnácti odrůd česneku
skos:notation
RIV/00027006:_____/06:1367!RIV08-MZE-00027006
n3:strany
117;125
n3:aktivita
n13:P
n3:aktivity
P(1G58084)
n3:cisloPeriodika
0
n3:dodaniDat
n4:2008
n3:domaciTvurceVysledku
n16:3449440 n16:9505024
n3:druhVysledku
n7:J
n3:duvernostUdaju
n14:S
n3:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
472010
n3:idVysledku
RIV/00027006:_____/06:1367
n3:jazykVysledku
n9:eng
n3:klicovaSlova
garlic; sulfur; aminoacids
n3:klicoveSlovo
n10:garlic n10:aminoacids n10:sulfur
n3:kodStatuVydavatele
PL - Polská republika
n3:kontrolniKodProRIV
[2BB656BC78F4]
n3:nazevZdroje
Vegetable Crops Research Bulletin
n3:obor
n12:GE
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:projekt
n17:1G58084
n3:rokUplatneniVysledku
n4:2006
n3:svazekPeriodika
65
n3:tvurceVysledku
Velíšek, J. Stavělíková, Helena Ovesná, Jaroslava Králová, J.
s:issn
1506-9427
s:numberOfPages
9