This HTML5 document contains 53 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027006%3A_____%2F05%3A329%21RIV08-MZE-00027006/
n11http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n6https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027006%3A_____%2F05%3A329%21RIV08-MZE-00027006
rdf:type
n17:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
F.graminearum, F.culmorum, F.avenaceum, F.poae, F. tricinctum, Microdochium nivale are the most important Fusarium species which occur on cereals. Majority of the wheat and barley varieties are susceptible to Fusarium infection and strong varietal differences to various Fusarium pathotypes do not exist. Fusarium head blight affects both hygienic and technological quality of grains. The limit value for DON in unprocessed cereals in CR was 2 mg/kg (according to Law No.298/1997 and Official Announcement 294/97). The survey of deoxynivalenol content and mycological control of pathogenic fungi was accomplished in the samples of wheat, barley and rye from different regions of the Czech Republic in 2000-2004. DON content was mostly under limit value. There was found in the last years, that Fusarium graminearum was more frequent in the CR than F. culmorum. The check of variety purity and variety trueness of commercial wheat and barley samples from the crop 2004 was carried out by storage protein electrophor Houby rodu Fusarium jsou významnými patogeny většiny zemědělských plodin. Mezi nejčastěji se vyskytující druhy patří F.graminearum, F.culmorum, F.avenaceum, F.poae, F. tricinctum, Microdochium nivale a další. Většina odrůd pšenice a ječmene je náchylná k infekci působené těmito houbami a neexistují výrazné rozdíly v reakci na napadení různými patotypy F.graminearum nebo F.culmorum. Napadení cereálií houbami rodu Fusarium má vliv nejen na jejich hygienickou nezávadnost, ale samozřejmě i na další jakostní ukazatele. V ČR byla Zákonem č. 298/1997 Sb., vyhl. MZdr. 294/97 stanovena limitní hodnota 2 mg/kg pro obsah DON v nezpracovaném obilí.V EU jsou shromažďována data z průzkumů v jednotlivých členských státech a jsou připravovány podklady pro harmonizaci limitů pro jednotlivé mykotoxiny. Výsledky víceletého průzkumu obsahu fusariových mykotoxinů v obilovinách sklízených v České republice mají značný význam jako základ databáze údajů, které mohou být využity například při jednáních o stanovení limi Houby rodu Fusarium jsou významnými patogeny většiny zemědělských plodin. Mezi nejčastěji se vyskytující druhy patří F.graminearum, F.culmorum, F.avenaceum, F.poae, F. tricinctum, Microdochium nivale a další. Většina odrůd pšenice a ječmene je náchylná k infekci působené těmito houbami a neexistují výrazné rozdíly v reakci na napadení různými patotypy F.graminearum nebo F.culmorum. Napadení cereálií houbami rodu Fusarium má vliv nejen na jejich hygienickou nezávadnost, ale samozřejmě i na další jakostní ukazatele. V ČR byla Zákonem č. 298/1997 Sb., vyhl. MZdr. 294/97 stanovena limitní hodnota 2 mg/kg pro obsah DON v nezpracovaném obilí.V EU jsou shromažďována data z průzkumů v jednotlivých členských státech a jsou připravovány podklady pro harmonizaci limitů pro jednotlivé mykotoxiny. Výsledky víceletého průzkumu obsahu fusariových mykotoxinů v obilovinách sklízených v České republice mají značný význam jako základ databáze údajů, které mohou být využity například při jednáních o stanovení limi
dcterms:title
Monitoring of fusarium mycotoxin content in cereals in CR (2000-2004) Monitoring obsahu fusariových mykotoxinů v obilovinách v ČR (2000-2004) Monitoring obsahu fusariových mykotoxinů v obilovinách v ČR (2000-2004)
skos:prefLabel
Monitoring obsahu fusariových mykotoxinů v obilovinách v ČR (2000-2004) Monitoring of fusarium mycotoxin content in cereals in CR (2000-2004) Monitoring obsahu fusariových mykotoxinů v obilovinách v ČR (2000-2004)
skos:notation
RIV/00027006:_____/05:329!RIV08-MZE-00027006
n4:strany
192;195
n4:aktivita
n16:P n16:Z
n4:aktivity
P(QF3050), Z(MZE0002700602)
n4:dodaniDat
n7:2008
n4:domaciTvurceVysledku
n10:8192952 n10:1933795 n10:6894380
n4:druhVysledku
n8:D
n4:duvernostUdaju
n19:S
n4:entitaPredkladatele
n18:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
531086
n4:idVysledku
RIV/00027006:_____/05:329
n4:jazykVysledku
n21:cze
n4:klicovaSlova
wheat; barley; rye; deoxynivalenol; variety purity; analyses; Fusarium spp electrophoresis; proteins
n4:klicoveSlovo
n13:wheat n13:rye n13:analyses n13:Fusarium%20spp%20electrophoresis n13:variety%20purity n13:deoxynivalenol n13:barley n13:proteins
n4:kontrolniKodProRIV
[E305978B2E0A]
n4:mistoKonaniAkce
Štrbské Pleso, Slovensko
n4:mistoVydani
Bratislava
n4:nazevZdroje
Zborník referátových a posterových príspevkov z XX.vedeckej konferencie Cudzorodé látky v požívatinách
n4:obor
n12:CE
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n4:pocetTvurcuVysledku
3
n4:projekt
n20:QF3050
n4:rokUplatneniVysledku
n7:2005
n4:tvurceVysledku
Sýkorová, Světlana Bradová, Jana Matějová, Eva
n4:typAkce
n9:WRD
n4:zahajeniAkce
2005-10-03+02:00
n4:zamer
n15:MZE0002700602
s:numberOfPages
4
n11:hasPublisher
Slovenská technická univerzita v Bratislave. Fakulta chemickej a potravinárskej technológie; Slovenská spoľočnosť pre výživu
n6:isbn
80-227-2322-3