This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n14http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027006%3A_____%2F04%3A1400%21RIV08-MZE-00027006/
n20https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027006%3A_____%2F04%3A1400%21RIV08-MZE-00027006
rdf:type
skos:Concept n18:Vysledek
dcterms:description
Zásobní proteiny obilného zrna (prolaminy, gluteliny) a hlízové proteiny brambor je lze uplatnit jako genetické markery a tak charakterizovat genotyp na základě geneticky definovaného polymorfismu. Pro tyto účely jsou vhodné metody elektroforézy zmíněných proteinů v gelových nosičích (SGE,PAGE,SDS-PAGE). Pomocí těchto metod byly vytvořeny katalogy proteinových genetických markerů (gliadiny a HMW-gluteniny pšenice, hordeiny a esterázy ječmene ) českých registrovaných odrůd a katalog 60 odrůd brambor registrovaných v ČR. Zásobní proteiny obilného zrna (prolaminy, gluteliny) a hlízové proteiny brambor je lze uplatnit jako genetické markery a tak charakterizovat genotyp na základě geneticky definovaného polymorfismu. Pro tyto účely jsou vhodné metody elektroforézy zmíněných proteinů v gelových nosičích (SGE,PAGE,SDS-PAGE). Pomocí těchto metod byly vytvořeny katalogy proteinových genetických markerů (gliadiny a HMW-gluteniny pšenice, hordeiny a esterázy ječmene ) českých registrovaných odrůd a katalog 60 odrůd brambor registrovaných v ČR. The composition of storage proteins of cereal grain (prolamins, glutelins) and potato tuber proteins is conditioned and fixed genetically by specific loci and this way the genotyp can be characterized. The gel electrophoresis of the mentioned proteins (SGE, PAGE, SDS-PAGE) is very suitable method for this purpose. Catalogues of protein genetic markers (wheat gliadins and HMW-glutenins, barley hordeins and esterases) of Czech registered varieties and the catalogue of 60 Czech registered potato varietes were constructed.
dcterms:title
The catalogues of electrophoretic patterns of wheat and barley varieties registered in 2003 Katalogy elektroforetických spekter odrůd pšenice a ječmene registrovaných v roce 2003. Katalogy elektroforetických spekter odrůd pšenice a ječmene registrovaných v roce 2003.
skos:prefLabel
Katalogy elektroforetických spekter odrůd pšenice a ječmene registrovaných v roce 2003. Katalogy elektroforetických spekter odrůd pšenice a ječmene registrovaných v roce 2003. The catalogues of electrophoretic patterns of wheat and barley varieties registered in 2003
skos:notation
RIV/00027006:_____/04:1400!RIV08-MZE-00027006
n3:strany
40;52
n3:aktivita
n4:P
n3:aktivity
P(QF3050)
n3:dodaniDat
n8:2008
n3:domaciTvurceVysledku
n13:5301610 n13:1933795 n13:8192952
n3:druhVysledku
n9:D
n3:duvernostUdaju
n17:S
n3:entitaPredkladatele
n10:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
569966
n3:idVysledku
RIV/00027006:_____/04:1400
n3:jazykVysledku
n12:cze
n3:klicovaSlova
Wheat; barley; protein; electrophoresis; identification of varieties
n3:klicoveSlovo
n7:protein n7:identification%20of%20varieties n7:barley n7:Wheat n7:electrophoresis
n3:kontrolniKodProRIV
[2D6F1AB0F078]
n3:mistoKonaniAkce
Praha
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
Sborník: 28. pracovní seminář o N – látkách; „Jak využívat bílkovinných genetických markerů“
n3:obor
n16:CE
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:projekt
n5:QF3050
n3:rokUplatneniVysledku
n8:2004
n3:tvurceVysledku
Sýkorová, Světlana Bradová, Jana Šašek, Antonín
n3:typAkce
n15:WRD
n3:zahajeniAkce
2004-04-28+02:00
s:numberOfPages
13
n14:hasPublisher
VÚRV Praha
n20:isbn
80-86555-43-7