This HTML5 document contains 41 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027006%3A_____%2F04%3A00014342%21RIV06-GA0-00027006/
n10http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027006%3A_____%2F04%3A00014342%21RIV06-GA0-00027006
rdf:type
skos:Concept n13:Vysledek
dcterms:description
Příprava a využití hydrolyzátů lepkových bílkovin pšenice špaldy. Biologická aktivita peptidických frakcí byla testována na modelových hybridomech v rozpětí koncentrací 0,02 až 0,2 %. Překvapivým účinkem, dokonce v nejnižších testovaných koncentracích, bylo průkazně vyšší přežívání buněk šestý den tj. ve fázi rozpadu kultur. Hodnoty životnosti kultur byly za přítomnosti peptidových frakcí 64 ? 74 % ve srovnání s 56 % u kontrolní kultury. Získané výsledky odpovídají konceptu, že molekuly peptidů mohou působit jako antiapoptická agens, faktory přežití, spíše než jako metabolické substráty Preparation and utilisation of spelt gluten hydrolysates. The biological activity of the peptide fractions was tested on a model hybridoma at a concentration range from 0.02 to 0.2. Striking effect of peptide fractions, even at the lowest concentrations, was a significantly higher persistence of viable cells on day 6, i.e. at the decline phase of the cultures. Culture viability values in the presence of peptide fractions were 64 - 74 %, in comparison with 56 % in the control culture. Obtained results are consistent with the concept that peptide molecules may act as antiapoptic agents, survival factors, rather than serving as metabolic substrates. Preparation and utilisation of spelt gluten hydrolysates. The biological activity of the peptide fractions was tested on a model hybridoma at a concentration range from 0.02 to 0.2. Striking effect of peptide fractions, even at the lowest concentrations, was a significantly higher persistence of viable cells on day 6, i.e. at the decline phase of the cultures. Culture viability values in the presence of peptide fractions were 64 - 74 %, in comparison with 56 % in the control culture. Obtained results are consistent with the concept that peptide molecules may act as antiapoptic agents, survival factors, rather than serving as metabolic substrates.
dcterms:title
Gluten of Spelt Wheat (Triticum aestivum Subspecies spelta) as a Source of Peptides Promoting Viability and Product Yield of Mous Hybridoma Cell Cultures Gluten pšenice Špelta (Triticum aestivum Subspecies spelta) jako zdroj peptidů podporujících životaschopnost a výnosnost produktu myších hybridomálních buněčných kultur. Gluten of Spelt Wheat (Triticum aestivum Subspecies spelta) as a Source of Peptides Promoting Viability and Product Yield of Mous Hybridoma Cell Cultures
skos:prefLabel
Gluten pšenice Špelta (Triticum aestivum Subspecies spelta) jako zdroj peptidů podporujících životaschopnost a výnosnost produktu myších hybridomálních buněčných kultur. Gluten of Spelt Wheat (Triticum aestivum Subspecies spelta) as a Source of Peptides Promoting Viability and Product Yield of Mous Hybridoma Cell Cultures Gluten of Spelt Wheat (Triticum aestivum Subspecies spelta) as a Source of Peptides Promoting Viability and Product Yield of Mous Hybridoma Cell Cultures
skos:notation
RIV/00027006:_____/04:00014342!RIV06-GA0-00027006
n4:strany
4097-4100
n4:aktivita
n12:P
n4:aktivity
P(GA521/02/0479)
n4:cisloPeriodika
13
n4:dodaniDat
n10:2006
n4:domaciTvurceVysledku
n16:5671140
n4:druhVysledku
n8:J
n4:duvernostUdaju
n5:S
n4:entitaPredkladatele
n17:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
565649
n4:idVysledku
RIV/00027006:_____/04:00014342
n4:jazykVysledku
n14:eng
n4:klicovaSlova
Spelt wheat (Triticum aestivum subs. spelta); gluten; peptides; apoptosis; hybridoma
n4:klicoveSlovo
n6:peptides n6:hybridoma n6:gluten n6:apoptosis n6:Spelt%20wheat%20%28Triticum%20aestivum%20subs.%20spelta%29
n4:kodStatuVydavatele
US - Spojené státy americké
n4:kontrolniKodProRIV
[5882C4048654]
n4:nazevZdroje
Journal of Agricultural and Food Chemistry
n4:obor
n7:GE
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n4:pocetTvurcuVysledku
1
n4:projekt
n11:GA521%2F02%2F0479
n4:rokUplatneniVysledku
n10:2004
n4:svazekPeriodika
52
n4:tvurceVysledku
Franěk, František
s:numberOfPages
4