This HTML5 document contains 43 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F00027006%3A_____%2F03%3A1588%21RIV08-GA0-00027006/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F00027006%3A_____%2F03%3A1588%21RIV08-GA0-00027006
rdf:type
skos:Concept n17:Vysledek
dcterms:description
Four protein fractions: 1 – albumins and globulins, 2 – gliadins, 3 – glutenins (extracted in NaOH), 4 – glutenins (extracted in SDS) separated by SDS-PAGE were used as biochemical markers for evaluation of polymorphism level in three spelt wheat cultivars – Hercule, Altgold a Rouquin, three new–breeders’ spelt lines – H92.27, H92.28 a M92.20 (originated from hybridisation between spelt and common wheat) and reference common wheat cultivar Brea. Electrophoretic phenotypes and zymograms were evaluated by means of digital image analysis and Nei and Li coefficient of similarity was used to evaluate the relation of analysed genotypes. Entire evaluation of all four-marker systems showed differences between common wheat cultivar Brea and spelt cultivars and spelt breeders’ lines. Also significant differences between old spelt cultivars (Hercule, Altgold and Rouquin) and new spelt breeders’ lines were found. The reality of the mutual passing of protein fractions (gliadins and glutenins), based on Osborne e Čtyři bílkovinné frakce (1 – albuminy a globuliny), 2 – gliadiny, 3 – gluteniny (extrahované pomocí NaOH), 4 – gluteniny (extrahované pomocí SDS) byly děleny v podmínkách SDS na polyakrylamidovém gelu a použity jako biochemické markery pro hodnocení stupně polymorfismu u tří odrůd pšenice špaldy – Hercule, Altgold a Rouquin a tří novošlechtění – H92.27, H92.28 a M92.20 (vytvořených křížením pšenice špaldy s pšenicí setou) a referenční odrůdy pšenice seté Brea. Výsledné elektroforeogramy byly digitalizovány a pomocí Nei a Li koeficientu podobnosti byl vyhodnocen vztah mezi sledovanými genotypy. Celkové hodnocení všech čtyř markerovacích systémů vykazovalo diference mezi pšenicí setou Brea, odrůdami špaldy i hybridními liniemi. Rovněž byly zjištěny významné diference mezi původními starými odrůdami pšenice špaldy (Hercule, Altgold a Rouquin) a hybridními liniemi pšenice špaldy. V podmínkách Osbornovy extrakce byla potvrzena skutečnost vzájemného přechodu proteinových frakcí (gliadinů a gluteninů). Z Four protein fractions: 1 – albumins and globulins, 2 – gliadins, 3 – glutenins (extracted in NaOH), 4 – glutenins (extracted in SDS) separated by SDS-PAGE were used as biochemical markers for evaluation of polymorphism level in three spelt wheat cultivars – Hercule, Altgold a Rouquin, three new–breeders’ spelt lines – H92.27, H92.28 a M92.20 (originated from hybridisation between spelt and common wheat) and reference common wheat cultivar Brea. Electrophoretic phenotypes and zymograms were evaluated by means of digital image analysis and Nei and Li coefficient of similarity was used to evaluate the relation of analysed genotypes. Entire evaluation of all four-marker systems showed differences between common wheat cultivar Brea and spelt cultivars and spelt breeders’ lines. Also significant differences between old spelt cultivars (Hercule, Altgold and Rouquin) and new spelt breeders’ lines were found. The reality of the mutual passing of protein fractions (gliadins and glutenins), based on Osborne e
dcterms:title
Evaluation of protein fractions as biochemical markers for identification of spelt wheat cultivars (Triticum spelta L.) Evaluation of protein fractions as biochemical markers for identification of spelt wheat cultivars (Triticum spelta L.) Hodnocení bílkovinných frakcí jako biochemických markerů pro identifikaci odrůd pšenice špaldy (Triticum spelta L.)
skos:prefLabel
Hodnocení bílkovinných frakcí jako biochemických markerů pro identifikaci odrůd pšenice špaldy (Triticum spelta L.) Evaluation of protein fractions as biochemical markers for identification of spelt wheat cultivars (Triticum spelta L.) Evaluation of protein fractions as biochemical markers for identification of spelt wheat cultivars (Triticum spelta L.)
skos:notation
RIV/00027006:_____/03:1588!RIV08-GA0-00027006
n3:strany
99;105
n3:aktivita
n12:P
n3:aktivity
P(GA303/01/1380)
n3:cisloPeriodika
3
n3:dodaniDat
n9:2008
n3:domaciTvurceVysledku
n7:4709519
n3:druhVysledku
n16:J
n3:duvernostUdaju
n10:S
n3:entitaPredkladatele
n11:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
606425
n3:idVysledku
RIV/00027006:_____/03:1588
n3:jazykVysledku
n15:eng
n3:klicovaSlova
spelt wheat, biochemical markers, seed proteins, electrophoresis, protein fractions
n3:klicoveSlovo
n8:biochemical%20markers n8:seed%20proteins n8:electrophoresis n8:protein%20fractions n8:spelt%20wheat
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[4AB953524CCA]
n3:nazevZdroje
Plant, Soil and Environment
n3:obor
n13:GE
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:projekt
n14:GA303%2F01%2F1380
n3:rokUplatneniVysledku
n9:2003
n3:svazekPeriodika
49
n3:tvurceVysledku
Čurn, Vladislav Dvořáček, Václav
s:issn
1214-1178
s:numberOfPages
7